(3) kommenttia

Masalaan on tulossa ikäihmisten iso hoivakoti – yksityisen hankkeen kustannusarvio on 12,5 milj. euroa

Havainnekuva uudesta kottelista, jonka keskellä on iso hoivakoti. (kuva: FCG Arkkitehdit Oy)

Masalaan on hankkeilla ikäihmisille uusi hoivakoti, johon tulee lähes 70 asuntoa. Palveluasunnoista on Kirkkonummella kova kysyntä.

Isolle hoivakodille on osoitettu asemakaavassa tontti radan eteläpuoliseen kortteliin, johon on varattu ympärille rakennuspaikat kymmenelle kerrostalolle.

Hoivakotihankkeen taustalla on yksityinen taho.

Rakennustöihin on tavoitteena päästä vajaan vuoden kuluttua, jolloin hoivakoti olisi valmis vuonna 2024.

Hankkeen asuntojen lukumäärä on 69, jotka kaikki on tarkoitettu erityisryhmille ja erityisesti ikäihmisille. Asunnot ovat noin 30 neliön kokoisia.

Hankkeen arvonlisäverollinen hinta on yhteensä noin 11,5 miljoonaa euroa, josta tontin osuus on vajaat miljoona euroa.

Hankkeeseen haetaan valtiolta (ARA) korkotuettua lainaa ja investointiavustusta.

Kirkkonummen kunta ei ole mukana hankkeessa. Hoivakotipalvelujen järjestämisvastuu siirtyy ensi vuoden vaihteessa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle.

Kirkkonummella on kunnan perusturvan mukaan tällä hetkellä kova tarve tehostetusta palveluasumisesta ja kysyntä ylittää tarjolla olevat paikat. Siten asukkaita sijoitetaan naapurikuntiin.

Kunta tukee ikäihmisten palveluasumista yksityisissä hoivakodeissa palveluseteleillä.

Yli 85-vuotiaiden lukumäärän arvioidaan Kirkkonummella kaksinkertaistuvan vajaassa kymmenessä vuodessa ja nelinkertaistuvan vuoteen 2040 mennessä.

Uusi palvelutalo ja hoivakoti sijoittuu Masalanportin asemamakaava-alueelle, jota on suunniteltu useita vuosia yksityisomistuksessa olevalle maa-alueelle.

Jo lähtökohtaisesti korttelin keskellä on ollut paikka yksityiselle hoivakodille. Korttelissa on varauduttu myös päiväkodin rakentamiseen. Se ei kuulu kuitenkaan hoivakotihankkeeseen.

> Masalaan hahmottuu uusi kortteli: Uusia asukkaita 440, hoivakoti ja palveluasuntoja vanhuksille (Viisykkönen 18.10.2018)

Korjattu jälkikäteen: Attendo Oy kertoi, ettei se ole hankkeessa mukana.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Pariskunnille on myös tehtävä asuntoja. Jos sairaanhoitaja tulee katetroimaan toista yöllä, niin toinen ei halua olla vieressä katsomassa ja hereillä. Erilliset pienet makuuhuoneet ja yhteinen oleskelutila ja hygieniatila tulisi varmaan halvemmaksi kuin 30 neliöisten kopperoiden rakentaminen.
Kohta vanhus
Järkyttävän kokoisia asuntoja, taas liian pieniä. Ei ole otettu pariskuntia, jotka tarvitsivat erillisen makuuhuoneen. Eivät kaikki ole leskiä tai eronneita.
Tuleva vanhus..
Toivottavasti hoidon taso on jotain muuta kuin julkisuudessa olleet kyseisen yrityksen tapaukset! Suomessa on monessa paikassa aivan järkyttävän huonoa palvelua.. Ihan perustason asioihin omaisten puututtava kuten lääkkeiden antoon, hygieniaan, ruokavalioon yms, joka pitäisi olla hoitopaikoissa ehdottomasti kunnossa ja ihan perusasioita!
Toivottavasti on hyvä paikka?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä