(8) kommenttia

Lumentuloon varaudutaan jo – Kirkkonummella valtion teillä uusi urakoitsija seuraavat viisi vuotta

Destia Oy vastaa tästä lähtien Kirkkonummella valtion omistamien maanteiden talvihoidosta. (kuva: Destia)

Kirkkonummen ja Espoon alueen maanteiden talvihoidosta vastaa eri yhtiö kuin tähän saakka. Kilpailutuksessa Destia Oy voitti urakan, jota YIT on hoitanut ennen.

Espoon alueurakkaan kuuluu Kirkkonummi ja vähän Siuntiotakin. Destialla on ollut jo aiemmin Raaseporin alue, joten sama yhtiö vastaa nyt aurauksesta ja suolauksesta Espoosta Hankoon saakka.

Espoon talvihoitourakassa on noin 700 kilometriä teitä, joista kevyenliikenteen väyliä on noin 125 kilometriä ja sorateitä noin 26.

Hoitourakan arvo on koko sopimuskautena noin 25 miljoonaa euroa. Pääurakoitsijat kilpailuttavat edelleen aliurakoitsijoita talvikunnossapitoon, jota valvoo Ely-keskus.

Espoon urakka on luokiteltu erittäin vaativaksi. Alueella on paljon korkeimman hoitoluokan teitä, kuten moottoritiet ja Kehä III.

Korkeimman hoitoluokan taso jatkuu Länsiväylältä 51:tä Siuntion risteykseen saakka. Hoitoluokka edellyttää, että liukkaudentorjunta pitää tehdä heti tai ennakkoon.

Seuraavaksi korkeimmassa hoitoluokassa Kirkkonummella ovat tieosuudet: Vanha Rantatie välillä Jorvas-keskusta, Kirkkonummentie ja Upinniementie, Masala-Länsiväylä -osuus Sundsbergin kautta sekä Mankki-Lapinkylä -osuus.

Muut tiet ovat alemman hoitoluokan teitä. Taajamissa kunta vastaa talvihoidosta ja yksityisteillä tiehoitokunnat.

Korjattu jälkikäteen: Urakan arvo on 2019-2024 eli koko sopimuskautena 24 miljoonaa euroa, ei vuodessa.

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Miksi Överbyntie keskusta 51 on kolmosluokassa? Kaikki raskasliikenne joka suuntautuu keskustaan ajaa sitä kautta. Rautatiesillan painorajoitus aiheuttaa sen. Tien pinta on jo nyt rikkoutunut paikoittain pahasti eikä saatu kesän aikana korjattua? Väli 51:llä on välillä keskusta Båtvikin risteys tunnetusti onnettomuus altis. Tällöin liikenne siirtyy Överbyntielle.
Kuka näitä luokituksia tekee tuntematta paikallisia realiteetteja?
Yksi näkökanta
Juurikin näin, lumenauraajille ja muutoin tien kunnossapitäjille toivoisi hieman reippaampaa asennetta niinsanottuun työntekoon niin tuloskin saattaisi olla lähestulkoon tavoitteen mukainen....
Uffe
Anonyymi.
Palkkaan sinut meille töihin, saat 12,000€ /kk jos taivaasta sataa kiviä jotka poistat tontilta mutta jos ei sada kiviä et saa centtiäkään. Paikalla pitää olla 24/7.
Teetkö 5 v sopimus ?
Tuntuu hassulta, jos firma saa rahat vaikka lunta ei tulisi ensinkään. Toivottavasti lunta tulisi metritolkulla koko talven ajan.....
Anonyymi
Aina voi tehdä etätyötä jos on lunta.
Maidonjakelu kuski.
No mitenköhän tämänkin asian kanssa taas kerran käy. Destiahan on ollut urakoitsija junaradan alikulkutunnelin kanssa ja mitään valmista ei ole enään kuukausiin syntynyt siinäkään hommassa. Hyvä jos siellä satunnaisesti käy joku joskus vähän vasaraa heiluttamassa tai ruuvia kiristämässä. Portaiden maalauskin oli pelkkä vitsi. Joten, MITEN SE DESTIA AIKOO EHTIÄ VIELÄ LUMETKIN HOITAA kun eivät hoida tuotakaan remonttia.
Ja taas saadaan rämpiä polvia myöden lumessa kun lumet tulee
Kunta voisi kustantaa Icebugit halukkaille, onhan rahaa parkkeihin ja koirapuistoihin!
Icebug
Toivottavasti ei tule paljoa lunta, kun ei ole 4-vetomaasturia ...muutenhan ei täällä pärjää.
Talvet nähnyt

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx