(3) kommenttia

Mestarinyrkkeilijä Olli Mäki on kuollut − ehti olla monessa mukana, kuten Kirkkonummen kuntapolitiikassa

Arkistokuva: Olli Mäki oli noin puolitoista vuotta sitten paljastamassa häntä esittävää muraalia Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon seinällä. Vierellä vaimo Raija.

Nyrkkeilijä Olli Mäki (82) menehtyi lauantaina pitkällisen sairauden murtamana Kirkkonummella hoivakodissa.

Mäen kuolemasta kertoivat hänen omaisensa.

Mäki oli yksi Suomen menestyksekkäimmistä nyrkkeilijöistä. Nyrkkeilyuran hän aloitti 1950-luvulla ja siirtyi 1960 ammattilaiskehiin.

Amatöörinä Mäki voitti kevyen sarjan Euroopan mestaruuden vuonna 1959 ja ammattilaisena vuonna 1964.

Vuonna 1962 Mäki pääsi ensimmäisenä suomalaisena ottelemaan ammattinyrkkeilyn maailmanmestaruudesta. Tästä kertoo myös palkittu elokuva ”Hymyilevä mies”.

Kirkkonummella Mäki tunnettiin hyvin, ja hänet nähtiin erilaisissa tilaisuuksissa vielä viime vuosinakin sairaudestaan huolimatta.

Mäki oli 1990-luvulla valtuuston jäsen ja aktiivinen erityisesti liikuntaan liittyvissä kunnallisissa kysymyksissä. Monet muistavat hänet hyvin sovittelevana ja yhteistyökykyisenä henkilönä. Mäki edusti Vasemmistoliittoa.

> Mestarinyrkkeilijä Olli Mäki valvoo nyt joka päivä legendaarisen harjoittelumestan menoa − seinämaalaus paljastettiin (Viisykkönen 18.10.2017)

> Nyrkkeilijälegenda Olli Mäki, 80, lahjoitti yhden pokaaleistaan kiertoon − Kirkkonummi palkitsi urheilijoita (Viisykkönen 23.3.2017)

> Kirkkonummen Olli Mäen tarina elokuvana – ensi-ilta keräsi jättiyleisön (Viisykkönen 22.8.2016)

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Lepää rauhassa.
Anonyymi
Olli Mäki oli merkittävä mies ja tuo hänestä tehty elokuva hymyilevä mies valmistui ennen kuin hänestä aika jätti. Hänen suuruuttaan ja saavutuksiaan urheilijana ei ole Suomessa kunnolla ymmärretty.
Kari Vierinen, Siuntio
Olli oli hieno mies.
70-luvulla kuskas meitä gesterbyn kakaroita pakulla kisoihin ja treeneihin.
Muistan yhdet maastojuoksu kisat jossa Olli ohjeisti meitä " Juoskaa alussa täysillä ja lopussa niin kovaa kun pääsette"
Mehän toteltiin.
S.I.P

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx