(8) kommenttia

Moottoritie oli poikki onnettomuuden takia − pakettiauto törmäsi tietyöauton perään

Turunväylä Veikkolan ja Ämmäsuon liittymän välillä Helsingin suuntaan jouduttiin sulkemaan torstaina vähäksi aikaa peräänajon takia.

Onnettomuuspaikalla oli käynnissä tietyö, kun pakettiauto törmäsi kuorma-auton perään noin kello 19.30.

Pakettiauton kuljettaja loukkaantui ja vietiin sairaalaan.

Turunväylällä oli tienpidon johdosta oikealla kaistalla pysäköity turva-auto, jossa oli asianmukaiset varoituslaitteet ja kookas liikenteenjakaja-liikennemerkki, joka ohjasi liikenteen vasemmalle kaistalle.

Kuorma-auton perässä ajanut autoilija kertoi havainneensa ohjauslaitteen jo etäältä ja vaihtanut vasemmalle kaistalle. Hänen edellään ajanut kuorma-auto jatkoi oikeaa kaistaa ja teki vasta juuri ennen törmäämistä hätäisen väistöliikkeen vasemmalle.

– Väistöyrityksestä huolimatta auto törmäsi liikenteenohjauslaitteena toimivaan autoon ja suistui keskikaiteeseen pyörähtäen lopulta katolleen, kertoo komisario Ilkka Kantola.

Pelastuslaitoksen yksiköt saivat puristuksissa olleen noin 40-vuotiaan kuljettajan irrotetuksi, ja hänet kuljetettiin sairaalaan. Kuljettajalla ei tiettävästi ollut hengenvaarallisia vammoja.

– Kuljettajan tulee kaikissa tilanteissa keskittyä ajamiseen ja liikennetilanteen seuraamiseen, Kantola muistuttaa.

Tapahtumaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Moottoritielle itään päin ehti tulla pitkät jonot. Liikennettä ohjattiin Veikkolan liittymästä Vanhalle Turuntielle, kunnes raivaustyöt oli saatu tehtyä.

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Ajokortit pitäisi olla määräaikaisia, max vuosi kerrallaan. Aina inssi uusiksi korttia uusiessa. Jos ei kolmannella inssillä mene läpi, sitten ei enää mahdollisuutta yrittää.
kuria on tiukennettava
Onnettomuudet johtuvat monestakin syystä ja yleensä vielä useimpien yhteisvaikutuksesta.
Ei autokoulukaan estä onnettomuuksilta tai anna suojaa. Poliiseille sännöt ja lait antavat työtä ja toimeentuloa, varsinkin silloin, kun onnettomuuksia sattuu. Ja niitähän sattuu aivan, kuin liukuhiihnalta, vilkut päällä ajaa huristetaan, katsomaan, kuin lemä uutta konttia. Ambulanssit ja paloautot paikalle rientävät auttamaan. Se kaikki maksaa ja mistä rahat. Se onkin jo toinen kysymys. Menee samaan kun valtion viinamonoboli myy viinan ja vahingot maksattaavat, sieltä mistä rahaa saa.
Vielä, jos ajattelee tuota koulutusta, niin tarvittaisiin paljon muutakin tuohon koulutuksen lisäksi.
Tekniikka kehittyy, mutta estäneenkö sekään onnettomuuksia kaikkia. Tulee kuulema robotti autotkin, kai vastuu sitten siirtyy tekoälyisellerobotille, sillon kun jysähtää.
nimim. vasemmalla enempi ja oikealla vähempi koulutusta vaad
Oli turva-auton merkit miten suuret tahansa, niin nopeusrajoitus voisi olla tällaisten tietyömaiden kohdalla vähemmän kuin mitä se tällä onnettomuuspaikalla onnettomuushetkellä oli. Noin kilometri ennen onnettomuuspaikkaa muuttuva nopeusrajoitusmerkki näytti 120, eikä nopeutta tämän jälkeen rajoitettu mitenkään.
Silminnäkijä
Sattuuhan näitä aina kun ollaan liikenteessä eli ei mikään uusi eikä viimeinen tapaus....
Natte
Sitä on varmaan keskitytty muuhun kuin ajamiseen. Tai sitten pitäisi käväistä pikaisesti näöntarkastuksessa.
Puhelimen räpläystä?
LIIKENNEKOULU! Mitään autokoulua ole olemassa, ennen ehkä opetettiin jotain autotekniikasta muttei enää kymmeniin vuosiin.
Päällikkö
Kannatan!
Jepp
Autokoulu 10-vuotiseksi.
Pk

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx