(9) kommenttia

Musiikkiopiston opettajat: Lomautukset laittomia

Joukko Kirkkonummen musiikkiopiston opettajia pitää kahden viikon lomautuksiaan laittomina ja vaatii niiden perumista.

Opiston kymmen opettajaa on lähettänyt kukin erikseen kunnanhallitukselle oikaisuvaatimuksen lomautuspäätöksestä ja esittää sen kumoamista.

Oikaisussa todetaan, että taiteen perusopetuksessa maksettujen kurssien pitämättä jättäminen johtaa kunnan korvausvastuuseen. Lomautusten aikaiset tilapäisjärjestelyt eivät millään tavoin voi korvata normaalia opetusta. Lomautukset vaikeuttavat ja hidastavat opettajien mielestä oppilaiden edistymistä opinnoissa, opettajat toteavat.

Lisäksi opettajat pitävät päätöstä lomautuksesta laittomana, koska työ ei ole vähentynyt lainkaan vaikka lomautuspäätöstä perustellaan vain työn vähenemisellä.

Kunnanjohtajan mukaan musiikkiopiston opetus voidaan järjestää lain mukaisesti myös opettajien lomautusten aikana. Kun opettajia on pakkolomalla, oppilaille tarjotaan Kirkkonummen kamariorkesterin konsertti, johon oppilaat valmistautuvat opettajansa johdolla etukäteen.

Konsertin ohjelmistoon tutustutaan soitto- tai musiikinperusteiden tunnilla. Oppilaalle annetaan kirjallisia, konserttiin liittyviä kotitehtäviä. Tehtävät palautetaan soitonopettajalle. Osa oppilaista soittaa konsertissa kamariorkesterin mukana. Tähän sisältyy myös mittavat harjoitusperiodit.

Kunnanjohtajan mielestä lomautusten perumiseen ei ole perusteita. Kunnanhallitus käsittelee oikaisuvaatimuksia ensi tiistaina.

Kirkkonummen musiikkiopistossa on 30 opettajaa, joiden lomautukset ovat kaksi viikkoa. Kunnan muissa oppilaitoksissa opettajien lomautukset ovat seitsemän päivää.

LISÄTTY (23.4.) Kunnanhallitus päätti hylätä oikaisuvaatimukset eli lomautukset aiotaan toteuttaa suunnitellusti.

(9) kommenttia
Kommentit (9)

Kommentit (9)

Hyvä epätietoinen
Musiikkiopiston rahoitusjärjestelmä koostuu valtion ja kunnan rahoituksesta sekä oppilasmakuista. Vaikka Espoon musiikkioppilaitokset ovat yksityisiä, niin silti Espoon kaupunki rahoittaa merkittävästi niiden toimintaa. Tämä rahoitusjärjestelmä on säädetty laissa ja näin toimitaan 90 prosentissa Suomen kunnista. Miksi siis kirkkonummelaisilla lapsilla pitäisi olla huonommat mahdollisuudet taiteen perusopetukseen ja miksi heillä ei saisi olla oikeutta tuettuun musiikin opetukseen?
Musiikki kuuluu kaikille
Mielestäni opiston opettajien lomauttaminen on maksavilta asiakkailta pois. Oppilaat maksavat erisuuruisia lukukausimaksuja musiikkileikkikoulun 100 euron maksusta ylöspäin. Ja voisi kuvitella konserttien järjestämisen vain lisäävän normaalia työmäärää, lisäävän iltatöitä ja täytyy sovittaa kymmenien ihmisten (lasten ja aikuisten) harjoitusaikatauluja ihan vaan, jotta lomautukset voidaan järjestää. Tämä todella on väärin, muskaria ei kotitehtävillä korvata, huilunsoitonopettaja ei varmaan myöskään opeta kitaran soittoa...
Harmistunut
Ei tietenkään pidä valittaa jos hyväksyy lomautukset ja pitää niitä oikeutetteuina. Jos taas pitää niitä laittomina tai totuuden vastaisina ("...töiden tilapäinen väheneminen...") kannattaa tuoda totuus julki. Moraalihan sen jo sanelee.
6 millii = 16 millii
Ammattiylpeä:
Olen itse erittäin ylpeä omasta työstäni kunnassa ja teen työtäni täydellä sydämellä. Olen itse hyväksynyt henkisesti lomautuksen, pidinpä siitä tai en! En todellakaan niele kaikkea mitä eteeni tulee, mutta osaan käyttää omaa järkeäni. Kummallista kyllä, vaikka kunnan työntekijä olenkin. Tiedän ettei valittaminen auta, joten miksi purnata, kun aikaani voin käyttää varsinaiseen työhöni ja toiminnan kehittämiseen.
Järki hoi vastaa...
Kyse on vain kahdesta viikosta! Ei se maailma siihen kaadu, olisi voinut olla kyse kahdesta kuukaudesta tai puolesta vuodesta, se voisi jo pistää miettimään... Asenne ratkaisee!
Lomautettu
Käsittääkseni Espoossa musiikkiopisto on yksityinen, ainakaan mikään pakollinen tehtävä se ei kunnalle ole. Siis miksi meillä Kirkkonummella se järjestetään verorahoilla eikä oppilasmaksuilla????!!!! Taitavat olla opettajat täysin omalla asiallaan!
Epätietoinen
Niin, niellään vain kauniisti kaikki mitä eteen tulee. Luulisi, että kunnastakin löytyisi niitä, jotka ovat aidosti ylpeitä työstään ja ammattitaidostaan. Täydet 10 pistettä musiikkiopiston opettajille.
ammattiylpeä
Järjetöntä valittamista! Sorry vaan musiikkiopiston opettajat, mutta meitä on paljon muitakin kunnan työntekijöitä, joilla on kahden viikon lomautukset tänä vuonna. Ja valitettavasti työmme ei hoidu kotitehtävillä tuon kahden viikon aikana.

Eikä kävisi pienessä mielessäkään alkaa valittamaan lomautuspäätöksestä. Sen verran ymmärrän kunnan päätöksentekoa, että se valitus menee ensin hallintokunnalle kirjattavaksi, valmisteltavaksi ja vasta sen jälkeen kunnanhallitukseen käsiteltäväksi. Mietinpä vain sitä kunnan työntekijää/ työntekijöitä, jotka tekevät tuon valmistelutyön...Luulisi heillä olevan muutakin tekemistä? Mutta kukin tuijottakoon omaan napaansa ja jokaisella on toki oikeus valittaa päätöksestä.
Järki hoi....
Näyttäisi siltä, että Aarnio voisi hoitaa musiikkiopiston opettajien tehtävät oman työnsä lisäksi. Näinhän kaikkien muidenkin lomautettujen ja heidän työkavereidensa täytyy tehdä: hoitaa omien töiden lisäksi myös työtovereiden työt. Päivähoidossa ainakin ilmaistiin, että lomautukst eivät saa vaikuttaa työhön ( itkua ja naurua).
Vakavasti ottaen: hyvä musikkiopiston opet! Toivottavasti kaikki lomautetut, joiden työt eivät ole selvästi taloudellisten syiden vuoksi vähentyneet, valittavat kunnanhallitukseen. Kun yt- neuvottelut olivat käynnissä päivähoidon läsnäoloprosenttia nostettiin, eli lapsia lisättiin ryhmiin....
anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä