(14) kommenttia

Masalan monitoimihallille haetaan rakennuslupaa – omistajayhtiö olisi valmis rakennustöihin ensi keväänä

Masalan monitoimihallin havainnekuva Masalantien suunnasta katsottuna.

Yksityisenä hankkeena suunnitellun Masalan uuden monitoimiarenan rakennussuunnitelmat ovat valmiina, ja kiinteistön omistajayhtiö hakee kunnalta rakennuslupaa.

Nykyisen LähiTapiola Sport Centerin jatkoksi on kiinteistön omistajayhtiö suunnittelut laajennusta, joka kaksinkertaistaisi liikuntakeskuksen tilat.

Laajennusosaan tulisi suunnitelmien mukaan iso uusi sisäliikuntahalli. Myös vanhaa osaa on tarkoitus kunnostaa ja tehdä muutostöitä.

Kiinteistöön on suunniteltu muun muassa uudet ravintolatilat ja varustemyymälä. Uudessa hallissa voitaisiin järjestää yli 1 000 henkilön tilaisuuksia.

Kiinteistöyhtiön pääomistajayhtiön edustaja Niilo Pellonmaa kertoo, että hankkeessa ollaan hyvin tosissaan, ja tavoite on saada jo ensi keväänä rakennustyöt käyntiin.

Hankkeen kannalta on Pellonmaan mukaan ratkaisevaa, saadaanko investointiin yhteiskunnan tukea.

Yhtiö anoo hankkeelle valtion liikuntapaikkatukea, josta pitää jättää anomukset ensi kuun loppuun mennessä.

Myös Kirkkonummen kunnan kanssa on käyty neuvotteluja ja esitelty yhteistyömalleja.

Valtion investointitukeen olisi Pellonmaan mukaan hyvin tärkeä, että kunta olisi mukana hankkeessa ja että kunnalta tulisi selkeä viesti hallihankkeen tarpeellisuudesta.

Hän ei kuitenkaan elättele suuria toiveita, että kunnalta saataisiin nykyisessä taloustilanteessa rahaa itse investointiin, mutta hän toivoo, että kunta olisi mukana yhteistyökumppani jollakin tapaan.

Halli-investointi on Pellonmaan mukaan lähemmäs 10 miljoonaa euroa.

Kirkkonummen kunta on pienessä määrin ostanut sisähallivuoroja liikuntakeskuksesta.

Monitoimihallin rakennuslupa-asia oli jo kesäkuussa rakennus- ja ympäristölautakunnassa, joka myönsi poikkeamisen asemakaavaan ja salli kerrosluvun nostamisen osittain neljään.

Laajennusosan rakennuspaikalla on kunnan luvalla tehty jo valmistelutöitä ja kasattu kivimursketta, jonka painolla stabiloidaan maapohjaa.

Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee hallin rakennuslupaa 20.10. Johtava rakennustarkastaja esittää, että lupa myönnetään.

Masalan liikuntahallin historia on jo pitkä. Nykyiset omistajat hankkivat teollisuuskiinteistön 1990-luvulla lähinnä varastotilaksi.

Urheiluseurat kiinnostuivat rakennuksesta, joka soveltui hyvin salibandyn pelaamiseen.

Sen jälkeen hallia on kunnostettu liikuntatarpeisiin, ja tilat ovat hyvin aktiivisessa käytössä.

> Masalan uusi monitoimiarena etenee – mahdollista on, että liikuntahalli on valmis kahden vuoden kuluttua (Viisykkönen 12.6.)

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Olisi kiva saada sinnekin uimahallin
Nina
Hyvä juttu ja pitäisi olla enemmänkin näitä jotka toteutetaan yksityisellä rahalla.

Anonyymi voi soitella kiinteistösijoittajille ja ehdotella halli projektia kantvikiin. Tässäkin jutussa mainitun henkilön yhteystiedot löytyy googlella.
Keijo
Aivan mahtavaa, että Masalan urheiluhallia kehitetään ja laajennetaan. Väkeä riittää ja hallin käyttö on nytkin todella aktiivista.
Iloinen masalalainen
Niinmpa, saisiko tosiaankin tuon monitoimihallin yhteyteen myös uimahallin joka ei olisi ollenkaan huono asia sillä jos aletaan suunnittelemaan ja jatkossa rakentamaan hallia niin silloin ei kannattaisi ollenkaan kitsailla vaan tehdä täydellistä lopputulosta joka tyydyyttää kaikkia....
Trixi
Uimahalli myös Masalaan! Ei ahtauduta kaikki enää samaan pieneen halliin. Varmasti olisi käyttäjiä!
Anonyymi
On muitakin urheilulajeja kuin pallopelit, jotka tarvitsevat sisätiloja talviharjoitteluun (ei koulujen liikuntasaleja). Juoksusuorista hyötyisivät varmasti kaikki.
ei-palloilija
Liikuntahalli olisi erittäin hyvä hankinta, varsinkin kaikki pallopelailijat pääsisivät harrastuksensa pariin joko vain treeneissä tai oikein kovissa kansallisissa kisoissa. Ja varmasti muutkin sisäliikunnan ystävät saisivat omaa aikaa nauttia omista harrasteistaan ja varsinkin Masala on oiva paikka hallille.....
Staffan
Kenellä on rahaa käyttää yksityistä liikuntahallia ? Ei taida urheiluseuroillakaan olla rahoja maksaa hallivuokrista ykstyisen taksan mukaan ?
Olisiko tarkoitus, että varakkaat käyttäisivät kalliita harrastuspaikkoja ?
Tietty niitähän löytyy moneltakin paikkakunnalta .
Mutta onko niissä käyttöaste kuinka suuri ?
Kaikille mahdollisuus harrastaa ja urheilla
Ihme jos tätä ei vastusteta. Muistetaan vaan se Selänteelle ”suunnittelema” jäähalli Kirkkonummelle, joka kaatui valitukseen. Onneksi ei tullut sitten työpaikkoja, lisää harratusmahdollisuuksia ja parempaa infraa Långviikiin.
Tove
Kunhan työntekijät olisivat Suomessa asuvia henkilöitä eikä naapurimaista, niin kun nykyisin....
mallu
Salibandy kielletty koronan takia. Nyt kannattas vetää jarrua, että ei kaadu kunnan niskaan.
Stop
Tällaista lisää. Rakentaminen tuo työtä, ja hyvät sekä modernit lähiliikuntapaikat lisäävät alueen vetovoimaa. Kun nyt vaan ei annettais tän kaatua.
Hyvä!
Hienoa, että sählylle ja potkupallolle saadaan lisää tilaa Masalassa. Kunnan kamppaillessa suurien talousongelmien kanssa nyt kannattaisi tutkia miten liikuntapaikkoja saataisiin yksityistettyä enemmänkin.
Ikiliikkuja
Halli Kantvikiin!
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä