(0) kommenttia

Menestynyt pankkiiri kävi kertomassa entisessä koulussaan bisneksenteon aakkosista Yrittäjän päivänä

Kirkkonummelainen bisnesenkeli Niklas Geust vieraili Yrittäjän päivänä Kyrslätts Gymnasiumissa, josta hän on itse kirjoittanut ylioppilaaksi vuonna 1987.

Yrittäjyyskasvatus on jo monen koulun arkipäivää. Kirkkonummen ruotsinkielisessä lukiossa voi valita erityisen yrittäjälinjan.

Valtakunnallinen Yrittäjän päivä oli Kyrslätts gymnasiumissa omistettu päivän teemalle. Lukiolaiset kiersivät tunneilla, joita vierailevat luennoitsijat pitivät.

Lukiossa oli paikalla myös kirkkonummelainen Niklas Geust. Pankkiirina pitkään toiminut Geust edustaa suomalaisen bisneksenteon huippua.

Hän oli perustamassa ja luomassa FIM-pankkikonsernia, jonka S-pankki osti vuonna 2013. Geust oli FIM:n suurin yksittäinen omistaja.

Nykyisin Geust toimii "bisnesenkelinä" ja konsulttina sekä omistaa sijoitusyhtiön. Hän on mukana auttamassa useita yhtiöitä kasvuun.

Geust kertoi lukiolaisille omasta urastaan ja taustastaan sekä valotti näkemyksiään ja kokemuksiaan siitä, mikä yrittämisessä on oleellista ja kiehtovaakin.

Geust kertoo, että kiinnostuksessa yrittämiseen on nuorten keskuudessa tapahtunut valtava muutos, mikä näkyy erityisesti yliopistoissa.

− Voi sanoa, että kun ennen ehkä 10 prosenttia oli näistä asioista kiinnostunut, nyt varmaan puolet.

Kyrkslätts gymnasiumissa on toiminut muutaman vuoden yrittäjälinja, jolla on 24 opiskelupaikkaa.

Linjaa on ollut alusta pitäen suunnittelemassa historian ja yhteiskuntaopin opettaja Tanja Ingelin. Hän sai Uudenmaan Yrittäjien yrittäjyyskasvatusstipendin työstään kolme vuotta sitten. (Viisykkönen 4.9.2015)

Kiinnostus yrittämiseen on Ingelin mukaan nykyisin hyvä ja linjalle on kysyntää.

Linja muodostuu 15 kurssista, jotka on suoritettava saadakseen lukiodiplomin yrittäjälinjasta. 

Lisäksi on mahdollisuus valita yli 20 kurssia, jotka on räätälöity erikoislinjaa varten.

Koko yrittäjälinjan suorittavat osallistuvat Vuosi yrittäjänä -kurssille, jolla opiskelijat perustavat oppilastyönä oman yrityksen.

Yrittäjän päivää vietettiin keskiviikkona 5.9. ympäri maata. Uudenmaan yrittäjien yhdeksättä kertaa jaettu yrittäjyysstibendi ojennettiin keskiviikkona jo toisen  kerran Kirkkonummelle.

Huomionosoituksen sai Veikkolan koulun rehtori Jussi Roms. Veikkolassa on vuosia järjestetty yrittäjyyteen liittyvää opetusta. (Lue: Viisykkönen 5.9.)

(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx