(22) kommenttia

Masalan liikuntakeskukselle on rakennuslupa ja työt voisi aloittaa ensi keväänä – 10 milj. euron rahoitus vielä auki

Liikuntakeskus laajennuksen jälkeen. Ylimpänä piirustuksissa on keskus etelään päin, vasemmalla vanha osa ja oikella laajennus. Alin kuva on Masalantielle päin, nykyinen rakennus oikealla.

Masalan uuden ja laajennettavan liikuntakeskuksen hanketta pyritään viemään eteenpäin ja varmistamaan hankkeelle rahoitusta. Kirkkonummen kuntaa pyydetään mukaan jollakin tavalla.

Yksityisenä rakennushankkeena on tarkoitus tuplata nykyisen LähiTapiola Sport Centerin tilat. Suurin osa laajennusta olisi uusi noin 3 700 neliön liikuntahalli.

Hankkeelle on myönnetty rakennuslupa ja tontilla tehdään töitä, joilla varmistetaan nykyisen keskuksen käyttö. Rakennuksen ympäri uudistetaan salaojitus ja porataan maalämpökaivot. Nykyisen osan ilmanvaihto uudistetaan tämä talven aikana.

> Masalan monitoimihallille haetaan rakennuslupaa – omistajayhtiö olisi valmis rakennustöihin ensi keväänä (Viisykkönen 15.10.)

Hankkeen lopullisen aikataulutuksen määrittää tarvittavan noin 10 miljoonan euron rahoituksen järjestyminen.

− Hankkeelle on haettu valtion liikuntapaikka-avustusta, minkä saaminen varmistaisi laajennusrakentamisen aloittamisen, kertoo toimitusjohtaja Taisto Koivumäki LähiTapiola Sport Centeristä.

Tuen saamisen mahdollisuus paranisi Koivumäen mukaan, jos Kirkkonummen kunta ilmaisisi selkeästi tukevansa hanketta. Kunta ei ole ottanut vielä kantaa hankkeeseen.

− Naapurikaupungit, Espoo ja Helsinki, ovat perinteisesti suhtautuneet erittäin positiivisesti vastaaviin hankkeisiin ja olisikin toivottavaa, että Kirkkonummi noudattaisi samaa linjaa.

Laajennuksen myötä Kirkkonummella harrastettavien sisäliikuntalajien kirjo tulisi monipuolistumaan.

Vaikka lopullisia päätöksiä ei olekaan tehty, tarkoitus on sijoittaa laajennusosan korkeaan tilaan sulkapallo-, tennis- ja padelkenttiä.

Padel on paikkakunnalla kokonaan uusi, nopeasti harrastajamääriä kasvattava niin sanottu matalan kynnyksen mailapeli.

− Tennistä pystytään tällä hetkellä pelaamaan ainoastaan kesäisin ulkokentillä ja sulkapallon pelaaaminen rajoittuu pääosin koulujen liikuntasaleihin, jos vuoroja sattuu saamaan, Koivumäki toteaa. 

Keskukseen on suunniteltu nykyisten toimintojen lisäksi muun muassa täysimittaiseksi tanssistudioksi soveltuva tila ja kahvila-ravintolalle laajennetut tilat toiseen kerrokseen, josta on yhteys sisääntuloaulaan.

Jos keskuksen laajennukseen päästään ensi keväänä, uusi liikuntahalli voisi olla valmis runsaan vuoden kuluttua, jonka jälkeen nykyisiä tiloja saneerattaisiin muutama kuukausi.

Hankeyhtiö aikoo järjestää talvena aikana yleisöäänestyksen laajennusosan päädyn ilmeestä Masalantielle päin. Yläkuvassa julkaistu päätykuvio ei välttämättä ole vielä lopullinen suunnitelma.

(22) kommenttia
Kommentit (22)

Kommentit (22)

Nimimerkille / nimelle Taisto Koivumäki. Hyviä ja tarpeellisia tarkennuksia. Tosin helpommalla olisi päästy jos nuo tarkennukset olisivat olleet edes osin artikkelissa. Viestinnän toimiva perussääntö näyttäisi edelleen olevan, että viestin lähettäjä (LT-Sportcenter?) vastaa aina viime kädessä sen sisällöstä - myös silloin kun vastaanottaja (lukija) ei sitä ymmärrä.
Viestintää
En ajatellut kommentoida keskustelua, mutta kait se sitten on pakko, jotta asiat voitaisiin joskus nähdä positiivisessakin valossa! Osa kommentoijista on tekstistä poiminutkin jo oleellisia asioita!

Otsikot ovat toimituksen, mutta seison hvväksymäni tekstin takana. Artikkelissa ei sanota, että hankkeen eteneminen "edellyttää kunnan mukana oloa". Tuossa kohdassa puhutaan vain ja ainoastaan valtion liikuntapaikkatuesta. Se miksi todetaan, että kunnan "Tuen saamisen mahdollisuus paranisi, jos Kirkkonummen kunta ilmaisisi selkeästi tukevansa hanketta." pohjautuu yksinkertaisesti avustuksen saannin määritelmään "Avustusta myönnetään kunnalle tai kuntayhtymälle taikka niiden määräämisvallassa olevalle yhteisölle. Avustusta voidaan myöntää myös muille yhteisöille, jos avustaminen on tarpeen liikuntalain tavoitteiden toteuttamiseksi." Eli tuon mukaisesti avustusta on vaikea, ellei mahdoton saada, jos kunta, joka on vastuussa liikuntalain tavoitteiden toteuttamisesta, ei millään tavalla ole tukemassa hanketta todeten, että hanke tarvitaan, jotta liikuntalain tavoitteet saavutetaan.

Siis yksinkertaisesti: Liikuntapaikka-avustus joko saadaan Kirkkonummelle tai sitten ei.

Mille tahansa hankkeelle 700 000€:n avustus valtiolta olisi tervetullut ja parantaisi hankkeen onnistumismahdollisuutta. Se ei ole kunnan kassasta pois, koska ottajia maakuntien kunnissa kyllä löytyy ja rahat varmaan joka tapauksessa jaetaan. Päinvastoin - hankkeen toteutusmahdollisuus antaisi Kirkkonummellekin elinvoimaisuutta ja uusia mahdollisuuksia!

Todettakoon vielä, että mielestäni missään ei ole sanottu tai määritelty, että "kunnan tuki" pitäisi olla rahallista tukea - avustus voidaan myöntää, jos se on tarpeen "liikuntalain tavoitteiden toteuttamiseksi". Tuen saanti ei ole missään tilanteessa varma asia, mutta aivan varmaa on, että sitä ei Kirkkonummelle toteutettaviin hankkeisiin saada, jos kunta ja kuntalaiset eivät sitä halua!
Taisto Koivumäki
Tämän kannattavuus riippuu pitkälti jos terveyspalvelut siirretään muualle niin sitten hukkaan heitettyä rahaa.
Fyyri
Hienoa totta kai, että yksityinen rakentaa. Mihin ne kunnan puoltoa tarvitsee -avustukseen? En usko. Eiköhän tässä jutussa tarkoiteta kunnan puollolla kunnalta rahaa.
Rakentaa se jolla massia
"Tuen saamisen mahdollisuus paranisi Koivumäen mukaan, jos Kirkkonummen kunta ilmaisisi selkeästi tukevansa hanketta. Kunta ei ole ottanut vielä kantaa hankkeeseen.
Naapurikaupungit, Espoo ja Helsinki, ovat perinteisesti suhtautuneet erittäin positiivisesti vastaaviin hankkeisiin ja olisikin toivottavaa, että Kirkkonummi noudattaisi samaa linjaa."

Koivumäki ei ilmaise mitä tukea hän kunnalta haluaisi.
Kunnallistekniikka ja kaavoitus nyt lie selviä.Selkeyttä puheisiin niin loppuu turhat löpinät.
hyvä hanke
luinkohan jonku toisen uutisen , kovasti kuntaa solvataan kun yksityinen haluaa rakentaa
minä vaan
Eihän tälle kunnan rahaa haeta. Päinvastoin hyvä tejhdä yksityisenä, eikä kunnan rahoilla. Jatkoon ilman muuta. Ainoastaan tarvitaan kunnan puoltoa valtion suuntaan. Olenko ainoa lukutaitoinen vai taidoton? Ne valtion rahat käytetään kumminkin jonnekin. Haluatte ne siis Keuruulle, Kuusamoon tai Karjaalle???
Hyvä yksityinen hanke
Mitä jos pidettäisiin huota siitä, ettei opettajia lomauteta ensi lukuvuonna ja siitä että vanhukset hoidetaan asiallisesti! Sählyä ja muita pelejä voi pelata muuallakin.
Tame
Toivottavasti kunnalta löytyy tähän rahaa, kuitenkin siten että jotain tulee myös vastineeksi (Ilmaisia vuoroja koululaisille / osakkuus tms).

nettoveronmaksaja
Miksi kunnan pitäisi rahoittaa yksityistä? Ei jatkoon.
Ei kunnan piikkiin
Kunnan (=veronmaksajan) kukkarolla urheilumafian, jolla on vahva edustus Masalassa, on taas tarkoitus käydä. Samaan aikaan Masalan lapset ja nuoret menettävät kunnolliset kirjastopalvelut.
Masala/Sundsbergissä asuu korkeasti koulutettua väkeä. Heidän jälkikasvulle ei riitä, että vain sählypallo pyörii. He kaipaavat sivistystä!
Mafia järjestykseen
Jos kunta lähtee mukaan, niin rahaa on varmaan kirstussa niin että voidaan rakentaa jo supistetut muiden alueiden liikuntapaikkasuunnitelmat täysimääräisesti valmiiksi. Kyllä Masala on jo riittämiin liikuntapaikkojaan saanut, kuten Veikkolakin. Olisiko jo muiden alueiden vuoro?
Liikkuu liikkuu
Kunnallisvaalit tulossa, joten kyllä urheilupuolueen ihmiset hankkeelle rahan löytävät.
Taas
Jos ei ole rahaa, ei voi rakentaa. Turha on tulla toisten (kuntalaisten) taskuille. Toivottavasti päättäjätkin tämän ymmärtävät, eivätkä hiljaisuudessa päätä maksaa yksityiselle tuotakin.
Kellä rahaa on se rakentaa.
Tuohan taitaa jo kaavassa olla...
Mutta tosi huonoon aikaan kunnan pitäisi tätä rahottaa -rahaa on mennyt liikaa vähän joka suuntaan.
Toivotaan että rahoitus järjestyy!
Mika Koo
Nykyisessä ja miksipä ei tulevassakin maailmantilanteessa moisen rakennushankkeen voisi tyystin unohtaa...
Luigi
Jo Kantvikin liikuntapuiston rakentamisesta käytiin vääntöä,niin kuinka nyt?Jos hanke on elinvoimainen ,kyllä siihen rahaa löytyy ilman kuntaakin.Ei kunnan pidä olla joka hankkeessa mukana,kyllä veroeuroille on reikiä ihan tarpeeksi muutenkin.
Ei kannatusta
Ei kai tähän kunta lähde mukaan? Voi käydä huonosti ja nyt pitäisi oikeasti priorisoida asioita. En voi usko, jos joku päättäjistä tätä tukee.
Tero Strand
Aivan varmasti kunnan ylimmistä päättävistä politiikoista löytyy tutut nimet jotka lähtevät tätäkin liikuntahanketta lobbaamaan ja kuntalaisten rahoja kippaamaan. Voisin tässä jo joitain nimiäkin esittää, mutta korrektisti jätän ne mainitsematta.
Rahaa on aina ollut
Suunnitelma on mutta kaikki muu rahoitusta ja kunnan tukea myöten on auki. Syntyy vaikutelma, että hanke on toivotaan, toivotaan pohjalla. Kunnan taloustilanne on huono. Halli sijaitsee kunnan keskustaajaman ulkopuolella. Kokonaisuutena hankkeen toteutuminen vaikuttaa epätodennäköiseltä. Jos halli sijainti olisi keskustassa niin peruskiveä muurattaisiin jo täyttä päätä kunnan päättäjien toimesta ja kunnan piikki olisi pohjaa myöten auki. Sinällään tärkeä hanke, koska LähiTapiola SportCenterin palvelut on käytännössä Masalan alueen yksi merkittävimpiä vetovoimatekijöitä.
Unelma onnesta
Eiköhän kunnan puolelta riitä, että kunta suhtautuu myönteisesti kaavoitukseen, kaavamuutoksen ja kunnallistekniikkaan sekä edistää näiltä osin hanketta nopeasti. Yksityinen hanke etsii muualta rahat. Kunnalla on ihan tarpeeksi tekemistä peruspalveluiden takaamisessa. On kouluja ja päiväkoteja, hyvinvointikeskus, vanhuspalvelujen suuret ratkaisut (Vols-kodin alasajo) jne jne.
Priorisointia kaipaava
Ei oo rahaa..
Tyhjä kirstu

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx