(3) kommenttia

Lippuluukku pistetään kiinni K-nummen asemalla

VR lopettaa matkalippujen myymisen Kirkkonummen rautatieasemalla. Odotustilojen tulevaisuudesta ei ole tietoa.

VR ilmoitti lopettavansa lipunmyynnin 11 rautatieasemalla. Helsingin seudulla lopetetaan lipunmyynti Kirkkonummella ja Keravalla. Asememille on kuitenkin asennettu automaatit, joista lippuja voi ostaa.

Myyntipisteiden lopettaminen liittyy VR:n yt-neuvotteluihin, joiden päätteeksi yhtiö ilmoitti vähentävänsä 123 henkilötyövuotta. VR:n mukaan jo 75 prosenttia lipuista ostetaan muualta kuin asemilta.

Lipunmyynti on ollut auki Kirkkonummella hyvin rajoitutusti. Odotustila on suljettu, kun lipunmyynti on suljettu. Odotustilan kohtalosta ei ole tietoa. On kuitenkin selvää, että VR:n puolelta ei asemalla ole jatkossa minkäänlaista henkilökuntaa.   

Muutokset on tarkoitus toteuttaa tämän vuoden vuoden aikana. Lipunmyynti päättyy seuraavilta asemilta: Imatra, Kajaani, Kemi, Kerava, Kirkkonummi, Kolari, Kupittaa, Pieksämäki, Pori, Salo ja Ylivieska. Lipunmyynnin päättymisen aikataulu tarkentuu paikkakunnittain.

VR:llä on edelleen oma lipunmyyntipiste 23 asemalla, joiden aukioloaikoja ja henkilöstömäärää muutetaan paremmin kysyntää vastaavaksi.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

VR:llä tuntuu olevan tavoitteena saada matkustajat pois junista ja siten raideliikenne kannattamattomaksi.
Riitta Suihkonen
Joukkoliikennettä pitäisi suosia ja palveluita ajetaan rajusti alas. Ikääntyneet ihmiset jäävät vaille kulkupalveluita kun eivät hallitse näitä automaatteja ja älypuhelinsovelluksia.

Berliinissä olin maaliskuussa työmatkalla ja siellä on aivan eri meininki kuin tässä alastomaksi riisutussa Suomessa. Lippuluukkuja, automaatteja, asemahenkilökuntaa opastamassa oli kaikilla asemilla. Berliinissä alle 7 eurolla sai matkustella koko päivän minne halusi ja hintatasokin siis oli aivan eri luokkaa. Ihmetyttää tämä yhteiskunnallinen toiminta Suomessa. Ehkä kannattaisi kohta kaikkien muuttaa muualle asumaan, kun verotus nousee ja muukin elämä kallistuu. Ministerien perässä kaikki vaan Brysseliin.
kari vierinen
" Asememille on kuitenkin asennettu automaatit, joista lippuja voi ostaa."

Niin jos ne vain käytettävissä. Olen muutamaankin otteeseen yrittänyt ladata tai hommata lippua Kirkkonummella, mutta artikkelissakin mainittu automaatti on juuri silloin ollut epäkunnossa tai muuten vain pois päältä. Toistunut useasti. Ja automaatteja on hurjat yksi kappale. Suomessa osataan kyllä harvinaisen hyvin hankaloittaa ihmisten arkea...no mobiililippua odotellessa..kaippa se saadaan toimimaan joskus 2020...
Jarno Korhonen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä