(4) kommenttia

Luoma ja Mankki: Kirkkonummi vastasi Espoon valtuuston kosintaan

Luomassa tempaistiin runsas vuosi sitten seisakkeen lakkautussuunnitelmia vastaan. (51-arkistokuva)

Espoon kaupunginvaltuutettujen aloite ryhtyä Mankin ja Luoman alueiden suunnitteluun yhdessä yli kuntarajan sai heti vastakaikua Kirkkonummella.

Selkeä enemmistö Kirkkonummen valtuustosta on allekirjoittanut samanlaisen aloitteen kuin Espoossa.

Perusajatus aloitteissa on sama. Sekä Kirkkonummen puolella Luomassa ja Espoon puolella Mankissa on runsaasti rakentamatonta maata Kehä III molemmin puolin.

Myös junaliikenteen tilanne on sama kummallakin puolella kuntarajaa. Sekä Mankin että Luoman junaseisakkeita uhkaa lakkautus.

Kirkkonummella Anders Adlercreutz (r.) ja 35 muuta valtuutettua ehdottavat, että Espoo ja Kirkkonummi tutkailisivat yksissä tuumin Mankin ja Luoman kaavoitusta. Aloitteen mukaan näin voitaisiin turvata myös junaseisakkeiden tulevaisuus.

Espoossa vastaavanlaisen aloitteen on tehnyt 42 valtuutettua.

Muistomerkki Porkkalan luovutuksesta

Kirkkonummen valtuustossa jätettiin maanantai-iltana aloite Porkkalan luovutuksen muistamisesta vuonna 2016. Silloin on kulunut 60 vuotta siitä, kun Neuvostoliitto luovutti Porkkala vuokra-alueen takaisin Suomelle.

Valtuutettu Pekka Jäppinen (sd.) ja 13 muuta valtuutettua ovat sitä mieltä, että Porkkalan palautus on Kirkkonummen lähihistorian merkittävin asia. Siksi sitä tulisi kunnan muistaa jonkinlaisella muistomerkillä.

Valtuustossa jätettiin aloite myös Kirkkonummen kunnan ostotapahtumien julkaisemisesta Helsingin kaupungin tapaan.

Helsinki on julkaissut omat ostotietonsa kahdelta vuodelta. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen on kehunut, että päätös on tuonut ryhtiä kaupungin rahankäyttöön.

Kirkkonummen valtuustossa Emmi Wehka-aho (vihr.) ja 25 muuta valtuutettua esittävät, että Kirkkonummen kunta julkaisisi myös taannehtivasti kaikki ostonsa.

> Valtuusto: Viisi miljoonaa meni alle tunnissa


(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Kurjaa jos Mankin seisake poistuu kun ympärille on koko ajan tullut asutusta ja nyt jos vielä saataisiin lisää kaavoitettua maata niin väestömäärä siitä kasvaisi. Olen itse odotellut rakennuslupaa vuosikymmenet mutta eipä sitä tunnu tulevan. Ehkä Espoota ei kiinnosta uudet veronmaksajat ja työllistävä vaikutus....sääli...
Kaavoitus...kehityksen jarrumies
Jo oli aikakin! Masalantien ja radan väliin sopii hyvin kerrostaloja, joista on hieno näkymä Espoonlahdelle. Seisakkeen lakkautusuhasta luomalaiset voivat syyttää vain itseään. Asukkaat ovat itse torpanneet tiiviimpään rakentamiseen tähtäävät kaavahankkeet.
Petri
Sdkfz : Silloin Luoman seisake siirtyisi vanhalle paikalleen, sillä vielä 70-luvulla nykyinen Luoman seisake oli nimeltään Nokka/Näse.
Oma mielipide on se, että molemmat nykyiset asemat tulee säilyttää sillä tulevaisuudessa ko alueilla on asutus- tai yrityskäyttössä.
entinen Nokka/Näse aseman käyttäjä
Olen edelleen sitä mieltä että Mankin ja Luoman seisakkeet voisi lakkauttaa. Sen asemesta voitaisiin rakentaa uusi seisake, joka palvelisi tätä uutta mahdollisesti kaavoitettavaa kahden kunnan asuinaluetta. Pikaisesti kartasta katsoen sopiva paikka olisi niillä kohdin, jossa Kehä III ylittää rantaradan.
sdkfz

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä