(11) kommenttia

Lisää puukerrostaloja Masalaan – kunnan vuokra-asuntoyhtiö aikoo rakentaa 85 uutta asuntoa

Masalan uusi keskusta on saamassa lisää puurakentamista ja kerrostaloja. Uusin hanke on Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:n, joka aikoo rakentaa valtion tukemia pienehköjä vuokra-asuntoja.

Kunnan omistama vuokra-asuntoyhtiö haluaa ostaa kunnalta kaksi tonttia läheltä uutta S-markettia Masalantien varrelta. Kauppahinta on runsaat 1 miljoona euroa.

Tonteille on suunniteltu 85 asunnon kohdetta. Pääosa asunnoista on yksiöitä ja kaksioita. Myymälätiloja on suunniteltu alakerroksiin noin 260 neliötä.

Koko hankkeen kustannusarvio on yli 16 miljoonaa euroa, joka on tarkoitus rahoittaa valtion asuntorahaston ARA:n kautta. Summasta 850 000 on investointiavustusta.

Suunnitelmien mukaan kohde rakennetaan pääsääntöisesti puusta.

Hankkeessa on tavoitteena päästä rakentamaan ensi syksynä, jolloin asunnot olisivat valmiina ensi vuoden kesällä.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsittelee tonttikauppaa ja korkotukilainahakemuksen puoltoa ARA:lle ensi maanantaina.

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Nyt oikeesti joku tolkku näiden vuokraslummien rakentamiseen Kirkkonummi! Voin vain kuvitella mitä ajattelevat esim lapsiperheet, jotka Sundsbergista ovat asunnon ostaneet. Ei tarvitse kovin kauaksi katsoa kun näkee millaista ympäristöä syntyy kun sosiaalisesti tuettua asumista lyödään liikaa yhteen paikkaan esimerkkeinä vaikka Itä-Helsinki Vuosaari, Vantaan Hakunila ja Espoon Keskus. Niitäkään sillä ”kaupunkirakentamisella” tarkoitettiinkin!?
Myydään asunto
Jorma K haluaisi ilmeisesti ihmiset kaduille asumaan,valitettavasti se ei täällä ilmastossa ole oikein mahdollista.tuetaanhan niitä omistusasunnoissakin asujia yhteiskunnanvaroista,tahtoo vaan unohtua,kun halutaan olla muita parempia.Tukieurot eivät ole mitään valtiosalaisuuksia.Kelan sivuilta taulukot ja laskurit löytyy.
Anonyymi
Kuinka moni asuntoihin muuttavista talouksista maksavat asumismenonsa itse ilman yhteiskunnan muuta tukijärjestelmää? Vastausta en tiedä, mutta arvata aina voi, joten voisiko lehdistö vallan valvojana myös tästäkin näkökulmasta kirjoittaa uutisia.
Jorma K.
"vuokrat ylös" voisi seuraavaksi valittaa siitä kun verot nousevat,sehän on seuraus kun asumistukimenot nousevat taivaisiin ahneiden keinottelijoiden vuoksi.kunnallista vuokra-asunto tuotantoa tulee lisätä merkitttävästi.
oikealla tiellä
Kunta saisi lopettaa kokonaan vuokra-asuntojen rakentamisen, koska se syö meidän yksityisten vuokranantajien markkinoita.
vuokrat ylös
voi,voi näitä minä minä ihmisiä,luulevat olevansa jotenkin yläluokkaa.samanlaisia ihmisiä ne on vuokrataloissa asuvatkin kuin muut ei kait asumismuoto mitenkään vaikuta lähtökohtaisesti statukseen.sitä ollaan vaan niin olevinaan parempia ihmisiä, jos nyt sattuu olemaan 300 000€ velkaa ja pankin kämppä.
masala for ever...
Masalassa on hyvät palvelut ja kulkuyhteydet, siksi se on oikea paikka vuokra-asunnoille. Ihmiset voivat paremmin käyttää julkista liikennettä Masalasta kuin Kantvikista, mihin edelliset vuokra-asunnot on rakennettu. Asumisen tulee olla kohtuuhintaista kehyskunnissakin.
Anonyymi
Ikävää, mutta pakko muuttaa pois masalasta. En halua jäädä katsomaan kun uudet muuttajat kansoittavat paikan.
Ugh
Eihän Masalassa mikään muutu. Ainahan siellä on ollut ongelmia ja lisää tulee.
Sopiva vuokrakortteli.
Puhut asiaa "kääntötakki". Mitta tullut täyteen tätä kuntaa kohtaan, otamme hatkat heti kun saamme myytyä asuntomme Masalassa. Emme jää K:nummelle !
Petetty
Missä ne luvatut omistus-asunnot viipyy? Kaavan esittely tilaisuuksissa aikanaan herrat jättivät taas kerran muutamia olennaisia asioita kertomatta - Masalan uusista asunnoista valta-osa onkin vuokra-asuntoja. Kirkkonummi rakentaa tuottamuksellisesti Masalasta vuokra-asunto lähiötä ja pyrkii näin täyttämään omat vuokra-asunto kiintiönsä dumppaamalla ne Masalaan. Näin saadaan keskusta-alue pidettyä rauhallisena. Muutaman vuoden päästä nämä samat kaverit ilmestyvät viattoman näköisinä paikalle patsastelemaan ja ihmettelemään voi voi kun meillä sosiaalisia ongelmia täynnä oleva kunnan osa. On toki jo nytkin mutta tämä on täysin tietoista ja suunnitelmallista toimintaa. Sama homma ratavarikon valmistelussa - ei ole ollut avointa ja läpinäkyvää toimintaa. Ei ole paikallispoliitikoita näkynyt Masalassa jostain vaalien jälkeen kyselemässä asukkaiden tuntoja - ymmärrän kyllä miksi. Kannatan vuokra-asuntojen rakentamista/vuokra-asumista mutta sijoittelun voi tehdä myös järkevästi.
Kääntötakki

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx