(19) kommenttia

Melut on mitattu: Kimi Räikkösen Porkkalan motocrossradalle vihreää valoa

Kimi Räikkösen yksityinen motocrossrata on koetellut naapurisopua Porkkalassa.

Formula-kuski Kimi Räikkösen yksityistä motocrossrataa Porkkalassa on syynätty kesällä ja mietitty onko rata luvallinen. Räikkösen asioita hoitaa kokoomuksen ex-kansanedustaja Sampsa Kataja.

Porkkalanniemen kärjessä sijaitseva Räikkösen kesäasunto nousi otsikoihin viime keväänä, kun naapurit pahastuivat tontille rakennetusta yksityisestä motocrossradasta.

Naapurit pelkäsivät erityisesti meluhaittoja ja vaativat Kirkkonummen kuntaa puuttumaan asiaan. (Viisykkönen 4.5.)

Kunnan ympäristöhallinto järjesti kesäkuun lopussa Räikkösen tiluksilla melumittaukset. Rata-alueella suoritettiin katselmus, jonka yhteydessä radalla ajettiin nelitahtisella motocrossmoottoripyörällä.

Melumittauksia oli tekemässä ja todistamassa viisi Kirkkonummen kunnan viranhaltijaa.

Mittausten ja kunnan ympäristöviranomaisten mukaan melu ei ole niin kova, että se aiheuttaisi naapurustolle kohtuutonta haittaa.

Kesän mittaan on ollut myös lisää kirjeenvaihtoa kunnan ja Räikkösen porilaisen asianajajan Katajan välillä. 

Kataja on lähettänyt kunnalle kirjeen melukatselmuksen jälkeen.

− Tarkastuksen perusteella ajon aikaista melutasoa ei lausuman antajan kiinteistön ulkopuolelta kyetty havaitsemaan paljaalla korvalla, vaan mittauspisteessä äänimaisema koostui lintujen laulusta ja puiden lehtien havinasta, Kataja tähdentää.

Räikkösen puolelta on edelleen korostettu, että rata on vain yksityiseen käyttöön ja sillä ajetaan myös maastopyörillä.

Vastineissa korostetaan lisäksi, että käyttö on vähäistä, koska isäntäperhe asuu ulkomailla.

Myöskään minkäänlainen kilpailutoiminta moottoripyörillä ei ole vastineen mukaan mahdollista radalla, koska se on vain runsaat 400 metriä pitkä. Oikea motocrossrata on vähintään kolme kertaa pidempi.

Naapurustosta tiukkoja vastalauseita

Kunta on saanut pyynnöstä 13 vastinetta Räikkösen kiinteistön lähistön naapureilta. Naapurit ovat pääosin vastustaneet rataa ja vaatineet sen purkamista.

Vastineissa on vedottu radan käytön aiheuttavan haittaa luonnolle. Myös radan ympärille rakennettua aitaa on pidetty jokamiehenoikeuksia loukkaavana.

Kirkkonummen rakennus-ja ympäristölautakunta käsittelee Räikkösen motocrossrata-asiaa 30.8.

Kunnan ympäristöpäällikkö ehdottaa, että rata saa olla paikallaan eikä toimintaa tarvitse naapureiden vaatimuksesta keskeyttää.

Ympäristöpäällikön mielestä rata ei aiheuta kohtuutonta rasitusta naapurustolle.

> Svenska Ylen sivuilta voit katsoa ilmasta kuvatun videon Räikkösen radasta

(19) kommenttia

Kommentit (19)

Sivut

Luin valittajien tekstit, täytyy sanoa että on kyllä puhtaasti kateutta ilmassa. Paras kirjoitus oli käsin kirjoitettu jossa Kimiä kehoitettiin rakentamaan rata Monacoon jonne on rahansakin vienyt. Kimi asuu Sveitsissä :) Jos rataa ei olisi rakennettu, olisi se ajellut omaa metsää pitkin juuri silloin kun sitä huvittaa ja vaikka naapurin rajalle saakka. Nyt hän päätti pienen alueen tehdä itselleen...
Kateellisiin kyllästynyt
toivottavasti räkä rakentaa isomman radan ja pyytää tiimin treenaa sinne usein ja jälkkärix mantsapolut pitkin mettiä et poka oppii oleen.tällasta asia menoo jokakylää kiitos.
tulihousuunjolöysät
kateelliset vellihousut itkee,aina sama juttu.kun vaimo kieltäny perheen miesväeltä kunno harrastukset niin aletaan heti itkemään;menkää vaa vinguttaa niitä koristossuja sinne kunnan kerhotalolle ja jälkkärix marisemaan paikallisee bistroo.
salapoliisisvanttesr
Miten sitten Porkkalassa asuvien ja kesäasukkaiden veneet? Siinä kun laiturilla nauttii luonnosta niin jossain pörrää kokoajan joku perämoottori häiritsevästi! Entä Porkkalan tietä ajavat autot ja moottoripyörät? Kaikenlaisilla moottorikäyttöisillä ajetaan jatkuvasti edestakaisin! "Vaeltajan" mainitsemat ruohonleikkurit huutavat myös kesäisin pitkin päivää! Ko. radan vastustajat aiheuttavat omalla toiminnallaan ihan saman verran ääntä alueella, joten kyllähän tässä haisee se vihreä kateus kun tienaamillaan rahoilla joku tekee olonsa mukavaksi. Kun selitetään, että F1 mies saa erityskohtelua kunnalta, niin tulee mieleen olisiko tästä edes valitettu jos radan olisi tehnyt joku paikallinen itsetietoinen porkkalalainen.
Yrittäkää nyt ihmiset taas keskittyä olennaiseen ja unohtaa tuo mussutus jostain radasta minkä käyttöasteen olen kokenut ainakin itse ihan mitättömäksi muiden äänien seassa.
Jos vaikka otettaisi asia positiivisen kannalta ja kokeiltaisi kysyä radan omistajalta, saisiko vaikka jonkun kesätapahtuman aikaan radalla järjestää leikkimieliset maastopyöräkisat paikallisille lapsille? Olisiko ihan kamalaa jos se onnistuisi ja itse Räikkönen jakaisi palkinnot ja mitä sitten tehdään jos se onnistuisi seuraavanakin vuonna?
Suunnataan voimavaramme kunnan suuntaan vaikka julkisten kulkuyhteyksien turvaamiseen ja yleisesti alueen turvallisuuden ja turvallisen liikkumisen ylläpitoon sen sijaan, että mittaillaan 2-tahti ja 4-tahti moottorien äänten etenemistä haja-asutetulla alueella.
Peace From Porkkala
Nelitahin ääni kantautuu kauemmas ku kakstahin. Matalat äänet kuuluu kauemmas.
Kimi1

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx