(8) kommenttia

Lupaa haetaan 400 henkilön jätevesille: Vastaanottokeskus lopettaa – kiinteistön omistaja varautuu entistä suurempaan asukasmäärään

Aikanaan ammattiliiton kurssikeskukseksi rakennettu Evitskogin iso hotellikiinteistö on toiminut kaksi vuotta vastaanottokeskuksena.

Kirkkonummen Evitskogissa entisen kurssikeskuksen omistaja hakee kiinteistölle uutta jätevesilupaa. Kiinteistölle olisi tarkoitus saneerata puhdistamo 400 asukkaan jätevesille.

Kiinteistön nykyinen puhdistamo on alun perin valmistunut vuonna 1973, ja se on mitoitettu 160 henkilön jätevesille.

Puhdistamon koko nousi esille jo kaksi vuotta sitten, jolloin kiinteistössä aloitti turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

Keskuksessa on ollut majoitettuna noin 300 turvapaikanhakijaa. SPR:n ylläpitämä vastaanottokeskus lopettaa toimintansa ensi kuussa.

Kiinteistön tulevasta käytöstä ei ole kerrottu. Ennen turvapaikanhakijoiden tuloa, entisessä kurssikeskuksessa majoittui keikkatyömiehiä.

Kaksi vuotta sitten Aluehallintovirasto ja Kirkkonummen kunta puuttuivat jätevesiasiaan ja pitivät tilannetta laittomana. (Lue: Viisykkönen 3.9.2015)

Vanhan puhdistamon kapasiteettia ja tehoa on sittemmin parannettu, ja kiinteistön omistajan on pitänyt raportoida päätöistä säännöllisesti.

Kiinteistön omistaja Kirkkonummen Aktiivikeskus Kiinteistö Oy hakee parhaillaan nykyisen jätevedenpuhdistamon ympäristölupapäätökseen päivitystä.

Puhdistamo on tarkoitus lupa-anomuksen mukaan saneerata kapasiteetiltaan 400 asukkaan jätevesikuormalle.

Puhdistamon purkuvedet johdettaisiin edelleen viereiseen Lonoks-järveen, joka laskee Siuntionjoen vesistöön.

Aluehallintovirastoon jätettyyn ympäristölupa-anomukseen voi ottaa kantaa 31.10. mennessä.

> Raaseporissa avataan iso turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus – samaan aikaan Kirkkonummella keskus suljetaan (Viisykkönen 27.9.)


(8) kommenttia

Kommentit (8)

Sivut

tuo on liian iso kuormitus ajatellen pohjavesiä eikös ympäristölaissa ole mitään tällaisesta toiminnasta silloin aikoinaan opisto oli vain satunnaisessa käytössä eli kuormitus ei ollut niin suuri mutta nyt suunniteltu määrä on liian suuri
kenen vastuu
eikö ympäristö merkitse mitään minulle oli shokki kun turvapaikanhakijat tulivat ja tiedettiin nämä ongelmat nyt annetaan "jollekin" ulkomaalaiselle omistajalle täydet valtuudet tehdä näin pyydän niitä jotka näistä päättävät tekevän tämän niinkuin me sanomme omantunnon kautta
kenen maa
minäkin ihmettelen tuota järveen vesien päästämistä ja jatkossa vielä enemmän eikö paikalliset ihmiset tiedä vai miksi siihen ei ole puututtu?
outoa
Erikoista että järveen saa päästää edes "puhdistetut" jätevedet.
Limalevä
onko millään enää mitään kontrollia siuntion vesiin no ilmankos on vähän rehevöitynyt menee kohta lonoks kokonaan umpeen
tuulia

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx