(5) kommenttia

Mökkiläinen hermostui kilpaveneen äänestä ja lähti perään – sai 2 700 euroa sakkoa vaaran aiheuttamisesta

Oikeus selvitteli, mitä Linlon ja Upinniemen välisellä merialueella tapahtui viime vuonna kesällä.

Kilpaveneellä harjoittelu Linlon ja Upinniemen välisellä merialueella aiheutti kiistaa mökkiläisen ja kilpaveneilijän välillä. Merialueella syntyi vaaratilanne, josta oikeus määräsi toiselle sakkotuomion.

Mökkiasukkaan mielestä läheisellä merialueella on noin kolmen vuoden ajan ajettu kilpaveneillä laittomasti ilman lupaa.

Viime vuoden heinäkuussa eräänä päivänä mökkiläinen oli taas kuullut kilpaveneen voimakasta ääntä.  

Myöhemmin päivällä hän oli ollut selvittämässä verkkoja saunan verannalla, kun hän oli nähnyt veneen tulevan vesialueelle, jossa hänen mökkinsä sijaitsee. Silloin hän päätti lähteä selvittämään, kuka venettä ajoi.

Kilpaveneen kuljettaja kertoi oikeudelle, että rantaa kohti ajaessaan hän oli havainnut vesillä toisen veneen.

Muutaman sekunnin kuluttua hän oli ymmärtänyt tämän veneen tulevan suoraan häntä kohti ja kertomansa mukaan välttänyt törmäyksen nopeilla väistöliikkeillä.

Tapahtumat jatkuivat vielä, kun kilpaveneilijän henkilöllisyyttä lähtenyt mökkeilijä saapui rannalle ja törmäsi kilpaveneilijän huoltoveneeseen, johon tuli vaurioita.

Syytteessä ollut mökkeilijä kiisti oikeudessa tapahtumien kulun ja sen, että olisi aiheuttanut vaaraa kenellekään ja olisi vahingoittanut rantautuessaan huoltoveneelle vahinkoa.

Oikeus käsitteli tapausta todistajien sekä valokuva- ja videoaineiston avulla ja päättyi syyttäjän näkemykseen.

Menettely on ollut oikeuden mielestä omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle, ja vastaaja on syyllistynyt liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Oikeus määräsi 66-vuotiaalle mökkeilijälle 60 päiväsakkoa, josta tulee maksettavaa 2 700 euroa.

Päätös, joka on annettu keskiviikkona (9.9.), ei ole vielä lainvoimainen.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

SLF:n kanssa samoilla linjoilla, ei kukaan oikeasti kisaava paina tuntikausia treeniä monta päivää putkeen. Pitää olla todella pinkka kunnossa tai hyvät sponsorit, että edes rahat riittäisi tuollaiseen, varsinkaan harrastelijalta.
Speed boat
Nuo äänet kantautuivat pitkälle ihan tänne mantereelle. En ihmettele yhtään, että mökkiläisellä meni hermot. Aivan väärä paikka harjoitella.
Paikallinen
Olen itse ajanut rataveneitä melkein 30 vuotta, harjoittelemme kerran viikossa puoli tuntia, joten kommentti, että tuntikausia ja monta päivää putkeen ei ainakaan kuulosta Suomen moottoriveneliiton lisenssin alla ajavia kuljettajia, vaan ihan jotain muuta. SMVL:n veneet ovat rekisteröityjä kuin tavalliset veneet, eli niillä saa ajaa siellä kuin muutkin veneet. Eli nyt jotkut tahraavat Suomen kilpaveneilyä.
SLF
Näillä vesillä kilpaveneilyä on treenattu jo vuosia kuten jutussa mainittiin. Ajavat samaa rataa tuntikausia päivässä. Välillä monta päivää putkeen ja myös mukana treenirallissa ollut isoja formulaveneitä. Meteli on melkoinen sisällä ikkunoiden kiinni ollessakin. Vesi kantaa ääntä. Kuulemma kuuluu Porkkalanniemen toiselle puolellekin. Ei siis ihme että asukkailla ja mökkiläisillä menee hermot. Toivottavasti nyt poliisin ja terveysviranomaiset alkavat kiinnostua asiasta.
Alueen asukas
Ymmärrän ärsytyksen.. Olisi kannattanut ottaa aiemmin jo yhteyttä virkavaltaan..
Meni hermot

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx