(5) kommenttia

Maailman suurin jääkaruselli Kirkkonummella: Kilpavarustelu iski – halkaisijaa suurennettiin 18 metriä, kilometrin karuselli tavoitteena

Nyt se pyörii, Humaljärven karuselli.

Kirkkonummen Humaljärvellä pyöri sunnuntaina tiettävästi maailman suurin jääkaruselli. Huhut kertoivat, että jossakin yritettiin samaa ja niinpä halkaisija kasvatettiin 58:aan metriin.

Sadat ihmiset vaelsivat Wohlsin kartanon rantaan sunnuntaina puolenpäivän jälkeen ihmettelemään jäähän sahattua pyöreää lauttaa.

Tietokirjailija Janne Käpylehto oli joukkoineen aloittanut sahauksen kello 11:n maissa ja parin tunnin päässä lautta liikahti jo katselijoiden jalkavoimilla yllättävän kovaan vauhtiin ennen kuin sähkömoottorit saatiin käyntiin. Jään paksuus on järvellä yli 30 senttiä.

Alun perin Humaljärvelle piti sahata halkaisijaltaan 40 metrin lautta. Se olisi ollut neljä metriä suurempi kuin Helsingissä viikko sitten toteutettu.

− Kuulimme, että tekeillä olisi hieman yli 40-metrinen jääkaruselli, joten pistimme kilpavarustelun hengessä reilusti mittaa lisää. Nyt halkaisija on 58 metriä ja lautta painaa arviolta miljoona kiloa, Käpylehto kertoi.

Käpylehto teki tammikuun alussa jääkarusellin Lohjalle mökkirantaa. Tapauksesta tehty video lähti niin sanotusti lentoon ja levisi maailmalle.

Seuraava karuselli tehtiin Helsinkiin ja sunnuntaina oli Kirkkonummen vuoro. Lisää on luvassa.

Käpylehto kertoo, että maaliskuussa toteutetaan Suomi 100-vuotta -karuselli, johon tulee kaksi lauttaa sisäkkäin ja ne pyörivät vastakkaisiin suuntiin.

Keskelle tulee avanto ja lautalle sauna, josta pääsee pulahtamaan uimaan.

Neuvottelut toteutuksesta ovat Käpylehdon mukaan vielä kesken ja siten 100-vuotiskarusellin sijaintipaikkakin on auki.

Jääkarusellimiehen suunnitelmat eivät jää tähän talveen. Ensi talvena on luvassa lisää ja suurempaa.

− Suunnittelemme jääkarusellia, jonka halkaisija on kilometrin. Sitä varten tehdään ajoneuvo, jossa on saha. Ympyrälautan sahauksen ohjaus hoidetaan gps:n avulla satelliiteista, Käpylehto kertoo.


(5) kommenttia

Kommentit (5)

"varmaan kivaa"...ymmärrän ongelman, jos ei pääse niin ei pääse. Tätä ohjelmaa ei voi siirtää keskustaan. Ehdotan että ensikerralla kun ohjelma vaati kyytiä...kyselette tätä kautta tai fb ryhmien kautta kyytiä. Itse lupaan ottaa kyytiin teitä jolla ei ole auto.
yhdessä kivaa
On se vaan niin hienoa kun Kirkkonummella järjestetään aina kaikki tapahtumat niin että paikalle pääsee vain ja ainoastaan omalla autolla. Ja jos ei ole sitä omaa autoa tai kaveria keneltä kyydin voisi saada, ei pääse osallistumaankoko tapahtumaan. Todella loistavaa toimintaa... taas kerran. Kirkkonummi kun on vain ja ainoastaan autoleville ihmisille suunniteltu kylä.
varmaan kivaa
Itse olin paikalla, hieno oli ja hyvin pyörii.
Mievaan
Miksi aina pitää kilpailla?
Terminator
Hauska idea, ja hyvä että on ollut porukkaa paikalla harmaasta säästä huolimatta.
Hienoa :)

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx