Viisykkönen.fi /
Uutiset /
Masalan liikuntakeskukselle on rakennuslupa ja työt voisi aloittaa ensi keväänä – 10 milj. euron rahoitus vielä auki
03.12.2020
09:45
(22) kommenttia
Masalan liikuntakeskukselle on rakennuslupa ja työt voisi aloittaa ensi keväänä – 10 milj. euron rahoitus vielä auki
Masalan uuden ja laajennettavan liikuntakeskuksen hanketta pyritään viemään eteenpäin ja varmistamaan hankkeelle rahoitusta. Kirkkonummen kuntaa pyydetään mukaan jollakin tavalla.
Yksityisenä rakennushankkeena on tarkoitus tuplata nykyisen LähiTapiola Sport Centerin tilat. Suurin osa laajennusta olisi uusi noin 3 700 neliön liikuntahalli.
Hankkeelle on myönnetty rakennuslupa ja tontilla tehdään töitä, joilla varmistetaan nykyisen keskuksen käyttö. Rakennuksen ympäri uudistetaan salaojitus ja porataan maalämpökaivot. Nykyisen osan ilmanvaihto uudistetaan tämä talven aikana.
Hankkeen lopullisen aikataulutuksen määrittää tarvittavan noin 10 miljoonan euron rahoituksen järjestyminen.
− Hankkeelle on haettu valtion liikuntapaikka-avustusta, minkä saaminen varmistaisi laajennusrakentamisen aloittamisen, kertoo toimitusjohtaja Taisto Koivumäki LähiTapiola Sport Centeristä.
Tuen saamisen mahdollisuus paranisi Koivumäen mukaan, jos Kirkkonummen kunta ilmaisisi selkeästi tukevansa hanketta. Kunta ei ole ottanut vielä kantaa hankkeeseen.
− Naapurikaupungit, Espoo ja Helsinki, ovat perinteisesti suhtautuneet erittäin positiivisesti vastaaviin hankkeisiin ja olisikin toivottavaa, että Kirkkonummi noudattaisi samaa linjaa.
Laajennuksen myötä Kirkkonummella harrastettavien sisäliikuntalajien kirjo tulisi monipuolistumaan.
Vaikka lopullisia päätöksiä ei olekaan tehty, tarkoitus on sijoittaa laajennusosan korkeaan tilaan sulkapallo-, tennis- ja padelkenttiä.
Padel on paikkakunnalla kokonaan uusi, nopeasti harrastajamääriä kasvattava niin sanottu matalan kynnyksen mailapeli.
− Tennistä pystytään tällä hetkellä pelaamaan ainoastaan kesäisin ulkokentillä ja sulkapallon pelaaaminen rajoittuu pääosin koulujen liikuntasaleihin, jos vuoroja sattuu saamaan, Koivumäki toteaa.
Keskukseen on suunniteltu nykyisten toimintojen lisäksi muun muassa täysimittaiseksi tanssistudioksi soveltuva tila ja kahvila-ravintolalle laajennetut tilat toiseen kerrokseen, josta on yhteys sisääntuloaulaan.
Jos keskuksen laajennukseen päästään ensi keväänä, uusi liikuntahalli voisi olla valmis runsaan vuoden kuluttua, jonka jälkeen nykyisiä tiloja saneerattaisiin muutama kuukausi.
Hankeyhtiö aikoo järjestää talvena aikana yleisöäänestyksen laajennusosan päädyn ilmeestä Masalantielle päin. Yläkuvassa julkaistu päätykuvio ei välttämättä ole vielä lopullinen suunnitelma.
Kommentit (22)
25.01.2021
15:18
Junavarikosta äänestettiin – Kirkkonummen kanta ei mennyt maakuntahallituksessa läpi, mutta moitteet kirjattiin
25.01.2021
14:02
Prysmian siirtyy maakaasusta bioenergiaan kaapelitehtaalla – myös puukelat ja -lavat kiertoon polttoaineeksi
25.01.2021
13:38
VBO:lta 100 000 euroa hankkeisiin, joilla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia erityisesti korona-aikana
24.01.2021
22:33
Mikä keskukselle nimeksi? Terveys vai hyvinvointi – lennokkaita nimiäkin on annettu: Sopukka, Cotton, JUST
24.01.2021
12:34
Volskoti ehdotetaan suljettavaksi neljässä kuukaudessa – henkilökuntaa, asukkaita ja omaisia kuullaan vielä
23.01.2021
13:06
Lumi irrotti uuden kirjaston seinästä ritilöitä – myös ilkivaltaa on julkisivuun tehty
22.01.2021
16:03
Kommentit (22)
Otsikot ovat toimituksen, mutta seison hvväksymäni tekstin takana. Artikkelissa ei sanota, että hankkeen eteneminen "edellyttää kunnan mukana oloa". Tuossa kohdassa puhutaan vain ja ainoastaan valtion liikuntapaikkatuesta. Se miksi todetaan, että kunnan "Tuen saamisen mahdollisuus paranisi, jos Kirkkonummen kunta ilmaisisi selkeästi tukevansa hanketta." pohjautuu yksinkertaisesti avustuksen saannin määritelmään "Avustusta myönnetään kunnalle tai kuntayhtymälle taikka niiden määräämisvallassa olevalle yhteisölle. Avustusta voidaan myöntää myös muille yhteisöille, jos avustaminen on tarpeen liikuntalain tavoitteiden toteuttamiseksi." Eli tuon mukaisesti avustusta on vaikea, ellei mahdoton saada, jos kunta, joka on vastuussa liikuntalain tavoitteiden toteuttamisesta, ei millään tavalla ole tukemassa hanketta todeten, että hanke tarvitaan, jotta liikuntalain tavoitteet saavutetaan.
Siis yksinkertaisesti: Liikuntapaikka-avustus joko saadaan Kirkkonummelle tai sitten ei.
Mille tahansa hankkeelle 700 000€:n avustus valtiolta olisi tervetullut ja parantaisi hankkeen onnistumismahdollisuutta. Se ei ole kunnan kassasta pois, koska ottajia maakuntien kunnissa kyllä löytyy ja rahat varmaan joka tapauksessa jaetaan. Päinvastoin - hankkeen toteutusmahdollisuus antaisi Kirkkonummellekin elinvoimaisuutta ja uusia mahdollisuuksia!
Todettakoon vielä, että mielestäni missään ei ole sanottu tai määritelty, että "kunnan tuki" pitäisi olla rahallista tukea - avustus voidaan myöntää, jos se on tarpeen "liikuntalain tavoitteiden toteuttamiseksi". Tuen saanti ei ole missään tilanteessa varma asia, mutta aivan varmaa on, että sitä ei Kirkkonummelle toteutettaviin hankkeisiin saada, jos kunta ja kuntalaiset eivät sitä halua!
Naapurikaupungit, Espoo ja Helsinki, ovat perinteisesti suhtautuneet erittäin positiivisesti vastaaviin hankkeisiin ja olisikin toivottavaa, että Kirkkonummi noudattaisi samaa linjaa."
Koivumäki ei ilmaise mitä tukea hän kunnalta haluaisi.
Kunnallistekniikka ja kaavoitus nyt lie selviä.Selkeyttä puheisiin niin loppuu turhat löpinät.
Masala/Sundsbergissä asuu korkeasti koulutettua väkeä. Heidän jälkikasvulle ei riitä, että vain sählypallo pyörii. He kaipaavat sivistystä!
Mutta tosi huonoon aikaan kunnan pitäisi tätä rahottaa -rahaa on mennyt liikaa vähän joka suuntaan.
Toivotaan että rahoitus järjestyy!
Kommentoi