(12) kommenttia

Maanantaina voi olla vaikea päästä kouluun ja töihin – junat kulkevat ja ainakin jotkut bussit Kirkkonummelta

Kirkkonummelta ei todennäköisesti pääse maanantaina metrolle, jos tukilakot alkavat. Metro kulkee kuitenkin normaalisti.

Ensi maanantaina uhkaavat tukilakot voivat pistää liikenteen sekaisin pääkaupunkiseudulla. Suurin osa bussiliikenteestä pysähtyy ja maanteille on odotettavissa ruuhkia.

Ammattiliitot AKT ja JHL ovat menossa maanantaina tukilakkoon, jos Postin ja sen työntekijöiden työkiistassa ei synny sitä ennen sopua.

Tukilakoissa olisi tämänhetkisten arvioiden mukaan suurin osa pääkaupunkiseudun paikallisliikenteen linja-autonkuljettajista.

HSL ei osaa arvio vielä, kuinka suuri osa bussiliikenteestä pysähtyisi. Todennäköisesti valtaosa busseista jäisi seisomaan.

Tukilakkojen on määrä alkaa maanantaiaamuna kello 3 ja jatkua vuorokauden.

Lähijunat, metro ja raitiovaunut ovat tukilakkojen ulkopuolella, ja niiden pitäisi kulkea normaalisti.

Junissa on todennäköisesti kovin ruuhkaista, jossa bussiliikenne seisoo.

Pohjolan Liikenne pyrkii hoitamaan maanantaina Kirkkonummen koulukuljetukset keskustaan, Sjökullaan sekä Masalaan ja Luomaan. Lisää tietoa löytyy täältä.

Kirkkonummen läpi kulkevien U-linjojen bussit kulkevat lakoista huolimatta maanantaina.

Pohjolan Liikenne kertoo, että linja 192 Kirkkonummi-Helsinki ajetaan normaalisti, samoin linja 280 Veikkola-Helsinki.

Myös U-vuoroja Länsi-Uudeltamaalta 51:tä pitkin liikennöivä Amper kertoo, että lakko ei vaikuta yhtiön bussiliikenteeseen.

Helsingin seudun maanteille on odotettavissa maanantaina ruuhkia, jos tukilakot alkavat.

Tieliikenteen ohjauksesta vastaava ITM Finlandin tieliikennekeskus kehottaa aamun työmatkalaisia mahdollisuuksien mukaan jopa välttämään kulkua liikenteen ruuhkahuippujen aikana.

(12) kommenttia
Kommentit (12)

Kommentit (12)

Aika hiljaa on ollu persut ja Halla-ahot,tästä asiasta.
Yllätyskö.
Vähän ennen vaaleja,joka puolue härää horroksestaan lupaamaan sitä sun tätä.
Ja aina hölmöt menevät samaan ansaan.
Tän pallon tilanne on sellainen,ettei voi mitään ihmeellistä ja hyvää enää lupailla.
Eipä ne persutkaan,mihinkään ihmeisiin pysty.Oppositiosta on helppo huudella,se on nähty.
Hui,hai.
Suomesta on kadonnut kokonaan solidaarisuus,kyllä työmiehen tulee puolustaa oikeuksiaan ja on hyvä että jotkut tukevat näitä sorron alle jääneitä.Nykyään on muodissa puhista yksinään ja vaaleissa äänestää persuja,joka mukamas olisi se pelastava enkeli.Teot vain odottavat,suu on kyllä ammollaan, mutta asiaa ei tule.
suomi nousuun
Jokainen voisi miettiä olisiko valmis laskemaan palkkaansa 30-40%.Käsi ylös!
Ihme porukka
Maalaisjärki tai järki yleensä on tästä maasta kadonnut ajat sitten,oli asia mikä tahansa.
Onko ikinä ollutkaan
En ole kaivannut postia ollenkaan, minun puolestani voivat lakkoilla elämän tappiin asti.
Digipalvelut ajoivat laatikkopostin ohi.
Tomppa
Tukilakot tässä tapauksessa tuntuu naurettavilta sekä ikäviltä ja on kaikinpuolin kallista koko yhteiskunnan kannalta. Mutta jos asianomaiset ammattiliitot maksavat kaiken lystin niin näillä mennään....:D
Voi ristus
Nimimerkille ”Postin puolesta”. Onneksi Suomessa on vapaus valita ja tehdä itsenäisiä päätöksiä. Postin työntekijöitä kohdellaan väärin mutta ei asioita pidä näin hoitaa. Olisiko joku valmis pistämään lakon pystyyn linja-autonkuljettajien puolesta? Aika hiljaista taitaa olla. Onko tullut mieleen, että kaikilla ei vaan yksinkertaisesti ole varaa olla pois töistä?
Tyhjätasku
Huomattava palkanalennus ei missään tapauksessa ole hyväksyttävää. Mitä, jos se tapahtuisi omalle kohdalle?
Kaikki kuljettajat eivät ole AKT:n jäseniä, tai osa on rikkureita. Sen verran myötätuntoa ison asian takia pitäisi olla, että osallistuisivat lailliseen lakkoon. Sekaannusta vain saavat aikaiseksi, kun kukaan ei tiedä mitä vuoroja ajetaan ja näin ollen siitä tiedottaminen on mahdotonta. Yksi vapaapäivä mm. koululaisille suotakoon!
Postin puolesta
Onko tämä joku AKT:n kampanja yksityisautoilun puolesta?
Onneksi on oma auto
Hyvä. Lakko on työntekijän ainoa keino taistella palkanalennuksia vastaan. Voin vaikka pyöräillä niin kauan kuin postilaisia potkitaan päähän. Uffen mielipaha ei onneksi suuressa kuvassa haittaa pätkääkään.
Työn orjat
Jotenkin tuntuu, että joidenkin ammattiliittojen päättäjiltä katoaa niinsanottu maalaisjärki tykkänään mikäli sitä on ollut olemassa ensinkään....?
Uffe

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx