(0) kommenttia

Loton päävoittoja on osunut poikkeuksellisen hyvin Kirkkonummelle − yksi voitto on Lotto-historian legenda

Lottoa on pelattu kohta 50 vuotta. (kuva:Veikkaus)

Ensi lauantaina lottojättipotin jahdissa on syytä vilkaista historiaan. Veikkaus on listannut, miten päävoittoja on osunut eri paikkakunnille Loton 49-vuotisessa historiassa.

Kirkkonummea Lotto-onni on potkaissut päävoitolla erittäin hyvin noin suhteellisesti ottaen. Yksi tapaus on myös hyvin erikoinen, kerralla tuli Suomeen 20 miljonääriä.

Aluksi kuusi oikein ja myöhemmin uudistuksen jälkeen seitsemän oikein tuloksia on tullut Kirkkonummelle 17 kertaa.

Esimerkiksi Espoossa päävoittoja on ollut "vain" 36, Vihdissä 11, Siuntiossa yksi ja Inkoossa kaksi.

Edellisestä miljoonaluokan voitosta Kirkkonummella on vain kaksi vuotta. Tuolloin lottoaja voitti noin 3,6 miljoonaa euroa.

Voittaja saattaa asua Masalassa tai oli kaupassa vaikkapa ohikulkumatkalla. (Lue: Viisykkönen 29.1.2017)

Niin, sen verran pitää ottaa takaisin, että tilasto ei kerro välttämättä aivan totuutta.

Voittopaikkakunta on paperikupongeilla pelaajilla sama kuin ostopaikka. Nettipelaajat on puolestaan listattu asuinpaikkakunnan mukaan.

Suurin Lotto-voitto on Kirkkonummella kirjattu vuodelle 1997, jolloin täysosumalla voitti noin 3,7 miljoonaa euroa. Summa on muutettu markoista euroiksi.

Porukkapelissäkin on ollut tuuria. Vuonna 2015 kirkkonummelainen pelaaja voitti noin 1,4 miljoonaa euroa isohkossa porukassa. Mukana oli tuplatuuria. (Viisykkönen 15.2.2015)

Kyseinen voitto on yksi legendaarisimpia tapauksia Loton päävoitoissa. Ystävänpäivän arvonnassa samalla kertaa kaksi 10-hengen porukkaa sai täysosuman ja peli oli pelattu vieläpä tuplattuna.

Molemmat porukat saivat noin 14 miljoonaa euroa eli noin 1,4 miljoonaa pelaajaa kohden. Toinen porukkalotto oli tehty vaasalaisessa Siwassa ja toinen oli nettiporukka, johon kuului yksi Kirkkonummella asunut pelaaja. 

Muita miljoonavoittoja on Kirkkonummelle tullut Lotossa vuosina 2004 (1,5 milj.), 2009 (3,4) ja 2010 (1,2).

Ensi lauantaina on Lotossa päävoittona 15 miljoonaa euroa, joka on kaikkien aikojen ennätyspotti. Täysosumaa on metsästetty jo yli kolme kuukautta.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx