(2) kommenttia

Murtomies epäiltynä yli 60:sta asuntomurrosta – saalis yli 0,5 miljoonaa

Muun muassa Kirkkonummella tehdyistä asuntomurroista vangittuna olevaa liettualaismiestä epäillään poikkeuksellisen suuresta asuntomurtojen sarjasta.

Murtoja on tehty ympäri Etelä-Suomea, ja juttujen selvittely on vienyt poliisin aina Liettuaan saakka.

Kaikki lähti liikeelle kesällä, kun Espoosta tuli ilmoituksia englantia huonosti puhuvasta miehestä, joka soitteli omakotitalojen ovikelloja ja kysyi esimerkiksi vettä.

Pian huomattiin, että samoilla alueilla, joissa mies kulki, tapahtui asuntomurtoja. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueelta kirjautui kesä ja elokuun väliltä yhteensä 70 asuntomurtoa, kun taas viime vuonna samana aikana oli 39 vastaava rikosta.

Mies kiinni Helsingin satamassa

Tallinnasta Helsinkiin saapui 19.9. mies, jonka tuntomerkit vastasivat yksittäisen asunnon ovikellon soittajaa.

Kyseinen liettualainen 25 -vuotias mies otettiin kiinni ja hänet vangittiin kolmesta asuntomurrosta, joista yksi oli tehty Kirkkonummella.

Tällä hetkellä häntä epäillään yli 60 asuntomurrosta eri puolilla Etelä-Suomea. Myös muita epäiltyjä henkilöitä on poliisin tutkinnan alla.

Rikokset on toteutettu pääosin päivisin ja ilta-aikaan. Rikoksia on tehty muun muassa ikkunoita rikkomalla.

Rikossarjassa anastettu omaisuus on valtaosin koruja, kelloja, rahaa tai muuta pienikokoista muuta arvokasta omaisuutta. Anastetun omaisuuden kokonaisarvo nousee yli 500.000 euron.

Poliisit ovat olleet rikossarjan selvittämiseksi kotietsinnällä mukana Liettuassa. Etsinnässä löytyi noin kaksi kiloa koruja kelloja.
 
Koruista löytyi suomalaista kaiverrusta. Korujen ja kellojen omistaja etsitään. On oletettavissa, että ainakin osa on kyseisiltä asuntomurroilta anastettua.

Helsingin poliisi on tänään tiedottanut toisesta asuntomurtosarjasta, jossa epäiltynä on kaksi virolaismiestä. Tässäkin tapauksessa varkaat ovat käyneet muun muassa Kirkkonummella. Varastetun omaisuuden arvoksi on laskettu noin 260 000 euroa.

> 51-Arkisto (13.6.) Viisi asuntomurtoa kahdessa päivässä

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Vapaa liikkuvuus mahdollistaa tämänkin. . Ei muuta kuin rajat taas kiinni niin loppuu näitten rosmojen tulo!
realisti
Loistavaa työtä Poliiseilta :)
yes

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä