(15) kommenttia

Meikon ulkoilualueella voi kohdata poliisin – esimerkiksi luvatonta tulentekoa valvotaan

Poliisit jalkautuvat suosituille retkipaikoille. (kuva: Katri Lehtola/ Metsähallitus

Poliisit lähtevät taas lauantaina 6.8. reput selässä Nuuksion kansallispuistoon ja Meikon ulkoilualueelle Kirkkonummella. Retkiratsioissa on mukana myös Metsähallituksen erävalvoja.

Esimerkiksi Nuuksiossa Länsi-Uudenmaan poliisin eräyhteyshenkilöistä ja Metsähallituksen erätarkastajasta koostuva partio kulkee maastopyörillä suosituilla reiteillä ja muistuttaa hyvistä retkeilytavoista.

Metsähallituksen tiedotteessa kerrotaan, että retkeilykesä on sujunut pääkaupunkiseudulla pääsääntöisesti hyvin, ja suurin osa retkeilijöistä on toiminut mallikkaasti.

–  Nyt on kuitenkin ilmennyt laitonta maaston vahingoittamista ja avotulen tekoa väärille paikoille, kertoo erätarkastaja Tommi Suonpää Metsähallituksen tiedotteessa.

Länsi-Uudenmaan poliisin havainnot tukevat erätarkastajan kokemuksia.

–  Meillä on ollut kesän aikana yksittäisiä poliisitehtäviä Nuuksiossa. Ne ovat koskeneet esimerkiksi meteliä ja laittomia nuotioita, ylikomisario Aapo Isoaho vahvistaa tiedotteessa.

Retkiratsia-valvontatempauksia on järjestetty jo useana vuotena. Sen aikana erätarkastajat ja eräpoliisit opastavat ja keskustelevat retkeilijöiden kanssa sekä puuttuvat mahdollisiin laittomuuksiin.

Asiakkailta on tullut hyvää palautetta ja valvontaa toivotaan kansallispuistoon säännöllisesti. Ulkoilijoita on pitänyt opastaa esimerkiksi tulentekoon, metelöintiin, leiriytymiseen ja luonnon kunnioittamiseen liittyvissä asioissa.

Rikosilmoituksiin häiriöt ulkoilualueilla johtavat vain harvoin. Sakko voidaan määrätä esimerkiksi maaston tai puun vahingoittamisesta, roskaamisesta, laittomasta tulipaikasta tai toisten retkeilijöiden haittaamisesta.

Laiton tulipaikka tarkoittaa esimerkiksi väärään paikkaan kasattua nuotiorinkiä tai maahan palanutta mustunutta kohtaa, jossa on tulenteon jäänteitä.

(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Meikon metsässä voi kohdata poliisin,
mutta hyvin harvoin kunnan keskustassa
missä. hulligaanit ja narkkarit riehuu !
Metsäpartiolaiset.
On erikoista että ennen on ollut varaa valvojaan sekä valvojan koppiin mutta nykyään ei! Meikolla käy ihmisiä joka vuosi ennemmän ja enemmän ja sama meno tulee jatkumaan. Parkkipaikka on kesäisin yleensä aivan tukossa. Aluetta ja reittejä pitäisi parantaa huimasti.
Rahaahan se vaatii. Inkoossa ja Siuntiossa on nyt hienosti kunnostettu Störsvik/Kopparnärs aluetta. Siitä mallia!
ljbl
Kyllä on aihettakin... Kuriin myös kaikki vapaana juoksentelevat "kiltit" koiratkin.
Ohessa vois myös laittaa ojennukseen jalankulkijat ja pyöräilijät, jotka eivät edes katso mistä tien ylittävät. Trikoopöksypyöräijöitä unohtamatta.
Ajokortti myös kevyen liikenteen väylällä kulkikoille
Hyvä juttu, että edes joskus vahditaan. Laittomia nuotiopaikkoja Meikolta kyllä löytyy. Tarvitaanko Meikolle lisää laillisia nuotiopaikkoja, jotta tämänlainen toimintaa loppuu?
Joppe joutomies
Eivätköhän ne poliisit joudu puuttumaan vähän kaikenlaisiin asioihin. Kun missään ei osata olla tärvelemättä jotakin. Tuskinpa poliisina on helppoa.
Hyvä poliisit!
Todella hyvä, että on herätty keskustan huumeongelmiin!! Eli en ole ainoa, joka näkee mönkijöillä/crossipyörillä/polkupyörillä liikkuvat myyjät. Samoin keskustan juottoloiden liepeillä pyörivät huumeveikot. Nyt on vain kiristettävä valvontaa Poliisin toimista. Ilmoittakaa kaikki näkemänne kaupat vinkkilinkin kautta eteenpäin.. Ehkä tehoaa, kun moni tekee niin:)
Stop huumeille!!
On kyllä ihmeellistä priorisointia mihin kissalanpojat laitetaan hommiin. Kylillä huumeita myydään nuorille ja rekrytään heitä myymään niitä.Varmaan kuuluu joka kylässä näitäkin olla....
En ymmärrä,mutta ei varmaan tarvikkaan.
Elli-Ilmari
Ei sakkoa voi antaa sillä perustella, että maassa on palanut, mustunut kohta. Pitää pystyä osoittamaan, että sen lähistöllä olevat ovat polttaneet laitonta nuotiota. Ihan hyvinhän he ovat voineet sattumalta tulla paikalla, kun joku muu on polttanut nuotiota. Ei mene oikein, jos sakkoja aletaan antaa luulottelun ja olettamusten perusteella.
Anonyymi
Vai niin, että Nuuksion metsässä ne
Poliisit partioi, roskaajien perään.

Olisi hyvä jos kerkisivät joskus partioida
täälä Kirkiksen keskustassa myös kun
täällä on vähän vakavampia asioita
meneillän kun se roskaaminen.
Ent. Huumeveikko.
Parempihan se on, että mölyävät siellä metsässä kuin täällä kuntakeskuksessa.Polliseilla olisi varmaan parempaakin tekemistä kuin vahtia joitain nuotionpolttajia.Tuohon riittäisi aivan hyvin pienempipalkaisempi virkamies.
voi voi
Ja autot saa jättää mihin vaan kun poliisilla ei ole aikaa sakotta mutta metsässä rämpiminen onnistuu kyllä.
Näin vain Kirkkonummella.
Meikolle tarvittaisiin kesäksi (kesä-elokuu) valvojia, jotka valvoisivat joka pv nimenomaan n.klo 18-24. Joillain ei ole tajua, että se on yhteinen luontokohde ja eläinten pesimäaluetta, eikä bilepaikka.
eläinten puolesta!
Erinomaisen hyvä juttu!
Kuusenkäpy
Mites jos nyt kuitenkin keskittäisi ne resurssit ihan sinne Cittarin käytävä/juna-asema/kirkko -kolmion sisälle? Yhtä suurta crack-luolaa koko keskusta, kaikenikäisiä nistejä, sekavia random tyyppejä, HH-rikollisia. Hyi hitto.
Pou-liis, pliis
HIENOA!!! Kyllä olisi hyvä, jos olisi säännöllistä partiointia metsäalueilla, jospa roskaaminen ja mölyäminenkin loppuisi.
Retkeilijä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä