(2) kommenttia

Masalan lukioon haettiin viimeisen kerran

Porkkalan lukion rehtori Matti Auteron mukaan kaikki lukiolaiset eivät jatkossa mahdu nykyisiin tiloihin, vaan läheisestä Nordean-talosta pitäisi saada lisätiloja.

Masalan lukion eli nykyisin Porkkalan lukion Masalan toimipisteen historiassa kääntyi yksi lehti: Yhteisvalinnassa lukioon Masalaan haettiin ja päästiin viimeisen kerran.

Lukion toimipisteen lopettaminen Masalassa on jo käytännössä päätetty, viimeinen virallinen päätös on valtuustossa ensi maanantaina. Hallintokielellä ehdotus valtuustolle on: Johtosäännöstä poistetaan Porkkalan lukion Masalan yksikkö 1.8.2015 alkaen.

Masalan yksikön siirto on Porkkalan lukion rehtorin Matti Auteron mukaan tarkoitus aloittaa ensi syksynä, kun Masalan toimipisteen abit aloittavat opiskelunsa Kirkonkylän toimipisteessä.

Masalasta siirretään lisää opiskelijoita keskustaan todennäköisesti helmikuussa, kun abit lopettavat. Kaikki Masalan lukio-opiskelijat ovat näillä näkymin keskustassa vuoden päästä syksyllä.

Keskustassa tarvitaan kuitenkin uusia tiloja ennen kuin kaikki lukiolaiset ovat samassa yksikössä. – On ollut virheellistä tietoa siitä, että me mahtuisimme kaikki nykyisiin tiloihin. Näin ei missään nimessä ole, vaan muita lisätiloja tarvitaan, Autero sanoo.

Nordea-taloon neljä luokkaa

Lukion käyttöön on kaavailtu lähellä olevaa Nordean-taloa. Talon toiseen kerrokseen saataisiin remontilla neljä opetustilaa.

Nordean-talo soveltuisi hyvin Auteron mukaan Porkkalan lukiolle, ja sinne saataisiin toimivat työtilat, jopa kattoterassi oppilaille.

Koulujen tilajärjestelyt aiheuttavat ketjureaktion. Masalan lukiotiloja tarvitaan Nissnikun koulun käyttöön. Kirkkoharjun koulussa pienryhmät siirretään Heikkilän kouluun.

Kirkkoharjun yläkoululuokkia siirretään puolestaan alakoulun tiloihin, jolloin lukion opetustilat voidaan järjestää keskitetysti koulukeskuksen A-rakennukseen.

Porkkalan lukio ottaa vuosittain 180 uutta opiskelijaa. Porkkalan lukion kokonaisopiskelijapaikkamäärä on noin 560, joista 140 on Masalan yksikössä.

Kirkonkylän ja Masalan yksiköiden lisäksi lukiossa toimii myös aikuislinja.

LISÄTTY 17.6. Valtuusto päätti keskusteluitta johtosääntömuutoksesta. Virallisesti opinahjona Masalan toimipistettä ei enää ole.

Rehtori: Miksi kotikunnan lukioon ei haeta?   


(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Uutta lukiota kaavailtiin jossain vaiheessa kirjaston taakse. Sinne ei saanut rakentaa lukiota, koska se oli varattu kuulemma kulttuuritalolle. Nyt kulttuuritalo rakennetaan kuulemma ostoskeskuksen parkkipaikalle (!). Ota tässä nyt selvää päättäjien aivoituksista! Keskustan koululaiset kärsineet ahtaista ja epäsopivista tiloista vuosikymmeniä, jo minun nuoruudessani. Uusia kouluja kyllä rakennettu - Veikkolaan parikin, Sundsbergiin ja nyt suunnitellaan uutta oppimiskeskusta metsään pohjois-Kirkkonummelle.
Sisäilmaongelmaisiin rakennuksiin ei ketään!
SO
Nordeatalossa oli kunnan työntekijöitä ja joutuivat siitä lähtemään, huonon sisäilman vuoksi.
Sinnekkö nyt nuoret opiskelemaan ???
Voi taas

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä