(0) kommenttia

Liikuntakeskushanke: Ensin palloiluhalli urheilupuistoon

Kunnalla on Varuboden Areenan vieressä tontti liikuntahallille.

Kirkkonummen urheilupuiston liikuntakeskushankkeessa tähdätään ensi sijaisesti uuden palloiluhallin rakentamiseen Varuboden Areenan viereen. Harjoitusjäähalli on toissijainen hanke.

Kirkkonummen kunnalle on jätetty anomus, että urheilupuistossa Varuboden Areenan kupeessa oleva tontti varattaisiin uuden liikuntakeskuksen suunnitteluun kahdeksi vuodeksi. Asia tulee kunnanhallituksen käsittelyyn piakkoin.

Hanketta vetävä kirkkonummelainen Timo Kaitanen kertoo, että kysymyksessä on karkeasti ottaen noin kuuden miljoonan euron hanke. Kaitasen mukaan kunnalta ei ole tarkoitus pyytää muuta kuin vuokratontti kohtuuhinnalla, jos hanke aikanaan etenee toteutusvaiheeseen.

- Liikuntahalliin haetaan rahoitus täysin yksityisiltä tahoilta. Rahoitusta on jo alustavasti luvassa, mutta rahoittajista ei tässä vaiheessa voi vielä kertoa enempää. Kirkkonummen kunnan varaan tätä hanketta ei ole millään muotoa laskettu, Kaitanen sanoo.

Kaitanen uskoo vakaasti, että liikuntahalli voidaan saada pystyyn yksityisin voimin ja toimimaan. Tästä hänen mukaansa on hyvä esimerkki Esport ratiopharm Arena Espoossa. – Myös käyttäjähinnat voidaan pitää tällaisessa hallissa kohtuullisena, Kaitanen vakuuttaa.

Tonttivarausta on anonut Kaitanen yhdessä AW2 arkkitehtitoimiston kanssa. Kaitanen sanoo, että hän on mukana ensisijaisesti rakkaudesta liikuntaa ja urheilua kohtaan.

Sisäliikuntatilat surkeat

- Sisäliikunnan kannalta Kirkkonummen tilanne on surkea. Täällä ei ole yhtään hallia, jossa voisi kunnolla pelata kaikkia sisäpalloilulajeja.

Kaitanen kertoo olleensa mukana aiemmin yli 10 erilaissa liikuntapaikkahankkeissa kuten Ruka-halli Kuusamossa. Jääkiekkoa hän pelasi pitkään Grankulla IFK:ssa.

Tonttivarausanomuksessa mainittu harjoitusjäähalli on Kaitasen mukaan hankkeessa mukana lähinnä optiona, ensisijaisesti hankkeen puuhamiehet tähtäävät sisäliikuntahallin rakentamiseen.

Kaitanen sanoo, että projektissa voidaan edetä hyvinkin nopeasti sen jälkeen, kun päätös tontin varaamisesta on.

Tonttivarausanomus saattaa tulla jo ensi maanantain kunnanhallitukseen.

Arkisto (7.3.) Urheilupuistoon uusi jäähalli?       


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx