(5) kommenttia

Muutoksia syksyllä – katso bussien uudet reittikartat

Ensi syksynä kaikki Kirkkonummen bussilinjojen tunnukset muuttuvat ja reitistöä selkeytetään.

Kirkkonummen bussiliikenteessä tapahtuu ensi syksynä isoja muutoksia. Reittilinjasto selkiytyy, ja Espoosta Kirkkonummelle tulee kaksi uutta bussilinjaa.

Suurin näkyvä muutos Kirkkonummen bussilinjoilla tapahtuu reittien tunnuksissa. Kirkkonummen bussiliikenteessä reittiversioiden määrä vähenee yli sadasta pariinkymmeneen. Tavoitteena muutoksissa on selkeyttää reittikarttaa ja aikatauluja. Bussit kulkevat pääsääntöisesti samalla tavalla kuin nytkin.

Espoon ja Kirkkonummen väliset yhteydet paranevat.  Espoon sisäisen linjan 87 reittiä jatkuu Kolmirannasta Veikkolaan. Lisäksi aloittaa uusi linja 911 Kauklahdesta Masalan kautta Kirkkonummelle.

Muutokset liittyvät siihen, että bussiliikenteestä vastaa ensi syksystä lähtien myös Kirkkonummella Helsingin seudun liikenne (HSL). Järjestelmä on sama kuin mitä on ollut pitkään pääkaupunkiseudulla.

Jatkossa HSL yhdessä kunnan kanssa määrittelee linjat ja palvelutason. Liikennöitsijä eli bussiyhtiö hoitaa itse liikenteen ja määrittelee aikataulut.

HSL:n hallitus hyväksyi tiistaina Helsingin seudun liikennöintisuunnitelman vuosille 2014-15.

Katso Kirkkonummen uudet reittikartat HSL:n suunnitelmista. Kirkkonummen linjat sivulta 23 alkaen

Sama suunnitelma toisessa muodossa  

(5) kommenttia

Kommentit (5)

Voi kun saataisiin jotain järkeä myös juna-bussi yhteyksiin Gesterbyhyn. Tällä hetkellä 10-linja poistuu laiturista samaan aikaan kun työmatkalaisten juna saapuu. Tästä johtuen bussi kulkee lähes tyhjänä iltapäivisin tähän suuntaan. Tämä pieni aikataulun säätäminen lisäisi Gesterbyn houkuttelevuutta asuinpaikkana huomattavasti.
Kati Kaihlaranta
Linjojen numerointi ei muuten ole ihan yhtenevä Kirkkonummen linjastosuunnitelmassa ja HSL:n liikennöintisuunitelmassa. Tässä kiinnostuneille vielä numeroiden vastaavuudet (Lähde: Ville Lepistö, HSL):

11 901
12 902
13 903
21 906
22 907
23 908
24 909
170 171
171 172
172 173
173 174
910 911
912 912 (Tätä linjaa ei perusteta.)
Tuomas Jäntti
Harmin paikka kun suoraa yhteyttä matkakeskukselta moottoritietä ei enää ole vaan kaikki vuorot menevät Vanhaa Rantatietä ainakin Tolsaan saakka. En tiedä muista, mutta oma mielipiteeni on, että Vanhan Rantatien pysäkkitiheys tuntuu vähän ylimitoitetulta. Olisi vara poistaa joka toinen pysäkki.
Anonyymi
Kiitos Tuomas
Vikkaamasi suunnitelma on käsitääkseni sama kuin tänään HSL:n hallituksessa ollut. Suunnitelma on jo kolme vuotta sitten päätetty.
Paavo Rantalainen
Tuosta HSL:n suunnitelman kartoista en ihan heti saanut selville, mitä reittejä mitkäkin linjat Kirkkonummen keskustan tienoilla kulkevat. Suunnitelma perustuu Kirkkonummen osalta ilmeisesti tähän suunnitelmaan, jossa reitit kuvattu tarkemmin:
https://www.hsl.fi/sites/default/files/uploads/19_2011_kirkkonummen_linjastosuunnitelma_2013_2017.pdf
Tuomas Jäntti

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx