(22) kommenttia

Mopovalvonnassa poliisi tarkasti 80 kaksipyöräistä – joka toinen sai sakot

Arkistokuva: Länsi-Uudenmaan poliisi

Länsi-Uudenmaan poliisi kiinnitti viikonloppuna koko toimialueellaan erityistä huomiota mopoihin ja niiden kuljettajiin.

Poliisi keskitti valvontaa kansalaisilta tulleiden lukuisten valvontapyyntöjen ja poliisin omien havaintojen pohjalta ongelmallisimpiin paikkoihin.

Lauantaina järjestettiin lisäksi Nummelan ja Lohjan alueilla mopomiitti, johon poliisi suuntasi valvontaa. 

Kaiken kaikkiaan mopoja ja moottoripyöriä tarkastettiin viikonlopun aikana noin 80.

Tarkastetuista mopoista yli puolet oli niin huonossa kunnossa tai kuljettajien ajokäyttäytyminen oli niin huonoa, että sakkoja jouduttiin kirjoittamaan 41. Tarkastetuista mopoista yksitoista oli viritetty säännösten vastaisiksi. Moottoripyöriksi luokiteltiin yhdeksän mopoa. poliisi kertoo tiedotteessaan. 

Vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan syyllistyi neljä mopoilijaa, jotka määrättiin ajokieltoon.

Jälleen kerran mopomiitin ja valvonnan yhteydessä havaittiin myös huonoa käytöstä poliisia kohtaan ja viranomaisten tahallista provosointia. 

− Tästä esimerkkinä on muun muassa kumin polttaminen poliisin vieressä tämän kirjoittaessa sakkoa ja keuliminen poliisipartion vieressä, komisario Hannu Kontola kertoo. 

Kontola on huolissaan liikennekulttuurin huonontumisesta.

− Tässä on vanhemmilla iso vastuu, eikä sitä voi korostaa liikaa. Tälläkin kertaa, kun poliisi joutui soittamaan lukuisille vanhemmille, oli vastaanotto usein liian välinpitämätöntä ja poliisia syyllistävää. Tämä on erittäin huolestuttavaa jatkoa ajatellen. 

Kontola kehottaa vanhempia tarkastamaan nuorten mopot säännöllisesti ja kertaamaan liikennesäännöt. 

(22) kommenttia
Kommentit (22)

Kommentit (22)

Hei Anonyymi Masalasta. Eihän mopopojista haittaa ole autoilijalle, jos kolme rinnakkain ajavat edellä. Sinne jonnekin horisonttiinhan ne painuvat alta aikayksikön, jos ajat itse rajoitusten mukaan?
Solifer
Henkka ja rauhaa kylille, nyt oli hyvät kirjoitukset, juurikin noin, täyttä asiaa!
Anonyymi
Mopoterroristit ajelevat Masalassa kevyenliikenteen väylillä kovilla nopeuksilla, aiheuttavat vaaratilanteita jatkuvasti ja välillä kiusaavat autoilijoita ajamalla kolme rinnakkain masalan tietä, voisi joskus paikallinen poliisipartio poiketa illalla katsomassa
Anonyymi
n.20 000 lasta/v. sossun hoivissa,ei ihme jos tulos on sitten luettavissa täällä.
voi voi
Täysin samaa mieltä Valkonen:)
Käsittämätöntä syyllistää poliisia oman jälkikasvun edesottamuksista! Itse häpeäisin silmät päästäni, jos lapseni olisi käyttäytynyt kuten jutussa kerrottiin mutta onneksi meillä ei ollut mitään ongelmia kasvatuksen kanssa päinvastoin:) Suomessa pitäisi olla käytössä lapsi - ja eläin passit eli vain läpäisemällä kurssit saisi hankkia molemmat tai toisen!
Vanhemmat koulutukseen..
Erittäin loistava homma, että poliisi edes välillä jaksaa tätä hommaa. Tämän pitäisi olla Kirkkonummella päivittäistä tekemistä ja vastuuttaa vanhempia hoitamaan oma pää kuntoon. Toiminta ainakin Kirkkonummella on järkyttävää katsottavaa. Taitaa olla niin, että täällä ongelmaisia vanhempia on paljon, sillä kaikki heijastuu lasten käytöksessä kyllä kotoa kaduille.
Henkka Valkonen
Höpö, höpö.. Kolkyt vuotta sitten ei todellakaan käyttäydytty noin ainakaan kuin marginaali ryhmät!! Turha kuitata taas.. Kyllä meidän nuoruudessa-jutulla. Suurin osa ei ollut myöskään päihderiippuvaisia kuten nyt jopa ala-asteikäiset!
Pojasta polvi pahenee...
Näille jotka päivittelevät nykynuorisoa, niin millä lailla homma on muka muuttunut siitä kun itse oltiin sitä "nyky"nuorisoa. 30 vuotta sitten täysin sama touhu. Ehkä kunnioitus poliisia kohtaan oli sitten erillaista, mutta muuten väittäisin että viritettyjen mopojen osuus oli päinvastoin kuin nyt. Silloin suhde oli se että 80 moposta se 11 oli vakioita.
Muutenkaan en alkaisi vetämään mitään dramaattisia päätöksiä tämän mukaan siitä miten maa olisi mitenkään menetetty. Fiksumpia nämä ovat kun me aikoinaan.
Kyllä se kuulkaa siitä.
Sähkömopoissa olisi kyllä tulevaisuus: Asuinviihtyyvyys paranisi melun vähennyttyä ja varmasti trendikkäiden täyssähköautojen tapaan vastaavat mopot vetoaisivat nuoriin mm. vaivattoman suorituskyvyn, taloudellisuuden ja huoltovapauden näkökulmasta.

Kirkkonummihan voisi profiloitua sähkömopoilun tukemisessakin: Tässä olisi kyläpäälliköille ilmainen tärppi lähteä edistämään kuntalaisten siirtymistä sähkömopoihin vaikkapa paikallisen hankintatuen muodossa. Nyt valtuustoryhmissä mietintämyssyt päähän ja aloitetta valmistelemaan :)
ex-luottamushenkilö
Vapaa kasvatus rantautui Suomeen jo reilut 50 vuotta sitten. Se näyttää tehonneen, kun mopoilijoiden vanhemmatkin suhtautuvat välinpitämättömästi poliisiin. Pojat on poikia -asenne istuu tiukassa, ja "ainahan mopoja on viritetty".
Melkein jokaisesta näpistyksestä ja muusta pahanteosta alaikäinen joutuu vanhempineen poliisin ja sosiaalityöntekijän puhutteluun. Tämä pitäisi laajentaa myös kaikkiin liikennerikkeisiin. Voisi hiukan vähentää rälläämistä ja lisätä poliisin kunnioittamista, kun vanhemmatkin joutuisivat piinapenkkiin.
Rauhaa kylille
laittomat mopot luovutettavaksi valtiolle, eiköhän siinä olisi pelotetta. perheet eivät välitä virittelyistä, tietävät kyllä asiasta, mutteivät tee asialle mitään, eli hiljaisesti hyväksyvät laittomuudet. teinit tekevät perheissä päätökset, eivät avuttomat raukat= aikuiset.
kuuskymppinen mamma
Kaks tahti, yli mahtii. Muistelen lämmöllä noita mopon viritys juttuja. Keula pystyssä, äänekkäästi pitkin katuja. Öisin ja jengii ottaa kierroksii
Pakokaasumies
Kauheaa sanoa mutta täytyy tapahtua taas joku traaginen kuolema kuten Veikkolassa ennenkuin kukaan herää!!!
Turhia kuolemiako odotellaan??
On nykyvanhemmilla pallo hukassa! Lasten kasvatuskin ulkoistettu yhteiskunnalle. Näinhän se on, että kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ottaa.
Anne
Ei tarttis ku käydä Nissnikun koululla ratsiassa ku koulupäivä loppuu. Sieltäkin varmaan puolet sais sakot.
Joka siunattu päivä joku Einsteinin poika revittää viritettyä mopoa Sepänkyläntietä pitkin edes takas.
Anonyymi
Kovemmat sakot kuskeille ja vanhemmille poliisit ovat syyttömiä
Isommat sakot
Voisi tulla myös tänne Espoon Kallviikkiin, täällä mopot kulkee 120km/h vähintäin.
Ja 40 alue.
Kyllä on vikaa mopoissa kuskisss ja vanhemmissa on sellaista käyttäytymistä pitäisi saada kun sakot eikä.vaan silitellä päätä.
Valvontaa
Vanhemmilla peiliin katsomisen paikka... Ja älkää siirtäkö vastuuta koululle/yhteiskunnalle! Se kuuluu yksin ja ainoastaan teille!!!
Vanhemmat käytöskouluun.
Poliisi ei nyt ole oikein tainnut ymmärtää, että ei se lasten kasvatus enää kuulu vanhemmille. Kyllä se on aika päiviä sitten ulkoistettu päiväkodille, koululle ja yhteiskunnalle. Nyt saadaan nauttia vapaan kasvatuksen tuotoksista ja yhä lisääntyvässä määrin.
Kyläpoliisi
Eiköhän nämä ajopelit ole vanhempien ostamia menopelejä näille kullannupuille.
Olisiko jopa isäpappa jopa neuvonut sitä viritys hommaa.
Pöyristyttävää tuo käytös Poliisia kohtaan.
Poliisi huolehtii yleisestä liikenneturvallisuudesta.
Siis tekee Poliisille kuuluvaa työtään.
Mopoilijat pääosin alaikäisiä.
Ei viritettyjä mopoja
Kyllä on järkyttävää luettavaa!! Missä on vanhempien vastuu.. Epäonnistuttu pahemman kerran kasvatuksessa-ei voi muuta sanoa :((
Nykynuoriso rappeutunutta, ei mitään moraalia /käytöstapoja. Päihteet hallitsevat elämää... Sitten huudetaan yhteiskuntaa apuun, kun nuoret kärsivät mielenterveyden ongelmista!!
Todella synkkä kuva Suomen tulevaisuudesta..
Menetetty maa....

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä