(40) kommenttia

Lumi irrotti uuden kirjaston seinästä ritilöitä – myös ilkivaltaa on julkisivuun tehty

Seinäritilät tulivat alas lumen mukana kirjaston takaseinällä.

Uuden pääkirjaston seinässä on tapahtunut perjantaina lumivahinko ja kolme seinäritilään on tullut painavan lumen mukana alas. Vieressä on jalkakäytävä, joka on varoitusnaruilla eristetty.

Seinäritilät ovat pudonneet Salen puoleisella seinustalla. Muuten Fyyriä ympäröivät ikkunat ja kuparilevyt, jotka eivät ainakaan lumen mukana tule alas.

Ritilälevyjen putoamisessa jalkakäytävälle on riskinsä, joku voi jäädä niiden alle. Suuria lumimassoja ei katolla ole enää kyseisellä kohdalla, eikä levyjen putoamisvaara näyttäisi olevan.

Silmämääräisesti kattosuunnittelussa ei ole noin 10 metrin matkalla otettu huomioon katolta valuvan lumen riskiä.

Kupariseinätkään eivät ole saaneet olla rauhassa. Kahdessa kohtaa on levyjä yritetty repiä irti. Kyse on mitä ilmeisimmin ilkivallasta.

Kirjaston seinäritiläongelmat ovat jo Facebookissa saaneet runsaasti huomiota ja kommentteja.

Ylilyönneiltäkään ei ole vältytty. Kirjastorakennusta on jopa kehotettu kiertämään kaukaa putoavien seinälevyjen takia.

> Julkisivun kuparit uuteen kirjastoon odottavat varastossa – kunta on neuvotellut niiden ostamisesta (Viisykkönen 15.11.2019)

(40) kommenttia
Kommentit (40)

Kommentit (40)

Sivut

Myykää kuparit pois ja vaihtakaa tilalle moderni paanuseinä. Ekologista, kaunista ja edullisempaa. Säästyy myös vartiointikulut.
Perinnerakentaminen nousuun
Mistä on löytynyt insinööri joka piirtää seinät korkeammalle kun kattopelti ja kunnasta yhtä fiksu hyväksyjä kirkkonummelaista tekniikkaa.
Voi hyvä sylvi
Siis onko Kirkkonummen rakennustarkastus hyväksynyt ja lopputarkastanut tämän rakennuksen? ..sittenhän puutteita ei pitäisi olla..
Ihmetouhua
Ehka olisi nytt syyta muuttaa kirjaston nimea ,ejhan kukaantosta FYYRISTA tykkaa, PELTIS olisi paljon sopivampi nimi .....
N.m. Lojsapelti...
Kuka kunnan päättäjistä on kupari-friikki?
Kestävää kehitystäkö?
Toivottavasti lumen sulamisvedet on johdettu asiallisesti pois, jottei se valu rakennuksen alla olevaan betonikanavaan, jossa oli vettä rakennusaikana ja umpeenlaitossa.
Kosteusmittauksia on syytä tehdä ahkerasti takuuaikana.
Moni kakku päältä ”kaunis”
Tämä on Niiiiin Kirkkonummi!!!!
Miten täällä osataankin tämä monumenttien rakennuttaminen ilman minkäänlaista valvontaa?
Onneksi kuntavaalit tulossa!!
Yx
Syylliset maksakoot: Toivottavasti valvontakamera oli toiminnassa.

Joo, valvonta on kunnan rakennuspolitiikan tasoa: kalliit kamerat on korvattu reaaliaikaisella seurannalla Fasessa.
Rikkaiden Kokkarien kuntako
Olisiko joku ajattelematon parcour-tyyppi yrittänyt kiivetä pitkin kuparilevyseinää ja saanut ison vahingon aikaiseksi, kun seinä ei kestänytkään? Alareunasta ylöspäin väännetty kuparilaatta sen sijaan vaikuttaa selvästi tahallisen ilkivallan seuraukselta. Kuparivaras olisi kai ottanut saaliin mukaansa ja ehkä valinnut suojaisemman paikan työskentelylleen. Toivottavasti valvontakamera oli toiminnassa.
Syylliset maksakoot
Jotenkin sopii tuohon arkkitehtooniseen kokonaisuuteen kun muutama kalteri on pudonnut maahan. Voisi vedellä vielä osan noista toistaiseksi seinällä olevista ritilöistä eri väreillä, vaikka sateenkaarilippu tohon seinään.
Maalari taivaan
Mitenkähän " koriste-elementit "on olleet kiinnitetty? Painaa yksistään jo paljon ja jos on kiinnitetty muutamalla ruuvilla kisko kiinni lautaan niin ei kestä .
Satunnaine tarkastus toisesta kohtaa seinää olisi hyvä.
Harmi juttu että kävi näin mutta jotain hyvääkin on takuuajalla.
Holkkipolvi
Ihan turha vedota kupari varkaita, vaikka seinän vieressä on lumipenkka, siinä ei ole jalanjälkiä.
Muutenkin on niin ylhäältä irti, ettei ihminen helposti ylety noin ylös.
Vesimies
Eihän tolla pikkurahalla saa edes seiniä pysymään paikallaan loppu varmaan rahat ei saanut enää nauloja
Milli lisää
Tässä on nyt arkkitehdin vaatimuksesta ritilät vedetty ylös asti jotta saataisiin hieno seinä aikaiseksi. Nyt kannattaa kiikaroida arkkitehdin suuntaan ja kysella miltä nyt tuntuu.
Äidin kulta
Kai kuparivarkaitakin velvoitetaan käyttämään maskia ja huolehtimaan turvaväleistä?
Joppe Joutomies
Laatua se on huonokin laatu.
Hyvää halvalla
Kuvassa ei kyllä näy nitojalla kiinnitettyjä "pahvinpaloja" kuten joku ehdotti.
Tuo musta sileä pinta on ns sadetakkipelti jonka tarkoitus on nimensä mukaisesti pitää vesi poissa seinästä. Sen ei ole tarkoitus olla vesitiivis pinta. Sen takana on (yleensä) vielä ilmarako sekä tuulensuojalevy joka sekin pitää vettä.
Nyt kun jää ja lumi on päässyt säleikön väliin ja alkanu irtoamaan niin se on samalla repäissyt säleikön irti. Ei ole ihan ensimmäinen kerta kun lumi ja jää repii kattorakenteista jotain irti vaikka olisi kuinka kiinni. Irrotessaan on sitten samalla repäissyt hieman tuota peltiä irti.
Tuossa on ihan selkeä suunnitteluvirhe eikä mikään rakentajan virhe. Seinän yläreunaan pitäisi asentaa sileä "hattupelti" joka estäisi lumen pääsyyn tuonne rakenteen väliin. Ei sen kummempaa.
On niissä uusissa autoissakin vikoja.
Ei se aina onnistu
Kummitus.. Koko kirjasto hanke fiasko alusta loppuun eli kyllä kritisoitu koko ajan ja syystäkin!! Tuolla rahalla olisi saanut muutakin tarpeellisempaa!!
Aihetta on...
Niin putoaa,kun toisen murheentönön marmorilaatat.
Paavi
Miljoonien pytinki ja pari pahvia irtoaa niin kyllä sitä heti ollaan arvostelemassa. Rakentakaa itse jotain ja sanokaa sitten
Arkkutalon kummitus
Kallista laatua. Näköjään laatua ei ole, mutta hintaa senkin edestä. Tällaisessa ei ole mitään puolusteltavaa.
Susi
Tuosta tili hengenvaarallinen seinä. Se pitänee kokonaisuudessaan korjata jotta voidaan sallia oleskelu talon lähellä. Todennäköisesti kaikki elementit yhtä heikosti kiinni. Mahtaakohan ne pysyä siinä jos tulee vähän voimakkaampi myrskytuuli.
Ja tuo viritelmä niiden takia herättää kyllä aika suurta epäilyä pysyykö sadevesi poissa seinän rakenteista.
Keijo
Kuvassa näkyy irtopahvin paloja, muutamalla nitojan niitillä toisiinsa harvaan kiinnitettyjä. Merkillinen rakennustekninen ratkaisu.
Ritilät näiden viritelmien päällä, talon yläreuna kattoa alempana. Lumiesteinäkö niitä ritilän reunoja oli tarkoitus pitää? Jos, niin pieleen meni.
Komea on kuori, mutta käykö niin kuin sadun Kolmen pienen porsaan olkitalolle: iso paha susi tuli ja puhkui ja puhalsi, eikä aikaakaan kun possut jäivät taivasalle.
Nyt nopsaan korjaus käyntiin, tämä on liian kallis hanke antaa kastua ja homehtua. Onhan rakentaja vastuussa, joten takuuseen menee.

Kai siellä on myös valvontakamerat, jos arvellaan kuparin lähtevän vorojen matkaan.

kuntalaisten olohuone
Kaikissa rakennuksissa on alussa tuollaisia ongelmia. Esim. Kiasma. Kuparivarkaudet eivät liene suunnittelijan vika? Vrt. Finlandia-talo.
Hyväsiitätulee
Siinä on kohta seurakuntatalon kanssa,seuraava purkukohde.On jos jonkilaista asiantuntijaa,arkkitehtiä,suunnittelijaa,insinööriä,valvojaa ja aina tulee sutta ja sekundaa.Kyllä olis nyt aika ruveta heräämään,tähän rakentamisen tasoon.Kalliiksi tulee veronmaksajalle.
Herätys.
Taitaa olla pieni rakennustekninillinen virhe kyseessä....?
Part10
Kaksi ongelmaa: arkkitehtuuri/rakennesuunnittelu sekä toisaalta huollon ja ylläpidon laiminlyönti. Itse katselin jo päiviä roikkuvia lumimääriä ohi kulkiessani. Viestin jo kunnankin suuntaan.
Huolto pelaamaan
Harmi että näin hieno rakennus on mitä ilmeisimmin rakennettu heikosti. Onko valvonta pettänyt? Toivottavasti rakennuksen ongelmat jäävät pinta-puolisiksi.
hei
Kuka tätä projektia on valvonut? Kenen vastuulla on rakennesuunnittelu? Siinä kaksi kuumaa kysymystä. Poliitikkoja ei kuulemani mukaan kiinnostanut selvittää paisuneita kustannuksia. Kiinnostaako vastuuasiat ketään?
Kuka vastuussa?
Ja ketkä rakenti??? Vastuuseen vaan oliko kotimaisia vai ulkolaisia kysyn vaan että miten meni noin niinkuin omasta mielestä??
Fakta

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx