(12) kommenttia

Maankuuluksi noussut Weikko-hirvi lopetettiin asutuksen keskellä − Poliisi: Eläin oli aggressiivinen

Veikkolaan tiukasti kotiutunut iso hirvi on lopetettu. Weikoksi nimetty eläin lopetettiin maanantai-iltana asutuksen keskellä Veikkolassa.

Hirven liikkeitä on seurattu jo useita viikkoa. Kesyyntynyt eläin kävi pihoilla ja sitä nähtiin Veikkolan taajamassa päivittäin.

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti maanantaina, että hirveä yritetään hätistellä riistanhoitoyhdistyksen metsästäjien kanssa metsään. (Viisykkönen 23.7.)

Kyseinen hirvi jouduttiin lopettamaan 22.7. illalla sen käyttäydyttyä aggressiivisesti. kertoo poliisi Twitter-tilillään tiistaiaamuna.

Hirvi amuttiin maanantaina illalla Lamminjärven itäpuolella puistikossa aivan asutuksen keskellä.

Veikkolan nimikkohirveksi nousseen Weikon ampuminen sai heti Facebookissa vilkkaan keskustelun. Valtaosa kommentoijista piti poliisin toimintaa asiallisena ja ainoana oikeana vaihtoehtona.

Moni keskustelija huomautti, että Suomessa ammutaan syksyisin useita kymmeniä tuhansia hirviä.

 

(12) kommenttia
Kommentit (12)

Kommentit (12)

Seuraavan kerran kun hirvi tms metsään kuuluva riistaeläin hakeutuu Veikkolaan (tai muualle) ihmisasutuksen kylkeen, niin varmaan tämä Weikon tapaus toimii hyvänä muistutuksena ja varoittavana esimerkkinä siitä, ettei villieläimille kannata antaa pikkusormea - se vie koko käden ja lopulta maksaa siitä itse äärimmäisen hinnan.
Hyvä ennakkotapaus
Onko se hirvikeittotarjoilu missä ja milloin?
Anonyymi
Hirvi metsien kuningas,
kruunupäinen hallitsija,
ilmein ylväin käyskeleepi,
alamaistensa keralla. Komppaan hirvi saa kärsiä ihmisten tyhmyydestä hyvä oli kirjoitus
veikkolalainen
tuulianna niin tai käännetään asia näinpäin lapset kiusasivat tätä hirveä kuulin että heiteltiin jopa jollain kivillä tms. onko se oikein? hirvi raukka varmaan pelkäsi henkensä edestä kyllä me ihmiset ollaan maapallon tyhmimmät eläimet
e
mummeli talo kuka sen päästi lemmikkitasolle ihmiset olisi pitänyt jo aikaisemmin puuttua eikä antaa ressukan kärsiä ihmisten takia sitä kiusattiin ja härnättiin ja ajettiin ahtaalle minun metsääni olisi saanut tulla.ja.olla rauhassa
minttu
eli aggressiiviset ihmiset, rattijuopot jne. saunan taakse mekö emme ole lapsille ja aikuisille vaarallisia voi hyvänen aika tämä eläin oli paniikissa ja kiusattu eikö olisi voitu vaikka nukuttaa ja siirtää jonnekin olisin osallustunut kustannuksin ensin nimetään hirvi lemmikiksi olisi pitänyt jo aikoja sitten toimia ??
hyvää matkaa weikko sinne jonnekin
tuokin hirvi oli ollut kiusaamisen kohde ja ärsytetty me emme ansaitse tätä maapalloa
tuulia
Toivottavasti otus hyödynnetään järkevästi eli lihoista tehdään ainakin tuhti hirvikeitto koko kylän väelle ja tarjoilu toteutetaan yleisöystävällisellä paikalla....
Nami nami
Jospa hirvi ärsyyntyi niistä häätämisyrityksistä?
Komea hirvi
Hyvin toimittu! Hirvi ei ole lemmikki!
Mummeli Talo
Kyllä tässä nyt on ne ihmiset syypäitä tähän hirven käyttäytymiseen. Ei mikään hirvi huvin vuoksi tule kenenkään päälle. Itse törmään ulkoillessa hirviin lähes joka päivä ja koskaan ei ole ollut ensimmäistäkään vaaratilannetta. Valokuvaan niitä ja liikun hyvin lähellä hirviä. Miksi ihan ensinkään tuota hirveä on siellä Veikkolassa ruokittu ja härnätty? Ja toiseksi, miksei sitä jo alun alkaen ole siirretty tuolta alueelta pois? Nyt tilanne on päästetty näin pitkälle ja seuraavaksi saamme tietysti lukea että hirvi on ammuttu koska siirtäminen ei onnistunut. Ja saadaan aikaiseksi taas yksi täysin turha hirven tappaminen. Miten ihmiset voikaan olla näin tyhmiä?
Hirvi saa kärsiä ihmisten tyhmyydestä.
Oikein toimittu, ei noin omituisesti käyttäytyvää hirveä pidä suojella. Entä, jos olisi hyökännyt vaikka jonkun lapsen perään/päälle...
Tuulianna

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx