(2) kommenttia

Masala tyhjeni – Porkkalan lukiolle oma ”campus-alue”

Porkkalan lukiolle remontoidaan uusia tiloja ensi syksyksi naapuritontille Nordea-taloon.

Porkkalan lukion kaikki opiskelijat ovat nyt kaikki yhdessä paikassa Kirkkonummen keskustassa. Masalan opetuspiste on tämän kuun alusta ollut lukiolaisista tyhjä. Keskustassa aletaan uusia tiloja kohta remontoida.

Porkkalan lukion uudet tilat niin sanotussa Nordea-talossa alkavat olla paperilla valmiit. Kahteen kerrokseen valmistuu koulutiloja lukiolle viiden luokan verran.

Porkkalan lukion rehtori Matti Auteron on erittäin tyytyväinen lukion saamaan lisätilaan ensi syksynä.

- Piirrustukset on tehty, kalusteita ja pintamateriaaleja mietitään. Uusista tiloista saadaan varmasti toimivat, Autero iloitsee.

Masalan opetuspisteen lopettamisen jälkeenkään Porkkalan lukio ei pääse ihan saman katon alle. Toimitiloja on ensi syksystä lähtien periaatteessa kolmessa pisteessä eli entisiä tiloja Kirkkoharjun koululla ja uudet tilat Nordea-talossa. Välimatkaa on noin sata metriä.

Erilliset tilat eivät Auteron mielestä mitenkään haittaa lukion toimintaa. - Tästähän tulee meille ikään kuin oma campus-alue.

Nordean-talo voidaan Auteron mukaan erittäin hyvin muuttaa koulukäyttöön. Käytännössä talo puretaan sisältä kokonaan ja rakennetaan uudestaan. Muun muassa ilmastointi uusitaan täysin koulukäyttöä silmällä pitäen.

Uusiin tiloihin rakennetaan muun muassa kuvataide-ja mediaopetuksen erikoisluokat.

- Uusia tilojen suunnittelussa on pyritty ottamaan kaikki uudet tarpeet huomion. Tilatyöryhmässä ovat myös opiskelijat olleet mukana, Autero kertoo.

Nordea-talossa on ollut ennen kunnan toimistotiloja. Talo on kiinteistöosakeyhtiö, jossa Kirkkonummen kunta on osakkaana.

Lukion opetustilat Masalassa siirtyivät Nissnikun koulun käyttöön.

> 51-Arkisto (12.6.2014) Masalan lukioon haettiin viimeisen kerran
> 51-Arkisto (12.6.2014) Rehtori: Miksi kotikunnan lukioon ei haeta?
> 51-Arkisto (27.10.2013) Lukiossa harjoitellaan jo kirjatonta opiskelua


(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Kunnan työtekijät kärstivät tuossa Nordea-talossa nimenomaan SISÄILMAN vuoksi.
Saadaanko Nordea-talo siten korjattua, että siellä voi sairastummatta opiskella?
Sisäilma
Toivottavasti todella kunnolla tilat remontoidaan koska muu kunnan toiminta lopetti juuri tilojen huonon kunnon takia/homeen takia.
auak

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä