(20) kommenttia

Lapsia syntyi ennätysvähän – Kirkkonummella on syntyvyys pudonnut 40 prosenttia vuosikymmenessä

Vauvoja on Kirkkonummen väestöstä vuosi vuodelta entistä vähemmän. Syntyvyys on pudonnut koko 2010-luvun ajan.

Viime vuonna Kirkkonummella syntyi Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 296 lasta. Luku on harvinaisen alhainen viime vuosiin verrattuna.

Sinänsä syntyvyyden lasku ei ole paikallisestikaan poikkeuksellista. Näin on koko maassa. Viime vuonna syntyvyys oli yhtä alhaalla kuin viimeksi 1800-luvun nälkävuosina.

Kirkkonummella pudotus on kuitenkin erityisen voimakasta, koska syntyvyys on ollut aiemmin erittäin korkea.

Vielä 10 vuotta sitten Kirkkonummella syntyi jopa yli 500 lasta vuodessa ja kunta oli pitkään yksi Suomen lapsirikkaimmista kunnista ja on sitä edelleen.

Vuodesta 2010 viime vuoteen syntyvyys on laskenut Kirkkonummella noin 40 prosenttia.

Syntyvyyden lasku muutti viime vuonna ensimmäistä kertaa ehkä vuosikymmeniin myös väestönkasvun rakennetta. Syntyvyys pienenee ja samalla yli 65-vuotiaiden lukumäärä kasvaa.

Vuonna 2019 väestökasvua ei enää pitänyt yllä syntyvyys kuten ennen. Luonnollinen väestönlisäys – siis syntyneet ja kuolleet – oli jo lähes nolla, vain + 22.

Kirkkonummen väkiluku oli Tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan vuodenvaihteessa 39 553. Kasvua vuodentakaisesta oli noin 300 asukasta.

Eniten väkiluvun kasvuun vaikutti maan sisäinen muutto. Kirkkonummi sai nettomuuttovoittoa kotimaassa 217 henkilöä.

Maan rajojen yli tapahtuvassa muutossa Kirkkonummelle tuli noin 50 henkilöä enemmän kuin kunnasta muutti ulkomaille.

Puolet maahanmuuttajista Kirkkonummelle tuli EU:n sisältä ja muut unionin ulkopuolelta.

Kunnan omat rekisterit näyttävät asukasmääräksi hieman suurempaa lukua kuin Tilastokeskus. Ero johtuu joistakin tilastointieroista kuten laitosasujien kirjaamisesta.

Kunnan tietojen mukaan Kirkkonummella oli kirjoilla vuodenvaihteessa 39 619 asukasta.

> Kirkkonummen kasvu piristyi selvästi viime vuonna – kunnan tavoitteesta ollaan vielä kuitenkin kaukana (Viisykkönen 17.1.)

(20) kommenttia
Kommentit (20)

Kommentit (20)

Kirkkonummella olisi todellakin varaa kilpailla varhaiskasvatuksen laadulla, mutta haluaa kilpailla vain määrällä. Niin surullista ja lyhytnäköistä.
pomo
Nej tack hyvä kommentti asiaa joka sana Ruotsalaiset ovatkin varoitelleet ilmiöstä myös Suomea
ei kiitos
meillä on tilaa tässä faktat ensinnäkin maahanmuuttajia on kahdenlaisia työperäisiä tai sitten muita tänne ei työperäistä muuttoa ole kirkkonummelle ja sitten toinen vaihtoehto tulee maksamaan maltaita asunnot, terveyspalvelyt, toimeentulo, kielitaito, koulutus, lasten päivähoito, lapsilisät lista on loputon ja me veronmaksajat hoidamme kulut ja jääkö sitten esim. kirkkonummelle kaiken jälkeen ei todellakaan
fakta
Kuka hullu tänne lapsia haluaa tehdä kun päiväkotielämä on yhtä kaaosta ylisuurine ryhmineen homeisissa tiloissa. vaihtoehtone uusi ja uljas Jokirinne, jonne on kaavailtu 240 lasta! Eihän semmoinen ole ihmislapsen kasvupaikka. Muutenkin kaikki tuntuu olevan varhaiskasvatuksessa sekaisin, muutoksia muutoksen päälle ja edes henkilökunta ei tiedä mitä tapahtuu ja koska. Saari että heidän tai perheiden toiveita vaivauduttaisiin edes kysymään.
gede
meillä on tilaa oli hyvä vitsi tuo kommentti nyt on homma hallussa
pilanpäiten
Joo onhan se kun naapurin lapsi toteaa että mun isä käy töissä jotta te voitte elää.. eli lapsia vaan lisää toisten elätettäviksi kun ei töitä ole kaikille. Ja sitten joku hamuaa lisää näitä perheitä ja lapsia ja naapuri elättää ne..
Jedetråll
Kymmenen tuhatta ihmistä kuntaan lisää, joita pitäisi nykyisten elättää? Ei toimi mitenkään päin. Ongelma tulijoissa on, ettei tänne eksy kukaan maksukykyinen tai hyödyllinen, koska se ei ole kannattavaa. Suomalainen verotus hoitaa sen ettei tänne kannata tulla korkeakoulutettuna, kun muissa maissa saa paremman elintason.

Siispä tänne päätyy ainoastaan sakkia, joka on matalasti tai ei ollenkaan koulutettu. Niillä taas ei kestävyysvajetta voida kuroa, koska sellaiset vain pahentavat tilannetta.

Ainoa tilanne joka parantaisi olisi etujen rankka leikkaaminen ja samalla verotuksen progression laskeminen. Kas, siinäpä pulma vasemmistolle..
Realiteettia
Japani on varoittava esimerkki siitä, kun maahanmuuttoon suhtaudutaan nihkeästi ja halutaan pitää maa "suljettuna".

https://yle.fi/uutiset/3-11157183
Arto
Meillä on tilaa! Katso Ruotsin tilannetta, kun vuosia otettu kaikki vastaan! Nyt terroria joka päivä, räjähdyksiä ja murhia! EI kiitos Suomeen tätä!!!
Nej tack!!!
Onko tämä millään tavalla mikään ihme? Ei ole. Poismuuttaneista tunnen todella monta ja kaikki heistä ovat perustaneet perheen lähes heti kun ovat Kirkkonummelta muuttaneet pois. Kylä ei kerta kaikkiaan tarjoa asukkailleen yhtään mitään. Palvelut ovat olemattomat ja päiväkodit sekä koulut homeessa. Kuka tällaiseen ympäristöön perhettä haluaa perustaa.
Kirkkonummi, uusi Vuosaari
Jos työntekijöistä on hirveä pula ja tarvitaan lisää maahanmuuttajia niin miksi ihmeessä työttömyysprosentti joittenkin maahanmuuttajaryhmien sisällä on sellaista 80%. Luulisi kaikkien olevan töissä?
Jotkut eivät vaan halua tehdä hanttihommia. Suomeen tulevat "pakolaiset" ovat yleensä oman yhteiskunnan yläluokasta kotoisin ja tottuneet siihen että muut palvelevat heitä.
Loput on sitten lähes luku ja kirjoitustaidottomia sekä kielitaidottomia.
Suomessa on tällä hetkellä 100-150 tuhatta ylimääräistä ihmistä joyka me muut elätämme. Heillä vaan ei ole halua tai taitoa työllistyä.
Ensin pitää saada nykyiset töihin, sitten voidaan ottaa uusia.
Meidän työpaikalle tarvittaisiin heti kymmenkuntta osaavaa ihmistä, mutta tyhjästä on paha nyhjäistä. Vähimmäisvaatimus on peruskoulun oppimäärä, auttava kielitaito ja työhalut.
maksumies
Hei Tuuli, tämä ei ole mikään vitsi. Suomi tarvitsee kipeästi maahanmuuttoa, arvioiden mukaan noin 1,8 miljoonaa ihmistä tasoittaisi riittävästi jo nyt nähtävissä olevaa syntyvyysvajetta. On täysin selvää, ettei Suomi tule mitenkään selviämään ikääntymisen haasteesta ilman massiivista maahanmuuttoa. Kuten jutusta ilmenee, tämä näkyy jo kuntatasolla esimerkiksi Kirkkonummella. Käsittäkseni tästä on myös laaja konsensus olemassa sekä valtion että kuntien tasolla: Suomen hallitus on erittäin myönteinen lisäämään maahanmuuttoa, myös Kirkkonummella esim. paikallisesti äärimmäisen suosittu, jopa rakastettu RKP:n kansanedustaja on tunnettu varsin positiivisesta suhtautumisestaan maahanmuuton merkittävään lisäämiseen. Noin kymmenen tuhannen uuden tulijan saaminen Kirkkonummelle olisi todellinen lottovoitto!
Meillä on tilaa
Ei missään nimessä tarvita ulkomaalaisia norkoojia niitä on omastatakaa ihan tarpeeksi pitäisi myös pitää työpaikat täällä eikä ajaa niitä pois niinkuin on tapana
Anonyymi
Mummolle tiedoksi, kyse on enimmäkseen miespuolisista nuorehkoista tyypeistä, jotka haahuilevat kylällä/asemalla! Ulospäin näkee ettei työnteko kiinnosta, näitä ei lisää tarvita Kirkkonummelle.
Mummeli
nimimerkille töihin vaan , Kirkkonummella suurin osa ihmisistä tekee vuorotyötä ,on 2, 3 ja jopa 5 vuorotyötä tekeviä , Itsekkin 40 vuotta vuorotyötä tehneenä ,olin usein keskipäivällä ulkona reippailemassa ja kaupoilla. Ei kaikki ole elämässä ihan niin mustavalkoista .
yks mummo
Työssäkäyviä tarvitaan, ei lisää kunnan maksettavia! Kylillä norkoilee jo tarpeeksi "reippaita työikäisiä" hemmoja..
Töihin vaan!
Sikäli mikäli suurinosa toiminnallisesta elämästä keskitetään pääosin keskustan alueelle niin kasvu lapsien osalta taitaa olla historiaa sillä ennen kunnan kylät joissa oli omat päiväkodit, koulut ynnämuut tarpeelliset palvelut olivat myös lapsille mitä parhain kasvuympäristö...
Anonyymi
"Meillä on tilaa" kommentin täytyy olla vitsi.
Tuuli
Ei todellakaan tarvita muualta tulleita, he eivät työllisty ja haitta on taloudellisesti huolestuttavaa. Tämä on todettu ihan muuallakin.
Höpö höpö.
Kirkkonummelle pitäisi saada houkuteltua huomattavia määriä ihmisiä lisää nimenomaan EU:n ulkopuolelta, kuten Afrikasta ja Lähi-Idästä. Tarvitaan nuoria ja reippaita ihmisiä, kokonaisia perheitä tai jopa sukuja piristämään Kirkkonummen elinvoimaa. Kunnan tulisi suunnitella ja mahdollisesti toteuttaa hanke, jolla saataisiin houkuteltua satoja tai jopa tuhansia uusia tulijoita Kirkkonummelle. Yksi selkeä tavoite voisi olla esim. kasvattaa kunnan väkiluku 50000 asukkaaseen vuoteen 2030 mennessä tämän maahanmuuton kunnianhimoisen tavoitteen avulla.
Meillä on tilaa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä