(4) kommenttia

Merivartiosto varoittaa heikoista jäistä – luistelijoita autettiin kaukaa ulapalta laivaväylän yli mantereelle

Merivartioston mukaan jopa lähellä rantaa saattaa olla heikkoa jäätä. Myös laivaväyliä on auki rannikolla. (kuva: Rajavartiolaitos)

Suomenlahden merivartiosto varoittaa edelleen merialueiden jäätilanteesta. Paksu lumikerros voi kätkeä alleen hyvin heikkoa jäätä.

Viikonvaihteessa kaunis ulkoilusää houkutteli sankoin joukoin ihmisiä meren jäälle luistelemaan, hiihtämään ja kävelemään.

Merellä tavattiin myös moottorikelkkoja, mönkijöitä ja moottoripyöriä.

Sunnuntaina merivartioston partio avusti retkiluistelijoita Kirkkonummella Hirsalan edustalta Äspskäristä takaisin mantereelle. Luistelijat olivat itä-länsi -suunnassa kulkevan 9 metrin laivaväylän eteläpuolella.

Merivartiostolla oli toiminta-alueellaan viime viikon aikana yhteensä 12 meripelastus-, avustus- ja virka-aputehtävää merialueella.

Kolmesta meripelastuksen hätätilanteessa kaksi oli henkilön jäihin putoamisia. Yksi näistä osoittautui väärinkäsitykseksi. Henkilövahingoilta onneksi vältyttiin.

Jään paksuus Suomenlahden merialueella vaihtelee paljon alueittain ja jopa päivittäin. Paksu lumikerros jään päällä on estänyt jäiden vahvistumista, merivartiosto muistuttaa.

Lisäksi lumi vaikeuttaa heikkojen jääalueiden ja vaarallisten paikkojen havaitsemista.

Merivartiosto kehottaa erityiseen varovaisuuteen jäällä liikuttaessa.

Merivartiosto muistuttaa, että Suomenlahden merialueella ei voi olla koskaan varma jäiden kestävyydestä. Heikkoa jäätä löytyy edelleen myös rantojen läheisyydestä.

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Tuonne, heikkoihin jäihin putoajat, tai sen riskin ottajat, saavat sitä mitä tilaavat. Kaikki jäihin hukkuneet ovat luonnollista poistumaa. Todella valitettavaa, että Merivartioston pitää sitoa resursseja ihmisten tyhmyyden takia, jolloin oikeasti apua tarvetsevat joutuvat odottamaan.

-Ulkoilija-
Meriväylät on meriliikennettä varten. Sille on hieman tärkeämmät syyt miksi Hämeenmaa siitä ajoi, silloin ei jonkun sunnuntaiulkoilijoiden tarpeet ja hyvä mieli paina mitään. Asiat oikeaan perspektiiviin.

Talviturva
Uskomatonta tässä on se että miksi armeijan piti päästä sunnuntaina sisäväylälle Hämeenmaa aluksellaan rikkomaan hyvä ja kantava jää. Avomerta olisi ollut tarjolla mutta se kuinka läheltä rannikkoa alus meni, oli pelkkää kiusantekoa.
Ulkoilija
Jutun kartasta päätellen Google Maps ei tiedä ett Räfsön saari on Suomessa ja että sillä on sen mukainen nimikin.
Toivottavasti Google Mapsin karttoja ei käytetä surutta mihin vaan tarkoitukseen.
Nykyaikaa
On se uskomatonta, että joka vuosi on sama juttu.. Jotkut eivät usko varoituksia ja sitten yhteiskunnan varoin näitä "sankareita" sitten pelastetaan ja hoidetaan! Lasku hepuille niin johan loppuu pelleily..
Järki puuttuu päästä..

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä