(18) kommenttia

Lumimyräkän vahinkoja Kirkkonummen keskustassa selvitellään yhä − urakoitsijalle annettiin potkut

Kirkkonummen keskustan kadut olivat pari päivää tämän näköisiä joulukuun lumimyräkän jälkeen.

Viime talven ensimmäisen lumimyräkän jälkipyykkiä selvitellään edelleen. Kirkkonummen keskustan alueelta tuli useita korvausvaatimuksia kunnalle.

Viime joulukuun 12. ja 13. päivänä tuli runsaasti märkää lunta, joka pakkautui auraamattomille kulkuväylille Kirkkonummen keskustassa.

Yöpakkasen vaikutuksesta märkä lumi jäätyi kaduille ja kevyenliikenteenväylille aiheuttaen runsaasti haittaa ja vaaratilanteita alueella liikkuville henkilöille ja ajoneuvoille.

Keskustan alueella oli juuri tehty uusi alueurakointisopimus hyvinkääläisen yhtiön kanssa.

Yhtiön edustaja myönsi heti, että talvikunnossapidossa myöhästyttiin pahasti ensilumen tultua. (Lue: Viisykkönen 14.12.)

Kunnalle on tullut joulukuisen lumimyräkän seurauksena vajaat 10 vahingonkorvausilmoitusta, jotka urakoitsija oli luvannut hoitaa.

Viime kuussa selvisi, ettei vahingonkorvauksia oltu maksettu. Kirkkonummen kunta aikoo nyt itse korvata vahingot ja vähentää urakoitsijan viimeistä laskusta korvaussummat.

Korvattavaa on tällä hetkellä yhteensä runsaat 4 000 euroa. Parissa tapauksessa summa on vielä auki.

Kunnalla oli alueurakointisopimus viime talvelle ja optio myös ensi talveksi. Urakoitsijan toimintaan ei olla oltu tyytyväisiä joulukuun jälkeenkään.

Kunta ei jatkanut enää sopimusta, vaan on kilpailuttanut keskustan talvikunnossapidon uudelleen kolmeksi vuodeksi ja lisäksi kolmen seuraavan vuoden optiolla.

Kirkkonummen kuntatekniikan lautakunta käsittelee vahingonkorvauksia ja uutta urakkasopimusta 14.6.

(18) kommenttia

Kommentit (18)

Sivut

Tälläkin saralla kunnan, eli palvelun ostajan valvonta taitaa olla olematonta.
Kyllä urakoitsija kun urakoitsija tekee työnsä sovitusti, jollei laskua maksa ennenkun työ on hyväksytysti tehty. Muuten pitäisi vaihtua nopeasti.
Yksinkertaista
Eipä noita korvauksia näytä tulevan lupauksia kyllä
halvalla hyvää
Huonosti hoidettu lumityöt johtu huonosta valvonnasta kunnasta
Kurre
Jotakin hyvääkin kun Överbyntie on heikossa kunnossa. Tänä kesänä ei ole kilpafillarit ja moottooripyörät riesana vaan voi nauttia linnunlaulusta terassilla sunnuntaisin.
Antaa olla vaan huonossa kunnossa.
Överbyntie ja Isonsuontie ovat nykyään paraativäylät kun kuntaan raskaammalla kalustolla yrittää. Oikein houkuttelevat poikkeamaan uudemman kerran. Heti kun kalusto palaa remontista romurallin jäljiltä.
Onko sitä uutta radan ylittävää tai alittavaa tieyhteyttä tulossa kuntakeskukseen lähivuosina? Vai luotetaanko siihen ettei kukaan pian halua Kirkkonummelle.
Anonyymi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx