(0) kommenttia

Masala saa oman maamerkin − "tornitalon" ullakon saunasta ovat hyvät näkymät yli kattojen

Masalan keskellä on tontti uudelle 8-kerroksiselle asuintalolle. Havainnekuva on tehty kaavoitustyötä varten vuonna 2016. (kuva: Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen)

Masalan uusien kerrostalokortteleiden rakentaminen etenee. Seuraavassa vaiheessa Masala saa uuden maamerkin, joka näkyy yli koko kylän.

Uudet kerrostalot ovat jatkoa Ratavallin alueen rakentamiselle. Viereiseen kortteliin aivan K-kaupan naapuriin on kaavoitettu viisi kerrostalotonttia.

Vantaalainen rakennusyhtiö T2H Rakennus Oy hakee rakennuslupaa 8-kerroksiselle asuinkerrostalolle. Taloon tulee osakehuoneistoja.

Kerrostalo tulee pienen mäennyppylän päälle, joten rakennuksesta tulee Masalan korkein rakennus ja maamerkki.

Rakennusyhtiö on suunnitellut talon ullakolle saunaosaston, josta ovat avoimet näkymät yli Masalan.

Viereen tulevat talot ovat 4-6 kerroksisia ja naapurikorttelin Ratavalliin valmistuneet korkeimmat talot ovat 6-kerroksisia.

Uuden "tornitalon" paikalta puretaan kolme asuinrakennusta ja yksi talousrakennus.

Uusi asemakaava käsittää paitsi viisi uutta kerrostaloa myös K-kaupan laajennuksen 500 neliöllä.

Ratavalli on ollut YIT:n hanke. Viereiseen Vernerinpuistoon tulevan talohankkeen takana on suhteellisen uusi rakennusyhtiö T2H Rakennus, joka on perustettu 2010.

Yhtiö on keskittynyt rakentamaan asuintaloja. Vuosi sitten T2H kertoi, että sillä on 800 asuntoa rakenteilla.

> Masalaan voi sittenkin tulla uusi S-market − VBO on kiinnostunut "kylän" keskellä olevasta liiketontista (Viisykkönen 15.2.)

> Masala saa viimein kaupunkimaisia piirteitä ­− uusi kiertoliittymä ja valoristeys, työt alkavat kesällä (Viisykkönen 23.4.)

> Masalasta voisi tulla Kirkkonummen hienoin taajama: Ilmakuvat 2020-luvun Masalasta − katso video! (Viisykkönen 25.1.2017)

(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx