(6) kommenttia

Masalan uusi monitoimiarena etenee – mahdollista on, että liikuntahalli on valmis kahden vuoden kuluttua

Masalan uudesta monitoimihallista esiteltiin viime vuonna tällaista havainnekuvaa.

Masalaan nykyisen liikuntakeskuksen jatkoksi suunniteltu uusi monitoimihallihanke on edennyt talven mittaan rakennuslupavaiheeseen. Toteutuessaan keskuksen tilat tuplaantuisivat.

Yksityinen liikuntakeskusyhtiö on jo pidemmän aikaan kaavaillut Masalantien varteen uutta monitoimihallia, jossa olisi harjoitustiloja useille eri sisäliikuntalajeille.

Keskuksen tontilla on voimassa uusi Tinanpuiston asemakaava, joka mahdollistaa keskuksen huomattavan laajennuksen.

Samalla kaava-alueella on parhaillaan rakentumassa uusia kerrostaloja ja S-market.

LähiTapiola Sport Centerin omistava halliyhtiö valmistautuu hakemaan rakennuslupaa uudelle liikuntahallille.

Yhtiö on jättänyt kunnalle hakemuksen, jolla haetaan joitakin poikkeamia nykyiseen kaavaan. Rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee hakemusta 16.6.

Kirkkonummen sisäur­hei­lu­halli Oy:n toimitusjohtajan Taisto Koivumäen mukaan myönteisen päätöksen jälkeen päästäisiin tekemään tarkempia piirustuksia ja hakemaan varsinainen rakennuslupa hallille elokuussa.

− Kun voimme tehdä rakennussuunnitelmat, saamme hankkeelle tarkan hinnan ja voimme jatkaa neuvotteluja yhteistyökumppaneittemme kanssa.

Hanke noudattaa pääpiirteissään jo voimassa olevan asemakaavan ehtoja. Halli rakennettaisiin nykyisen rakennuksen päähän kulmittain lähelle Masalantietä.

Uutta yhtenäistä hallitilaa tulisi suurin piirtein saman verran kuin nykyisessä Sport Centerissä on. Rakennukset olisivat kiinni toisissaan.

Uuteen liikuntahalliin on suunniteltu pelikenttiä muun muassa padelille, salibandylle ja tennikselle.

Halli olisi myös tapahtuma-areena ainakin yli 1 000 henkilön tilaisuuksiin.

Aikataulusta Koivumäki sanoo, että nopeimmillaan uusi monitoimihalli voisi olla käytössä kahden vuoden kuluttua.

Kirkkonummen kunta ei ole lupautunut mukaan hallihankkeeseen, mutta valtiota haetaan liikuntapaikka-avustusta, joka pitää jättää sisään marraskuun loppuun mennessä.

Halliyhtiön suunnitelmissa on myös nykyisten tilojen saneeraus ja muuntelu.

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Hieno juttu!
Tennistä myös talvella
Tämä olla kyllä aika hyvä juttu, arena on varmasti hyvä juttu paikkakunnalle ja palvelee monia eri yhteisöjä tasapuolisesti....
Staffan
Saisiko sinne myös viihtyisän kahvilan terasseineen, Masalasta sellainen puuttuu!
Mummeli
Hieno juttu! Tämän tyyppisiä yksityisiä toimijoita tarvittaisiin turvaamaan liikuntapalvelut koko kunnassa. Voisiko Kantvikin lähiliikuntapaikkaa rahoittaa valtion liikuntapaikka-avustuksella?
Anonyymi
Kivenlahteen suunnitteilla myös palloilulaji painotteinen iso liikuntakeskus. Käyttäjiä varmaan riittää molemmille halleille. Masalasta puuttuu kuitenkin faciliteeteiltaan riittävän suuri ja korkeatasoinen kuntokeskus (sisältäen ryhmäliikunnan). Nykyinen LT-sport centerin kuntosali vastaa tasoltaan keskinkertaista yrityskuntosalia. Asiakas toive olisi, että edellä kerrottu huomioidaan uuden liikuntakeskuksen suunnittelussa. Jos ei huomioida niin on kohtuu todennäköistä, että jollakin aikavälillä isoista ketjuista jokin laajenee alueelle. Lt-sport centerin ympärille on jo nyt kertynyt muita pienempiä ja erikoistuneita alan satelliitti yrityksiä mikä kertoo potentiaalista ja kiinnostuksesta aluetta kohtaan.
Asiakas
Ehdottomasti kannatettavaa, kunta ei maksa mitään, mutta saa terveempiä kuntalaisia.
win-win

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx