(31) kommenttia

Mikä kuva Sinulla on Kirkkonummesta? Kunta pyytää apua ja etsii brändiä, logoa ja slogania eli selkeää kuntakuvaa

Kirkkonummi ryhtyy rakentamaan kunnalle uutta brändiä, joka monilla kunnilla on tiivistetty pariin kolmeen sanaan. Työhön haetaan aluksi apua omilta kuntalaisilta ja muiltakin.

Starttivaiheessa heitetään ilmaan muutamia kysymyksiä, joihin haetaan vastauksia ja avataan netissä kuntakuvakysely.

Tiedätkö, mitä Kirkkonummesta ajatellaan tai mistä meidät tunnetaan? Entä ovatko mielikuvat Kirkkonummesta alkuunkaan oikeita?

Mitä haluaisit meistä tiedettävän tai ajateltavan? Voiko kuntaan liittyviin mielikuviin vaikuttaa?

− Nyt avattu kuntakuvatutkimus ja kunnan brändityö yhteistyössä kuntalaisten ja kunnassa toimivien yritysten ja yhteisöjen kanssa antavat paljonkin vastauksia yllä esitettyihin kysymyksiin, toivoo Kirkkonummen kuntakehityspäällikkö Jarkko Autero.

Kuntien brändäyksen taustalla on Auteron mukaan poikkeuksetta kilpailu asukkaista, osaavasta työvoimasta, uusista yrityksistä ja sijoituksista.

Pärjätäkseen tässä kilpailussa kuntien tulee kyetä erottautumaan edukseen muista kunnista.

Kirkkonummen brändi on se tunne, jonka Kirkkonummi herättää ihmisten mielissä. Se määrittää sen, mitä Kirkkonummesta ajatellaan ja millaiseksi kunta koetaan.

 − Brändiä voi määrätietoisella työllä luonnollisesti ohjata haluamaamme suuntaan. Brändiä määriteltäessä on pidettävä visusti huolta siitä, että brändi on paitsi totuudenmukainen myös riittävän omintakeinen ja ainutlaatuinen – siis tunnistettava ja mieleen jäävä, Autero painottaa.

Pitkällisen prosessin loppupäässä ensi vuonna on tarkoitus kehittää kunnalle visuaalinen ilme, logo ja slogan.

Kuntakuvatutkimus toteutetaan internetissä kyselytutkimuksena 5.6.-23.6. välisenä aikana. Kyselyyn pääsee tämän linkin kautta.

 

 

(31) kommenttia
Kommentit (31)

Kommentit (31)

Sivut

Ihan Ok paikka asua, mutta on palvelut kunnan puolelta huonontuneet ja kunnan työntekijöiden arvostus kunnan puolelta alentunut, on otettu etuja pois (että päättäjillä olisi enempi rahaa matkustella)
Veikkolassa Impivaarantien (motarin puoleinen) kevyen liikenteen ”väylä” on kaavoitettu, mutta sitä tuskin koskaan saadaan, (n.400m pätkä), vaarallinen paikka kulkea kouluun (jep, on muuallakin ) ja meluvallin työt piti aloittaa v 2006. jne jne
Kohta eläkkeelle ja kunnasta pois
kirkkonummi on ihan paras miksi kokoajan mollataan???
anonyymi
Täällä syntynyt ja viihtynyt. Ei ole tullut mieleen muuttaa pois.
63 v Kirkkonummella
Kunta tekee jos tekee, vaan ei kysele eikä kuuntele - aidosti- harrastaa suoranaisia laittomuuksia pykälien takana piileskellen! Tällä hetkellä ihmettelyssä mm. Veikkolan Vanhantien, Vuoritien yms. leventämiset ja haltuunottoja tonttien osalta. Itsepäisesti eteenpäin vaikka asukkaat eivät ole samaa mieltä. Vanhatkin valitukset jotka olisi tullut huomioida heitetään roskiin. Erittäin viherkommunistinen ote kaavoituksessa ja rakennusvalvonnassa. Totaalista epäpätevyyttä ja "natsismia". Päättäjät munattomia antaessaan em. alojen virkamiesten mellastaa vuodesta toiseen. Tässä vain pieni osa haasteitamme.... ja onko kokemusta, kyllä - Kirkkonummella vuodesta 1972, vaan vieläkään ei tunnu kotikunnalta!!
Rukiveer
Raskaan työviikon jälkeen olisi mukavva omalla pihamaallaan nauttia linnunlaulusta ja hiljaisuudesta, varsinkin nyt lämpiminä iltoina. Voisi naapureidenkin kanssa jutella mukavia.
Mutta ei voi, iltapäivällä alkaa nuoriso Gesterbyn kentällä hillumaan mopoilla ja käyttävät Vilhokummuntietä kiihdytydratana ja keulimisen harjoitteluun. Keskustella ei voi naapurien kanssa huutamatta.
Tämäkö on mukava maalaiskunta. Emme hankkineet asuntoa harrastemoottoriradan naapuriin, näin luulimme.
Kukaan ei välitä kun ei ole juuri heidän nurkilla, varsinkaan näitten nuorten vanhemmat.
Jos joku kysyy kannattaako kirkkonummeen muuttaa emme suosittele.
Emme suosittele kuntaa
Saavutus kai se on jo sinänsä, että kunta pystyy olemaan muuttotappiokunta 30km:n päästä Helsingistä. Siitä ihmettelystä voisi vaikka lähteä liikkeelle.
medrin slerba
Ei tämä mikään mallikunta ole, mutta ihan ok tasolla. Hyvät julkiset yhteydet ja hyvät yhteydet omalla autolla kulkijoille. On luontoa siitä innostuville sekä betonia ja kapakoita niistä kiinnostuneille. Pikkuhiljaa noi rakennushakkeetkin opitaan hoitamaan ja saadaan uutta infraa ja palveluita lisää.
Itse olen täällä asunut 45 vuotta ja aina nämä narisijat jaksaa narista, mutta eivät asioille tee mitään. Kuntapäättäjät ovat niitä ketkä päättämään on äänestetty, jos antaa äänensä lampaalle, niin saa määkimistä.
Posetiivari
Hyviä tuotteita löytyy Alkosta, sinne vaan kunnanhallitus tekemään retkeä, säästyy veronmaksajien rahaakin koska lähin on Kirkkonummen Prismassa, kävelymatkan päässä kunnantalolta. Yksi omakohtaisesti hyväksi todettu on esim. St-Rémy XO, hinta-laatu-suhde kohdallaan, suosittelen!
Brandyä pöytään
Kunta on niin yritysvastainen kun vain voi olla kaikki yritykset on häädetty pois ei myönnetä lupia muut kunnat ottaa Kiljunen vastaan on nähty moneen kertaan.
Anonyymi
40-vuotta täällä asunut.Viisikilometriä keskustasta,niin tarvitset oman auton,silloin ja nyt."Ompa hyvät yhteydet."
Työpaikkoja ei ole,naapuri kaupungissa on työuraa tehty.
Taitaa olla kunnassa sama vika,kuin monessa yrityksessä."Johtajia on enemmän,kuin tekijöitä."Ja kenelläkään ei ole mielenkiintoa asioihin,kunhan palkka juoksee.

Terminator
Mukava rauhallinen paikka ja upea luonto. Keskustassa asuvana toivoisin kunnan omaa pysäköinninvalvontaa. Kyllä täällä ainakin pari pirkkoa voisi palkata. Nyt ihmiset pitää autojaan yötäpäivää sakkopaikoilla mutta kukaan ei sakota Kuninkaantie finsbackassa.
Höh
Muualle muuttaminen on vilahtanut mielessä.
Yleinen huomioni on, kun olen asunut täällä 1974 lähtien on, että kunta on jäänyt viime vuosina PK-seudun kasvusta jälkeen. Voimakas kasvupyrähdys 2000-luvun alusta on hiipunut. Miksi? Kunnilla on aina maineensa, miten Kirkkonummen maine? Miten on tuottavan liiketoiminnan sijoittuminen kuntaan onnistunut, onko kaavoitus ja kunnan imagon rakentaminen onnistunutta? Meillä on kohtuuhyvät liikenneyhteydet, lähijuna, bussiliikenne (=HSL), moottoritie. Onko niiden kehittäminen jatkuvaa vai ei ? Miksi Espoonlahden Espoon puoli kasvaa huimaa vauhtia mutta Kirkkonummen puoli ei (Sundsberg Ok! ja Sarfvik pieni ok!). Minkä vuoksi veroäyri-ero itäänpäin vertailtuna kasvaa ? Kirkkonummella on potentiaalia vaikka mihin, mutta tarvittaisiin tekijöitä ja tekoja. Miten ja millä keinoin ? Jos kunta pyyttä näiltä sivuilta brändiä, slogania ja kuntakuvaa, niitä on jo kauan mietitty eikä tilanne niillä paremmaksi muutu. Tars tehrä jotain konkreettista ja vaikkapa ensin miettiä vastausta näillä sivuilla esiintuleviin kysymyksiin. Kenelle vastaukset kuuluvat, sekin on hieman epäselvää.
ABC
Kirkkonummi on hieno kunta. Upea ja avara luonto, hyvät asumispalvelut erilaissin asumistarpeisiin, loistavat liikenneyhteydet moneen suuntaan, palvelut varmasti kilpailukykyiset mm. muihin kehyskuntiin verrattuna. Keskusta kehittyy ajan mittaan viihtyisäksi pikkukaupungiksi. Myös hyvinvointipalvelut ja kouluolot menossa oikeaan suuntaan.
Mahtavaa että kunnan (niin, miksiköhän olemme kunta emmekä kaupunki?) markkinointiin ja brändäykseen laitetaan nyt paukkuja. Toivottavasti hommaa johtaa ammattilainen.
Ps. . Ihmettelen noita kaikesta kitisisjöitä näillä palstoilla. Lopettakaa kunnan mustamaalaaminen tai muuttakaa muualle.
!i!
Hei ihan oikeesti , kuulutko kenties niihin jotka nauttivat kunnan edustista mutta mitään veroja en rupee maksaa?
Kuntaan pitäis saada Parkki Pirkko / Pekka ja poliisejä enemmän niin kunta saisi rahaa tyhjään kirstuun niin ehkä sitten saataisimme koulut ja päiväkodit kuntoon ?
Verot pitäisi nostaa ja kirjasto sekä uimahalli maksuliseksi kaikille ja kunnon sisäkäyntimaksu oveella jotakin 10-20€.
Verot ja muut maksut tulevat käyttöön.
Kauanko "ihan oikeesti" olet asunut Kirkkonummella? Kun vertaa asioita 30 vuoden perspektillä on varaa arvostellakin! Tilanne on huonontunut monelta osin radikaalisti n. 5 vuoden sisällä. Aiemmin ei tarvinnut pelätä keskustassa, nyt känniläiset /narkit mellastaa joka nurkassa. Lääkäriin ei pääse lähes kuukauteen ja rakennushankkeet sakkaa!
Faktaa!
Te kommentoijista, jotka oikeasti ette säilytä sydämellänne mitään muuta kuin vihaa ja inhoa Kirkkonummen kuntaa kohtaan, muuttakaa pois ja hankkikaa elämä siellä jossain mieleisessänne paratiisissa!

TAI menkää politiikkaan mukaan päättämään näistä asioista! Eihän kunta ole mikään hahmoton organisaatio, vaan meidän äänestäjien valitsemien päättäjien luotsaama koneisto. Parempi tarttua härkää sarvista kuin itkeä tuuleen, jos asiat ovat omasta mielestä rempallaan!

Itse olen ylpeä omasta kunnastani. Juu, on homekouluja - missä kunnassa ei olisi. Yksityisiä palveluja on vähän - juu, kannattaisi kiinteistönomistajien laskea vuokrahintoja. Keskusta kamala - oletteko huomannut, että sitä ollaan laittamassa uusiksi. Teiden kunnossapito - oletteko käyneet Espoossa? Tai Helsingissä? Tai vaikka Kotkassa? Huonoja teitä löytyy joka puolelta, ihan totta. ..ja lista jatkuu..

Voit etsiä vain huonoja puolia tai iloita niistä hyvistä. Ja jos nyt et asukkaana niitä hyviä puolia löydä, niin ihan oikeesti, miksi enää asut täällä?
Hei ihan oikeesti
Kuka kehtaisi sanoa sen ääneen? Kuninkaalla ei ole vaatteita.
Pettymys tähän kunnan talouden hoitoon on suuri.
Kun saavuin tänne yli neljäkymmentä vuotta sitten, kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Arki sujui juohevasti. Eri ikäiset saivat tarvitsemansa palvelut.
Nyt tehdään päätöksiä, sitten ne puretaan, alusta uudelleen eikä valmista tule.
Lapset, vanhukset, kaikki kärsivät niin ympäristön kuin hoidonkin tasosta.
Olemme jälkijunassa kaikesta kehityksestä, eikä näytä auttavan vaikka käydään ottamassa oppia ulkomailta.
Talonpoikasjärkeä tarvittaisiin enemmän kuin huippubrändin metsästystä. Olisi aika tarkastella sitä kohtaa, missä mentiin metsään, korjata suunta ja ottaa opiksi.


onko luvassa parempaa?
Mikä kuva minulla on Kirkkonummesta? Vastaus on selkeä: huono!

Kunnassa ei ole palveluita, väki pakenee muualle, kunnan työntekijät ovat osaamattomia, epäpäteviä, johto on aivan kamalaa, ei ollenkaan työntekijän puolella jne. Kuka haluaa ao. kuntaan? Kartalta poistuminen selkeä ratkaisu;)
JOOPAJOO
Brändi: Sekundakunta niille joilla ei ole niin väliä
Kuva: Keskeneräisyyksistä kollaasi
alamäen nähnyt
Ei kai täällä ole pakko asua jos noin on huono olla.
Täältä löytyy paljon hyvää, kannattaa kokeilla muita asuinpaikkoja niin osaa arvostaa.
Maailmanmatkaaja
Herra varjelkoon nim. Petsku, mitä menitkään ehdottamaan. Kunnanhallitus lähtee taas verorahoilla Ruotsiin syömään ja juomaan hyvin. Mitähän jäi Tanskan matkasta käteen?
Kyläpoliisi
Tämmöinen brändääminen on todella teennäistä ja noloa pelleilyä. Aiheuttaa lähes aina pelkää myötähäpeää ja loppupelissä "brändin" arvon laskemisen. Toivottavasti poliitikot ymmärtävät siis pysäyttää tämän brändihankkeen. Esim. Espoon brändäys ja "Espoo tarina" on nolouden huipentuma joka tekee kuvitelman Espoosta todella muovisen ja mitäänsanomattoman.

Aito "brändi" tulee tekemisestä, kohtaamisista ja ympäristöstä.
jahus
Kirkkonummi, kunta ilman palveluita ja jonka paras puoli on nopea väylä Helsinkiin. Yksityisautolla.

Viihtyisä kuin moskovalainen lähiö, hukattujen mahdollisuuksien luvattu maa. Och samma på svenska.
ss
KKK
Kirkkonummi Kuntana Kyvytön

Joo onhan se hienoa että yritetään kuulla kuntalaisia, mutta kun arvaa lopputulomettomuuden jo etukäteen niin blaaaah
Kuntalainen jo pitkään
Vähän kansainvälisyyttäkin tarvitaan. Yes, we can't.
Vaihtoon
Tämä on varmasti iso vitsi, eikö vaan?!? Tällaiseen naurettavaan diipa daapaanko kunnan työntekijät käyttää aikaansa??? Kyllä heistä joka ikinen jo tietää mikä ja minkälainen paikka Kirkkonummi on. Ja ennenkuin lähdetään tällaiseen touhuun tuhlaamaan aikaa ja rahaa, eikö olisi tärkeämpää saada kaikki rempallaan, huonossa kunnossa, hajoamassa, homehtuneet, rikkinäiset, rumat ja keskeneräiset asiat ensin kuntoon.
Tämä ei paranna rapanummen imagoa
Kuva: Rakennustyömaa jossa on kyltti "Valmistuu kaksi vuotta sitten"
Slogani: "Täällä junat kulkee - mutta ei pysähdy!"
Päätökset ensin kuntoon, sitten voidaan rakentaa brändiä
" Miksi rakentaa valmiiksi kun voi jättää kesken "
" Säästä luontoa, rakennuslupia ei annetaan "
" Merellinen keskusta mutta meri puuttuu "
" Miksi ostaa Aurajuustoa kun meillä on koulut "
Siinä on logoa.
Tuntuu että Ruotsissa ollaan valovuosi edellä näissä asioissa (kuntien/kapunkien logot/sloganit/yleisilme), neuvoisin katsomaan edes vähän mallia tai suuntaa sieltä.. Logot on siellä paljon positiivisempia ja "iloisempia", mutta myös edustavampai ja tyylikkäitä. Pahimmasta päästä on esim. Vantaan logo joka on tylyydessään ja yksitoikkoisuudessaan omaa luokkaansa.
petsku
Asu vuosi ja muuta kiireesti pois. Keskusta kamala. Keskustan ympäristö Trial-rata. Hirveä meteli. Länsimetro. Teiden kunnossapito. Merikunnassa ei yhtään kunnon uimarantaa. Vieläkö lisää näitä hyviä puolia tarvitaan? Ai, niin. Luontopolut ja pururadat ovat kaksipyöräisten ajoneuvojen ajoharjoitusalueita.
Positiiviinen muuttaja

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä