(7) kommenttia

MTV: Kirkkonummen torilla ammuskeltiin – poliisi otti kiinni kuusi henkilöä

Kahden romaniseurueen riita yltyi aseen tai aseiden käyttöön sunnuntaiyönä Kirkkonummen torilla. Kukaan ei poliisin mukaan loukkaantunut.

MTV:n uutisten mukaan käsiaseella tai käsiaseilla ammuttiin kaksi laukausta ilmaan sunnuntaina yöllä kello yhden aikoihin.

Laukaukset johtivat isoon poliisioperaatioon, jonka päätteeksi otettiin kuusi henkilöä kiinni.

Poliisi tutkii tapauksen taustoja.

> MTV:n juttu

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Heimoriidat kuuluvat oleellisesti asiaan eli ei mitään uutta tuolta väeltä.....
Uffe
Persun vastaus nimimerkille Asko P, jota sitä kovasti tivaa: Tässä uutisoidussa Kirkkonummen tapauksessa kyse oli yöllä tapahtuneesta kahden romaniseurueen aseellisesta yhteenotosta. Ehkä saamme kuulla lisätietoja poliisin tutkinnan edistyessä.

Jengirikollisuudesta ei ole mainintaa, vaikka romaniyhteisöjen sisällä on kerrottu olevan järjestäytyneeseen rikollisuudeen verrattavissa olevia elementtejä (esim. MTV3 Uutiset 15.2.2017: "Kokenut poliisi vaietusta aiheesta: Suomen romanien rikoksissa järjestäytynyttä rikollisuutta").

Onneksi meillä Kirkkonummella eikä laajemmin muuallakaan Suomessa ole korostuneesti yhteiskuntaa häiritsevää jengirikollisuutta, kuten esim. Ruotsissa. Olemmehan saaneet lukea länsinaapurissa esiintyneistä ennätysmääristä pommi-iskuja ja ammuskeluja.

PS on johdonmukaisesti esittänyt poliisien määrän ja resurssien lisäämistä sekä mm. rikoslainsäädännön kiristämistä tuomioiden osalta. Puolue on esittänyt myös monenlaisia (vaikkakin usein julkisuudessa muiden puolueiden dissaamia) toimia, joilla voitaisiin vaikuttaa ulkomailta suuntautuvan rikollisuuden määrään.

Kaikissa yhteiskunnissahan rikoksia tapahtuu. Siihen voitaisiin vaikuttaa, että "tuontirikollisuutta" olisi mahdollisimman vähän. Esim. turvapaikkakriisssä Suomeen virtasi huomattava määrä ihmisiä, joiden taustat jäivät monilta osin epäselviksi vaikka muuta väitettiin (Päivi Nerg, Ylen A2 Turvattomuusilta 1.3.2016). Sittemmin on havaittu monien tulijoiden osoittautuneen tietyissä rikostyypeissä varsin aktiivisiksi.

Mitä tulee romanivähemmistön osuuteen rikoksista, on totta että romanit syyllistyvät henkirikoksiin jopa 16 kertaa useammin kuin muut suomalaiset (lähde: Helsingin yliopiston alainen Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti, Henkirikoskatsaus 2018). Aiheesta uutisoitiin Yle Uutisissa 1.11.19: "Romanien henkirikostilastojen julkistamisesta puhkesi riita – romanijärjestöt syyttävät tutkijoita rasismista ja vaativat selvitystä".

Yhteenvetona voidaan sanoa, että hyvä ettei öinen ammuskelu aiheuttanut uhreja ja lisätietoja tapahtuneesta odotetaan. Rikollisuutta esiintyy kaikissa yhteiskunnissa, on se ns. kotimaista tai ulkomailta sen lisäksi tulevaa. Molempiin pitää suhtautua vakavuudella ja esittää ratkaisuja - kuten PS on tehnyt. Romanien todennäköisyys syyllistyä henkirikoksiin on huomattavan suuri verrattuna muuhun väestöön ja romanien keskuudessa on arvioitu esiintyvän järjestäytynyttä rikollisuutta.

Vesa-Pekka Sainio
VPS
Mites persut, eikö teillä riitä pokkaa nostaa näiden kotoperäisten jengien rötöksiä tikun nokkaan? Nähtävästi ei.
Asko P
Nimimerkille "Herätys!" Kyllä hörhöjä ja päihdeongelmaisia on ollut aina Kirkkonummen keskustassa. Nyt vaan kyseiset"sankarit" ovat korostuneenmassa roolissa, koska tavalliset tallaajat puuttuvat Kirkkonummen katukuvasta.
Joppe joutomies
Keskustan on vallannut hörhöt ja muut päihdeongelmaiset.. Oisko tehtävä jotain!!
Herätys!
Mitä ihmettä , Kirkkonummen torilla tapahtuu. Keskusta ei olekkaan kuollut. Tälläistä toimintaa ei kyllä vaan kaivata.
Joppe joutomies
Turvallinen Kirkkonummi, todellakin!! Lisää houkuttelevuutta muuttaa/jäädä tänne! Rikolliset kuriin ja lisää Poliiseja, kiitos.
Hyvin menee

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx