(7) kommenttia

Maankaatopaikalle haetaan taas lupaa Kylmälässä – kuudessa vuodessa kunta on hylännyt luvan jo kahdesti

Vuosia alkanut kiista Kylmälässä maankaatopaikan perustamisesta jatkuu edelleen. Lupa-asiassa on alkanut kolmas kierros.

Vanhan soramontun omistava West Express Oy on jättänyt ympäristölupa-anomuksen, joka on samankaltainen kuin ennenkin.

Yhtiö haluaisi täyttää noin kahden hehtaarin alueella sorakuopan lähinnä pääkaupunkiseudun rakennuskohteista tuotavilla maa-aineksilla.

Lupaa haetaan 200 000 tonnin maamassojen tuonnille kuuden vuoden ajaksi. Aiemmin lupaa on haettu 10 vuodeksi.

Arvioitu keskimääräinen kuorma-autoliikenne alueelle on 8 autoa päiväaikana eli keskimääräinen vuorokausiliikenne on 16 raskasta ajoneuvoa. Suurimmillaan raskasta liikennettä on 30 ajoneuvoa päivässä, anomuksessa todetaan.

Ympäristölupa on ensimmäisen kerran jätetty vuonna 2016. Kirkkonummen kunta hylkäsi lupa-anomuksen, jonka jälkeen hakija valitti hallinto-oikeuteen.

Oikeus palautti asian muotoseikan takia Kirkkonummen kuntaan, mutta ei ottanut itse ympäristölupaan mitään kantaa. Kuta hylkäsi uudemman kerran anomuksen.

Tälläkin kertaa muun muassa paikalliset asukkaat valittivat päätöksestä, mutta hakija ei valittanut siitä, joten Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunnan päätös jäi voimaan.

Nyt siis West Express on jättänyt uudelleen lupa-anomuksen, jota lähdetään käsittelemään.

Lue lisää:

> Kirkkonummi hylkäsi maankaatopaikan perustamisluvan – monien yllätykseksi päätöksestä ei valitettu (Viisykkönen 17.12.2021)

> Maankaatopaikan lupa-asia on Kylmälässä palannut lähtöpisteeseen – vanhan sorakuopan täyttöä käsitellään uudelleen (Viisykkönen 1.10.2021

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Olkaa tarkkoina, vanha konsti laittaa lupahakemus vireille ja lomakaudella käsiteltäväksi.
Sepi
Hyvää harrustustoimintaa sinne saisi. Unohtakaa jo se raha. Elämässä on paljon muutakin.
Heippa
Vesakot ja muu puusto pois montusta ja motocrossrata harjoittelua varten tuonne pitää tehdä. Saisi harrastustoimintaa kylälle.
Roli
Frisbeeradan voisi sinne tehdä.
Paikallinen
Kunta on juuri tekemässä kaavaa alueelle. Vesi ja viemäriosuuskunta vetää putkia alueen naapuriin täyttä häkää. Kunta voisi kaavoittaa alueen pientaloalueeksi niin päästäisiin tästäkin ongelmahakemuksesta.
Mietiskelijä
Älä luule! Hauklammen järjetön kaava on myös jossain korissa. Mutta mitäs tuosta, että hölmöyksiä tehdään pohjoiseen kun nää ei vaikuta Jorvaksentien varteen. Tosin sielläkin on pilattu paljon.
Manta ray
Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo. Ei lupaauohon kannata antaa ellei yrittäjä laita kaikki tiet ja muut siihen kuntoon, että ne kestävät raskaan liikenteen. Lisäksi yrityksen on vastattava kaikesta ympäristökysymyksistä ja maisemoinnista. Siis ei on ainoa järkevä vastaus
Veikkolalainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä