(13) kommenttia

Merkitty patikointipolku keskustasta Masalaan on vastatuulessa – kaikki maanomistajat eivät suostu 

Järjestöjen esittämä itsenäisyyden 100-vuotispolku keskustan ja Masalan välille on kaatumassa yksityisten maanomistajien vastustukseen.

Kirkkonummen ympäristöyhdistyksen mukaan alueella maata omistavat rakennusyritykset, Kirkkonummen kunta ja Helsingin kaupunki olisivat sallineet polun merkitsemisen, mutta osa maanomistajista vastusti ajatusta.

Kirkkonummen ympäristöyhdistys, Porkkalan Polku ja Kirkkonummen seudun reserviläiset esittivät itsenäisyyden 100-vuotispolun merkitsemistä niin sanonut Keskusmetsän halki.

Järjestöt olisivat olleet valmiit merkitsemään polun talkootyönä. Tarkoituksena oli luoda vain patikointiin tarkoitettu reitti jo olemassa olevia polkuja hyödyntäen. (Lue: Viisykkönen 13.9.2016)

− Olemme yllättyneitä kovasta vastustuksesta. Merkitty polku olisi ohjannut liikkumista yhdelle uralle ja näin säästänyt muuta luonnon kulumista. Se ei olisi haitannut millään tavoin metsien talous- ja muuta käyttöä. Alueella liikkuu jo nyt paljon ulkoilijoita ja kulumisen merkkejä näkyy luonnossa, sanoo Kirkkonummen ympäristöyhdistyksen puheenjohtaja Pekka Poutanen.

Keskusmetsä on Poutasen mielestä hieno laaja metsäalue, jonka virkistyskäyttö kasvaa ja alueelle on helppo päästä kaikista keskisen Kirkkonummen taajamista: kirkonkylästä, Jolkbystä, Jorvaksesta ja Masalasta.

− Kunnan kasvaessa myös kuntalaisten virkistäytymisen tarpeet kasvat. Keskusmetsään on helppo luoda monipuolisia ulkoilureittejä.

Ympäristöyhdistys esittää, että polkua ryhdyttäisiin suunnittelemaan kaavoituksen kautta.

− Kun vapaaehtoisuuden ja talkootyön kautta ei päästy eteenpäin, esitämme, että liikuntareitti otettaisiin mukaan kunnan kaavoitusohjelmaan kiireellisenä hankkeena, Poutanen sanoo.


(13) kommenttia

Kommentit (13)

Sivut

menninkäiselle komppaus oli kyllä niin asiaa !!!
maksaja
Jokamiehen oikeuksilla voi tepastella ihan tarpeeksi, ei tarvita merkittyjä polkuja,kompassia voi käyttää.Ymmärrän maanomistajia merkityn polun pelosta. Siitä helposti kehkeytyy rasite/este normaalille talouskäytölle. Yhtäkkiä omistamastasi metsästä on tullut muiden hyötykäyttöön tarkoitettua omaisuutta,johon sinulla itselläsi ei enää olekaan oikeutta. Ainakaan toteuttaa normi talousmetsähakkuita. Eihän siellä enää voi kävellä,kun on risuja polulla. Ja aletaan valittaa ja unohdetaan,kuka omistaa ja kärsii taloudelliset seuraamukset.
Menninkäinen
Hyvä Pekka!
Anonyymi
Onneksi kunnilla on käytössä pakkolunastusmahdollisuus.
asia hoitoon heti
Surulla on tullut seurattua tästäkin lehdestä että vesitorninmäen (oikea nimi Jolkbyberget) itäpuolelle ollaan rakentamassa jotain uutta Gesterby:tä. Se mäki pitäisi kokonaan varata virkistys-/ulkoilualueeksi, mm koululaisille koska yhdellä tunnilla ei ehdi pidemmälle ja siksi ettei esim kirkonkylältä jalkaisin liikkuvien asukkaiden tarvitse mennä pidemmälle tallomaan ja eksymään. asiallisesti metsässä liikkuvat osaavat kyllä muutenkin mennä pidemmälle ja myös käyttäytyä.
Ison mäen kylmälle ja märälle itäpuolelle ei pitäisi rakentaa taloja ollenkaan. Kerrostalojen rakentaminen metsään myös tuhoaa ympäristön kaikista tehokkaimmin.
Metsä kulunnut kuin eläintarhan häkki

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx