(7) kommenttia

Miesporukka varasti kymmeniä tonneja kuparia – kävivät myös Kirkkonummella kaapelitehtaalla

Kuvan kuparit eivät liity tapauksiin.

Kolme romanialaismiestä on saanut vankeustuomiot kuparivarkauksien sarjasta Etelä-Suomessa. Miehet etsivät syyttäjän mukaan suunnitelmallisesti tehtaita ja varastoja, jossa kuparia on.

Syyttäjän mukaan kohteina oli 13 varastoa, joihin murtauduttiin öisin viime vuonna heinä-syyskuussa. Yhtenä kohteena oli Prysmian kaapelitehdas Kirkkonummella.

Varkaiden saalit olivat huomattavia. Syyttäjän laskelmien mukaan kuparikaapelia ja messinkiä varastettiin ainakin noin 50 000 kiloa. Kuparit myytiin Suomessa toimivalle romuliikkeelle.

Muutakin omaisuutta vietiin. Kokonaisuutena varastetun tavaran arvo liikkuu syytekirjelmän mukaan noin 350 000 euron vaiheilla.

Kaksi syytteessä olleesta miehestä tunnusti suurimman osan varkauksista. Yksi miehistä kiisti pääosin osallisuutensa tekoihin, eikä näyttöä hänen mukanaolostaan löytynyt kuin yhdessä tapauksessa.

Poliisitutkimuksissa on epäilty vahvasti, että murtokeikoilla on ollut muitakin, joita ei kuitenkaan ole tunnistettu.

Kirkkonummella Prysmian tehtaalla ainakin kaksi miehistä oli oikeuden mukaan yöllä 6.9. Miesten kännykät paikallistettiin läheiseen tukiasemaan.

Tehtaalla oli rikottu portti ja menty tehtaan varastoalueelle. Sieltä vietiin yhtiön mukaan yli 13 000 kiloa kuparia, jonka arvo on noin 65 000 euroa.

Varastoalueella anastettiin myös kaksi pakettiautoa, joilla kuparia vietiin pois. Autot olivat kirkkonummelaisen alihankkijan.

Pakettiautot saatiin takaisin vahingoittuneina, ja toinen niistä meni lunastukseen.

Seuraavana yönä miehet olivat varkaissa Espoossa, mutta teko jäi kesken hälyttimien ansiosta.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1995 syntyneen miehen 2 vuoden ja 9 kuukauden vankeuteen.

Toinen vuonna 1999 syntynyt mies sai 2 vuoden ja 3 kuukauden vankeusrangaistuksen.

Tuomiot tulivat varkauksista ja törkeistä varkauksista. Molemmat miehet passitettiin Vantaan vankilaan.

Kolmas mies sai 7 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Hänet oikeus totesi syylliseksi ja toteennäytetyksi yhteen törkeään varkauteen, joka tehtiin Hangossa Helkaman tehtaalle.

Yksi miehistä tuomittiin myös väärennyksestä, jossa oli tekaistu 17 työtodistusta. Niitä tarvittiin, koska koronapoikkeusolojen takia ei Romaniasta muuten olisi päässyt Suomeen.

Kaksi pisimmät vankeustuomiot saanutta miestä määrättiin yksin tai yhdessä pitkälti yli 100 000 euron korvauksiin vahinkoa kärsineille yrityksille.

Käräjäoikeuden 18.1. antamat tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.  

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Onko sinulle tärkeämpää, että tehdas on Kirkkonummella?
Onni
Noilta mitään korvauksia saada ikinä.
Paavi
Juuri näin stoppi rötöspandemialle.
Anonyymi
Mitä nämä romanialaismiehet tekevät Suomessa korona vuonna 2020 ja kuka niitä on tänne päästänyt? Rajat kunnolla kiinni niin loppuu tämäkin "rötöspandemia"
Metsäpeikko
EU:ssa näinikkään ! Väärennetyillä papereiila tullaan koronasulun läpi - varkaisiin !
Happoin
Rikospaikka on merkitty oikeuden pöytäkirjassa Siuntioksi.
Toimitus
Prysmianin kaapelitehdashan on Kirkkonummella, ei Siuntiossa (no, pieni nurkka tehdasalueesta on Siuntion puolella). Jostakin historiallisesta syystä sitä kutsutaan Pikkalan tehtaaksi, kutsuttiin jo perustamisaikoina, vaikka sijaitsee tarkemmin sanottuna Kirkkonummen Båtvikissa.

Samoin sanottiin sokeritehdasta Porkkalan tehtaaksi, vaikka se on Kantvikissa. Kuulemma eräskin rekkakuski ajeli Porkkalanniemen päähän.

No, ei tämä hirveästi kuparikaapeleihin liittynyt - tulipa vaan mieleen. Suosittelen muuten sitä Kantvikista kertovaa kirjaa.
Sepänkannaksen tähystäjä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä