(3) kommenttia

Maailman meriä seilannut perhe palaa kotiin Uudesta-Seelannista – korona sulki rajat ja vapaan liikkumisen

Riikka ja Tuomo Meretniemi sekä kolme kouluikäistä lasta ovat yli kaksi vuotta purjehtineet Tyynemeren maisemissa.

Maailman ympäri purjehduksella ollut Meretniemen perhe on joutunut toisella puolella maapalloa koronan ”vangiksi”. Matkanteko on pysähtynyt Uuteen-Seelantiin.

Meretniemen viisihenkinen perhe jätti Kirkkonummen Veikkolan ja elämän Suomessa yli neljä vuotta sitten tarkoituksenaan kiertää kiirehtimättä maapallo ympäri.

Merimatkaa on taitettu jo pitkälti, ja kaikki on mennyt suurin piirtein hyvin. Parin vuoden aikana tutuksi ovat tulleet eksoottiset Tyynenmeren saaret ja atollit.

Viimeksi Viisykkönen kyseli kuulumisia tasan kaksi vuotta sitten.

> Veikkolalaisperhe löysi paratiisin Tahitilta, päätti jäädä vuodeksi − puolet maapalloa on jo purjehtien kierretty (Viisykkönen 15.9.2018)

Koronavirus iski keväällä ympäri maailmaa ja Meretniemetkin ovat joutuneet epidemian takia muuttamaan suunnitelmiaan.

Matka keskeytyy ja perhe lentää ensi kuussa Suomeen, jossa he eivät ole olleet kertaakaan lähtönsä jälkeen.

Perhe on viettänyt Uudessa-Seelannissa pienessä kaupungissa aikaa joulusta lähtien.

− Uuden-Seelannin ympärillä olevat rajat ovat lujasti kiinni Fidziä lukuun ottamatta, eikä tilanne tule muuttumaan ainakaan seuraavan puolen vuoden aikana, Meretniemet kertovat.

− Suurella todennäköisyydellä vapaa purjehdus sellaisena kuin me sen tunnemme, on tauolla niin kauan aikaa, ennen kuin covid-rokotteet ovat jakelussa myös kolmannessa maailmassa.

Perheen koti eli purjevene Panacea jää telakalle Uuteen-Seelantiin odottamaan tulevaisuuden purjehduspäätöksiä.

− Olemme olleet reissussa neljä ja puoli vuotta, ja nyt on oikea aika meille kaikille tässä maailmantilassa tulla alkukotiin. Lapset pääsevät suomalaiseen oikeaan kouluun ja ovat kovasti innoissaan, Meretniemen kirjoittavat omalla nettisivullaan.

> Perhe Veikkolasta purjehtii maailman ympäri – kehittää digikoulua (Viisykkönen 21.9.2015)

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Mielenkiinnolla olen seurannut seikkailuanne, joka nyt harmillisesti päättyy vähän etuajassa. Olette varmasti kokeneet perheenä niin uskomattoman seikkailun, että muistoja riittää loppuelämäksi. Tervetuloa vaan tänne pimeyteen, sateeseen ja tuuleen, älkää välittäkö arvostelijoista ja kateellisten kommenteista, olette supersymppis perhe ja teillä on ihanat lapset!
Arvostan
Heidän yksi agenda matkalleen oli tutkailla, kuinka etäily koulussa onnistuu. Koko Suomi toteutti keväällä ilman maailman meriä. Jutussa kerrotaan, kuinka lapset odottavat oikeaan kouluun pääsyä. Niin odottivat lapset täälläkin kahden kuukauden jälkeen.
Maailma on eri kuin neljä vuotta sitten
Olen siis seurannut heidän matkaa jo yli neljä vuotta. Time flies. Monella on unelma, mutta sitten löytyy niitä jotka oikeasti toteuttavat niitä. Respect.
Wau

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä