(3) kommenttia

Mestarinyrkkeilijä Olli Mäki valvoo nyt joka päivä legendaarisen harjoittelumestan menoa − seinämaalaus paljastettiin

Raija ja Olli Mäki sekä muraali, joka on kunniapaikalla harjoitussalin kehän vierellä.

Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon perustajajäsenen Olli Mäen, 80, valpas nyrkkeilijän katse on nyt tallennettu pysyvästi kerhon harjoittelukehän ylle. Mestari itse oli todistamassa muraalin paljastusta.

Kerhon omalla talolla Epanalla oli keskiviikkona melkoinen kirjo suomalaista nyrkkeilyä − voi sanoa vuosikymmenien ajalta, kun Olli Mäki -muraali paljastettiin.

− Taloa on kunnostettu ja pari vuotta on mietitty, miten sisätiloihin saataisiin vähän iloa silmälle. Ensin ajateltiin jotain anonyymiä, mutta pian todettiin, että tehdään jotain, joka kunnioittaa kerhon perustajaa Ollia, puheenjohtaja Aki Jänkä totesi.

− Ollin kädenjälki näkyy kerhon toiminnassa ja menestyksessä vielä tänä päivänäkin. Vaikka hän itse on pistänyt hanskat naulaan, on hän tästä lähtien täällä aina valvomassa harjoituksia.

Muraalin maalaaja löytyi lähiringistä. Seinämaalauksen tekijä kirkkonummelainen Marko Kleinsepp on pitkään ollut kiinnostunut nyrkkeilystä, ja Epana on hänelle tuttu paikka.

Kleinsepp kävi läpi Mäen nyrkkeilyhistoriaa ja etsi kuvia.

Tavoitteena oli mahdollisimman aito kuva Mäestä, ja sellainen löytyi 1960-luvun albumeista.

Todellakin, seinällä on nyt hyvin aidonoloinen Olli Mäki, otteluasennossa, tarkkaileva katse silmissä.

Seinämaalaus on tehty pensselillä maalaamalla, ei spreijaamalla.

Mukana on elementteinä hanskat naulassa ja nyrkkeilysäkki Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon tunnuksin sekä tietysti Mäen lempinimi "Kokkolan Leipuri".

Muraalin maalaaja Kleinsepp on aloittanut taiteenteon varsinaisesti vasta kaksi vuotta sitten.

Takana on työuraa Suomen Sokerilla, ja tähtäimessä taiteen opintoja ensi vuonna.

Ensimmäinen Kleinseppin näyttely avataan 4.11. Cafe Cleopatrassa Kauppakeskus Kirsikassa.

Kirkkonummen Nyrkkeilykerho hankki viime vuonna pitkäaikaisen harjoittelutalonsa Epanan omistukseensa. (Lue: Viisykkönen 23.9.2016)

Taloa on kunnostettu, ja hiljakkoin Epana sai pitkään kaivatun uuden katon.

Kirkkonummen Nyrkkeilykerho on yksi Suomen menestyksekkäimmistä nyrkkeilyseuroista.

Seuran kovia nyrkkeilynimiä on useita, kuten Olli Mäki, Pekka Mäki, Amin Asikainen, Joni Turunen, Ilari Kujala, Keni Aliu ja edesmennyt Santeri Tuomela.

Kerhon perustajajäsenestä Olli Mäestä kertova elokuva ”Hymyilevä mies” on kerännyt kansainvälistä mainetta ja tehnyt Mäen nyrkkeilijäuraa tunnetuksi.

> Nyrkkeilijälegenda Olli Mäki, 80, lahjoitti yhden pokaaleistaan kiertoon − Kirkkonummi palkitsi urheilijoita (Viisykkönen 23.3.)

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

just vain niin hyvä
tuikku
mies joka on rehellinen ja kuitenkin nykyaikainen vaikka on nähnyt niin ylä kuin alamäetkin olen kyllä fani täytyy myöntää ja asikainen myös aivan ihana rehti rehellinen urheilija toivotaan että uusia tulee
fani
en ole enää kirkkonummelainen mutta olli mäki oli tunnettu hienoa että muistetaan olkaa ylpeitä kirkkonummelaiset teillä on hienoja uran uurtajia
boxing

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx