(6) kommenttia

Merenrantaa Inkoon keskustassa päästään rakentamaan – uusia asuntoja ja satoja venepaikkoja

Uudet asuintalot rakennetaan kuvan oikeanpuoleiselle alueella, jossa nyt on lähinnä veneiden talvisäilytyskenttä. (kuva: Inkoo kunta)

Inkoon keskustan merenranta-alueen uudistamishanke on edennyt rivakasti, ja ensi keväänä päästään iskemään lapiot maahan suunnitelmien mukaisesti.

Inkoon valtuusto hyväksyi kesän alussa uudet asemakaavat. Niistä ei valitettu, ja nyt ne ovat voimassa.

Asemakaavat mahdollistavat keskustan ja pienvenesataman merkittävän kehittymisen.

Kerros -ja pientaloasuntoja on suunniteltu jopa 250 asukkaalle. Venepaikkojen määrä on kasvamassa alueella lähes 1 000:een.

– Kaavojen mahdollistamat uudet asukkaat tuovat lisää ympärivuotista elämää ja palvelujen kysyntää kirkonkylän ytimeen, mikä hyödyntää kaikkia inkoolaisia, toteaa Inkoon yhdyskuntatekninen johtaja Aija Aunio.

Katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen alkaa alueella ensi keväänä.

Asuntojen ja liiketilojen rakentamisesta vastaa Inkoon Keskustakehitys Oy, jonka taustalla on ex-rallikuljettaja Marcus Grönholm.

Kehitystyössä on mukana myös Osuuskunta Suomen Asuntomessut, joka järjestää alueella asuntomessutapahtuman kesällä 2022.

Tapahtuma ei ole vuotuinen Asuntomessut-suurtapahtuma, vaan uudentyyppinen pienempi asumiseen liittyvä näyttely.

> Uusi merellinen asuinaluehanke Inkoonranta etenee – asemakaavamuutokset voimaan (Viisykkönen 4.6.)

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Inkoo onkin tunnettu kesäkaupunkina ja väki liikkuukin kesällä katukuvassa ja rantamaisemissa varsin sankoin joukoin joten kehittäminen tuntuu varsin hyvältä ratkaisulta....
Staffan
Entisenä kirkkonummelaisena ja nykyisenä inkoolaisena totean, että kaikki viranomaismenettelyt hoituu kyllä Inkoossa huomattavan paljon joustavammin ja kuntalaisille paljon edullisemmin kuin vastaavat palvelut K:nummella.

Isot onnittelut ja kiitokset Inkoon kuntapäättäjille sekä tietenkin myös Marcus Grönholmille kunnan eteen tekemästäsi arvokkaasta työstä!
Iloinen Inkoosta
Urakka on todella iso ja vaativa, luulisi nyt uuden kirjaston sentään avautuvan, kun löytyy vain urakoitsija, joka tekee sen nyt valmiiksi asti. Saa nähdä kuka maaliin ehtii ensin, vai ehtiikö ollenkaan ennen vedenpaisumusta. Sitähän ne viherpiipertäjät odottaavat ja pelkäävät, niin että kannatus kasvaa sen mukana, kun pelkokin lisääntyy. Pian saimaannorppakin pääsee uimaan pois vankeudesta merelle, olemasta kalastajien riesana itäsuomenkin vesistöissä, vihreiden pyhä eläin.
On tosi hienoa, että rakennetaan uusia asuntoja, mieluummin kelluvia, kuten veneetkin ovat.
nim. kaikki ei ole aina sitä, miltä se näyttää
Ei vetoa voi lyödä päivänselvistä asioista.
Näin on.
Onnittelut Inkoolle. Hienoa työtä ja varmasti lisää alueen vetovoimaa.

Kirkkonummen päättäjät voisivat tehdä opintomatkan Inkooseen kaavoittamisesta ja päätöksenteosta sekä kunnan brändin kehittämisestä.

Ihan vain tuli mieleen ainakin 10 vuotta Kirkkonummella puheena olleesta Meri-Kantvikista...

Jos ei olisi lapsen harrastukset Espoossa, niin muuttaisin kyllä mieluusti Inkooseen!
colada
Paljosta vetoa että alue on valmis ennen kuin kirkkonummen ”Uusi” kirjasto aukaisee ovensa?
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx