(6) kommenttia

Lapsella on oikeus leikkiä ja sitä kannustetaan tapahtumassa − esikuvana Britannian Playday

Lapsella on oikeus leikkiä, siitä muistutetaan valtakunnallisessa Leikkipäivässä. (kuva: Gymi)

Kirkkonummen Munkinmäessä on mahdollisuus lauantaina leikkiä ilmaiseksi ja ohjatusti valtakunnallisessa Leikkipäivä-tapahtumassa.

Ohjelmassa on askartelua, kuvasuunnistusta, sirkustemppujen kokeilua ja keppihevostelua lapsiperheille ilman ikärajoja.

Leikkipäivä-tapahtumien esikuva on otettu Britanniasta, jossa Playday-päiviä on vietetty ympäri kuningaskuntaa 30 vuotta.

Suomessa ensimmäiset Leikkipäivät vietettiin vuonna 2012. Ajatusta levitettiin sittemmin kolmen vuoden Koko Suomi leikkii -hankkeella.

Valtakunnallista tapahtumaa organisoi Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Kirkkonummella järjestelyissä ovat MLL:n lisäksi kunta, molemmat seurakunnat ja lasten liikuntapalveluja tarjoava Gymi.

Toiminnan taustalla on vahvasti kansanvälinen Lapsen oikeuksien sopimus, joka määrittelee kaikille lapsille muun muassa oikeuden leikkiin.

Kirkkonummen Leikkipäivää leikitään lauantaina 11.5. kello 10-14 Munkinmäessä.

Aamupäivällä ohjelma alkaa askarrellen Kannonkolon asukaspuistossa, mistä matka jatkuu kuvasuunnistuksen kautta Gymille sirkustemppujen ja keppihevosradan pariin.

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen, eikä ennakkoon tarvitse ilmoittautua.

> Tapahtuman Facebook-sivu

> Leikkipäivä MLL

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Linkissä olevasta fb-tapahtumasta löytyy lisätietoja.
Kannonkolon asukaspuisto sijaitsee osoitteessa Munkinkuja 4. Siellä askarrellaan sirkusteemaisia päähineitä ja keppihevosia klo 10-12. Siellä on myös buffa. Gymille on matkaa 500 m, os. Munkinmäentie 7. Klo 12-14 siellä on kepparirata, sirkusjumppaa, talutusratsastusta ja taikuri muotoilemassa ilmapallohahmoja. Tervetuloa!
Päivi/MLL Kirkkonummen yhdistyksen hallitus
Toimitus, hyvä vinkki mutta silti en löydä kun Gymi joka on Munkinmäentie 7 osoiteessa, missä on tuo Kannonkolon asukaspuisto. Miksi ei voi laittaa tärkeimmät tiedot esille jotta ei jokainen tarvisi tarvisi leikkiä salapoliisia?
Onko se millainen puisto?
Se että laoset/nuoret pelaavat tietokoneilla ja kännyköillä yms laitteiila enemmän kuin leikkivät on kyllä vain ja ainoastaan vanhempien oma vika. He sallivat ja mahdollistavat tämän lapsilleen. Sen sijaan että asettaisivat rajat niiden käytölle, leikkisivät/urheilisivat/liikkuisivat itse lastensa kanssa, tuollaista ongelmaa ei olisi. Aikuiset määräävät säännöt, ei lapset. Ja lapsen leikkimiseen ha liikkumiseen kaikki lähtee kotoa ja vanhemmista. Ei siihen mitään erillistä leikki päivää tarvita.
Uusavuttimat eivät vaan osaa olla lastensa kanssa
Näissä nettijulkaisuissa kannattaa tottua siihen, että jutuissa on linkkejä (näkyvät sinisellä), joita klikkaamalla löytää lisätietoa.
Toimitus
Vähän osoitetta vielä kun saisi niin tietäisi minne mennä, vai onko tarkoitettu taas kerran että vain kerma on siellä?
En tiedä missä paikat ovat.
Hyvä että on muutakin tekemistä kuin puhelimella pelaaminen. Lapset eivät leiki enää ulkona niin paljon kuin ennen.
Ulkoilu ja liikunta

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx