(3) kommenttia

IS: Masalassa surmattu nainen asui vammaisille tarkoitetussa tuetun asumisen talossa

Masalassa vuosi sitten tapahtuneen 50-vuotiaan liikuntarajoitteisen naisen surma on edennyt oikeuskäsittelyyn. Välipäätös asiassa annettiin maanantaina.

Raa´alla tavalla surmattu nainen asui Iltasanomien mukaan Masalassa vammaisille tarkoitetussa tuetun asumisen talossa, jossa asuu myös mielenterveys- ja päihdekuntoutujia. Talon omistaa säätiö.

Naisen seinänaapuriksi muutti 41-vuotias mies, joka surmasi naapurinsa 10 päivän jälkeen. Nainen surmattiin potkimalla. Mies otettiin kiinni asunnostaan.

> Masalan henkirikosta tutkitaan nyt murhana − uhri oli liikuntarajoitteinen ja teko erittäin julma (Viisykkönen 30.1.2019)

Taloon muuttaneen miehen pitkästä rikostaustasta ei talon henkilökunta tiennyt esitutkinta-asiakirjojen mukaan mitään.

Mies oli tullut naisen asuntoon useita kertoja, ja surmattu nainen oli kertonut henkilökunnalle pelkäävänsä uutta naapuriaan.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi maanantaina välipäätöksen, jonka mukaan mies on syyllinen. Syyttäjä vaatii rangaistusta murhasta. Tuomio annetaan ensi perjantaina.

Aiemmin mies on todettu syyntakeettomaksi, ja hän on Niuvanniemen vankimielisairaalassa.

> Lue IS:n juttu

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Kuka tai ketkä ottavat turhaan menetetyn ihmishengen kontolleen?
Vääryys
Hienosti on toiminnassa onnistuttu, kun tuetussa asumisessakin ihminen joutuu tapetuksi. Toivottavasti kyseisen yksikön toiminnan asiallisuuskin tulee tutkittua. Mikä meni vikaan ja miksi?
Juha Blomfelt
Tämän surmaajan tyyppiset muille agressiiviset ja vaaralliset ihmiset pitäisi asuttaa keskeneeän jonnekkin korpeen, jossa eivät olisi uhkaksi meille muille. Henkilötietosuoja viety aivan liian pitkäll, kuten tämä tapaus kertoo.
Tomppa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx