(0) kommenttia

Maarit Rossi ei saanut miljoonaa – tonni tuli kuitenkin kotikulmilta

Maarit Rossi on eläkkeellä, mutta käy vielä opettamassa Kartanonrannan koulun opppilaille matematiikkaa. (kuva: Länsiväylä/arkisto)

Kirkkonummen Säästöpankkisäätiö myöntää vuoden 2016 Aktia-yllätys -palkinnon matematiikan opettajalle Maarit Rossille. Palkinnon arvo on 1 000 euroa.

Rossi nousi julkisuuteen, kun hän pääsi kansainvälisessä Global Teachers Prize-kilpailussa 10 osallistujan joukossa  finaaliin ainoana pohjoismaisena osallistujana. Miljoona dollaria voitti kilpailussa palestiinalainen opettaja.

Rossi oli pitkään rehtorina Kirkkoharjun koulussa, ja hän työstää parhaillaan opetusmateriaalia kansainvälisille markkinoille.

Hän käy edelleen tuntiopettajana Kartanorannan koulussa opettamassa matematiikkaa.

Kirkkonummen Säästöpankkisäätiö haluaa palkinnolla nostaa esiin Maarit Rossin ahkeraa ja inspiroivaa työtä ja hyviä tuloksia matematiikan opetuksessa.

− Huomioimalla lasten omat lähtökohdat, ympäristön ja kokemukset, Rossi on innostanut lapset osallistumaan opetukseen. Hänen opetuksensa keskiössä ovat olleet oppimisen ilo, keskustelu ja yhdessä tekeminen, palkinnon perusteluissa todetaan.

− Rossi on saavuttanut erinomaisia tuloksia muun muassa tyttöjen matematiikan osaamisessa ja ennakkoluulottomasti edistänyt sähköisten oppimisympäristöjen käyttöä ja kehittämistä. 

Kirkkonummen Säästöpankkisäätiö haluaa Aktia-yllätys -palkinnolla antaa tunnustusta henkilöille ja organisaatioille, jotka ovat jollain erityisellä tavalla toimineet kotiseudun hyväksi säätiön alueella.

> Maarit Rossia ei valittu maailman parhaaksi − "Meidän ope on kuitenkin paras" (Viisykkönen 13.3.) 

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä