(18) kommenttia

Miksi puut piti kaataa terveyskeskuksen edestä? − Moni on kysynyt, tässä vastaus

Loputkin puut Asemankaaren varrelta terveyskeskuksen vierestä on kaadettu, kun katualue levenee.

Kirkkonummen rautatieaseman ja terveyskeskuksen välistä kaadettiin viime viikolla loputkin puut, mikä aiheutti paljon kysymyksiä ohikulkijoissa.

Katutyöt alkoivat jo viime vuonna, ja silloin näytettiin moottorisahaa useille puille.

Viime viikon jälkeen terveyskeskuksen edustan vihreydestä on vain muisto.

Kirkkonummen kuntatekniikan päällikkö Eero Vartianen kertoo, että puidenkaato on tehty kuten alueen suunnittelussa ja asemakaavan valmistelussa aikanaan päätettiin.

Nyt kaikki ne puut, jotka on Vartiasen mukaan ollut tarkoitus poistaa, on kaadettu. Aivan terveyskeskuksen seinän lähelle jää muutama puu.

Asemakaarien ja Nummitien katualue levenee ja siirtyy terveyskeskuksen suuntaan. Puut poistettiin tulevan katualueen alta.

Kuntaankin on tullut kyselyjä ja ihmettelyjä puiden kohtalosta.

 − Se on ymmärrettävää, ihmiset pitävät vehreydestä. Jo yksittäisen puun kaataminen jostain aiheuttaa kyselyjä, Vartianen toteaa.

Kirkkonummen keskustassa ei ole kovin paljon vanhaa puustoa, eikä näin olleen suuria "puukiistoja" ole jouduttu käymään.

Keskustan vanhimmat puut ovat pääsääntöisesti kirkon ympärillä, jossa seurakunta on joutunut tarkkaan miettimään mitä kaadetaan ja mitä ei.

Aseman tienoolla on menossa mittava katurakennustyömaa. Nummitietä siirretään ja bussien taukopysäköinti ja liityntäparkkipaikka tulevat uuteen paikkaan. (Lue: Viisykkönen 3.4.2017)

Alueelle tulee uusi kiertoliittymä, jonka reunakiviä laitetaan tällä hetkellä paikoilleen.

Taksiasema on nyt väliaikaisella paikalla, mutta siirtyy jotakuinkin entiselle paikalle.

Urakka on Vartiaisen mukaan sovitussa aikataulussa. Täysin valmista on ensi syksynä.

Vielä ensi kesänä työt aiheuttavat liikenteelle jonkin verran haittaa. Ensi kesänä alueella on viimeistely -ja vihertöitä.

Katutöillä valmistaudutaan uuden kulkuyhteyden rakentamiseen rantaradan alitse. Uuden tunnelin toteutuksesta ei ole vielä päätöksiä eikä aikataulua.

(18) kommenttia

Kommentit (18)

Sivut

Nuo puut ovat muutoinkin aivan turhia sillä aiheuttavat kaikenlaista harmia etenkin keväisin allergiaa, kesällä kaikenlaiset ötököt ja linnut pesivät niissä sekä paskovat ynnämuutoin häiritsevät ympäristöa ja syksyisin putoilevat lehdet ovat haitaksi kulkureiteillä.....
Uffe
Töistä vastaavalla päälliköllä lienee liikaa töitä. Varmaan koko ajan poliitikkojen kiusattavana ja vaikka esimiehet eivät valvoisi tai edes hiillostaisi, ei yksi mies voi olla perillä ja vastuussa kaikesta. Yksi esimerkki asioiden ylikuormittumisesta yli vastuupäällikön kapasiteetin yli on Kirkkolaakson KAKSI koirapuistoa. Ydinkeskustan luonnonkauneus on nyt pitkälti raiskattu kun katselen asiaa Cittarin P-paikalta ja Prisman katolta. Kunnassanne tarvittaisiin lisää johtajuutta ja organisointia sekä virkavastuulle annettujen valtuutussummien pienentämistä. En voi muuten kaikkia näkemiäni ymmärtää.
Kesäasukas Porkkalasta
kyllä taasen on mielensäpahoittajia paljon mukamas tietämässä miten ne hommat täytyy tehdä.mihin on maailmassa niin kiire...tie on toisesta päästä auki ei sieltä kukaan kiellä ajamasta.antaa miesten vetää sätkää välillä jos siihen on tarvetta.tie tulee kyllä valmiiksi joko ajallaan tai hieman viiveellä,eihän tästä nyt ole montaakaan vuotta kun ervastintie ja kuninkaantie olivat levällään ja siitäkin selvittiin.kyllä tämä tästä ei hätiä mitiä.
kulkijapoika
Tänään on ollut varmaan pekkaspäivä kun mitään ei ole liikunut työmaalla paitsi pöly.
Varmaan taas huomenna ?
Miten käy rauhoitettujen keltavuokkojen?
Kukkien ystävä

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx