(21) kommenttia

Löytyisikö tästä joukosta uusia asukkaita? − Kirkkonummelle tulee päivittäin töihin pienen kunnan verran ihmisiä

Kartta kertoo kuinka moni käy kustakin kunnasta pääkaupunkiseudulla töissä. Myös toiseen suuntaan on työmatkaliikennettä. (kartta: HSY)

Reippaanlaista väkiluvun kasvua tavoitteleva Kirkkonummi on suosittu työssäkäyntialue pääkaupunkiseudun asukkaille ja erityisesti espoolaisille.

Tuoreen työssäkäyntitutkimuksen mukaan Kirkkonummelle tulee päivittäin töihin noin 2 700 ihmistä. Määrä on pienen suomalaisen kunnan väkiluvun verran.

Espoolaisia Kirkkonummelle sukkuloijista on lähes 1 600, helsinkiläisiä noin 850 ja vantaalaisia 250.

Luvut perustuvat Tilastokeskuksen ja HSY:n keräämiin ja vuosittain päivitettäviin tietoihin.

Kirkkonummen kunnan strategiassa tavoitellaan 600-800 asukkaan kasvua vuosittain.

Väkiluvun kasvu on ollut hiipumaan päin ja oli viime vuonna ennätysalhaalla (+ 150). Lue::Viisykkönen 6.3.)

Kirkkonummella työssäkäyvät voisivat kenties olla potentiaalinen joukko, kun kuntaan houkutellaan uusia asukkaita.

Sukkulointi töihin ja kotiin on Kirkkonummen ja Espoon rajalla todella vilkasta molempiin suuntiin.

Kirkkonummelta matkaa joka päivä töihin pääkaupunkiseudulle noin 10 700 ihmistä, mikä on 60,5 prosenttia kaikista työssäkäyvistä kirkkonummelaisista.

Osuus on kehyskunnista suurin. Nurmijärvellä, Keravalla, Tuusulassa ja Sipoossa ”sukkulointiprosentti” on vähän yli 50:n ja muissa kehyskunnissa se jää selvästi alle 50:n.

Kehyskuntien sukkulointimäärissä ei ole viime vuosina tapahtunut mainittavia muutoksia.

(21) kommenttia
Kommentit (21)

Kommentit (21)

Kirkkonummihan on tunnetusti Espoon peräkylä. Kaikki palveluthan pitää hakea kohta sieltä. Päättäjien mielestä vain suuri on kaunista ja hinnasta viis.
Kuka tänne nyt haluis muuttaa?
Kaikki päätöksethän tehdään tunnetusti vastoin kuntalaisten toiveita saman pienen piirin toimesta.
Raaseporissa säilytettiin kyläkoulut, Kirkkonummella kaikki lapset ängetään valtaviin oppimiskeskuksiin, kunhan se edes joskus valmistuu.
Onneksi voi asuinpaikkansa vielä valita.
Moneen kertaan pettynyt
kirkkonummelle töitä heti tulee asukkaita nythän meillä kuntalaisilla on elätettäviä ilman töitä kirkkonummen maine ei ole työn saannissa hyvä työn perässä ihmiset tulevat ja asuntojen.
fakta
Kirkkonummen pitäisi olla myös asuinpaikkana vetovoimainen. Nyt se ei sitä ole. Keskustaa pitäisi kehittää voimakkaasti niin asukasluvun kuin palveluidenkin suhteen. Niin kauan kuin suuri osa asukkaista käy ostoksilla ja viettämässä vapaa-aikaansa Espoossa ja Helsingissä, kehitystä ei tapahdu. Kirkkonummen keskusta oli 80-luvulla paljon kiinnostavampi ja elävämpi kuin nykyisin
Mika
Mitä hyvää kirkonummi tarjoaa asukkailleen???? Ei niin yhtään mitään!

Kaikki mitä tehdään, sitä ei huolleta. Jo muutamassa viikossa kaikki paikat repsahtaa slummin alueen näköiseksi sen takia kun mitään huoltoa ei ole eikä tehdä. Koulut homeessa. Yrittämistä ei tueta millään tavoin (Dennis viimeisimpiä yrityksiä joka sulki ovensa!), asuminen on on samanhintaista kuin pääkaupungissa, palvelut todella surkeat, liikkeet avaavat ovensa vasta kl 10 aikaan, rakennuslupia ei anneta, kunnan pitäisi olla merellinen kunta mutta mitään kuljetusta kunnan keskustasta merenrannalle ei ole edes olemassa vaikka ulkoilualueita on, odotetaaan että niihin mennään omalla autolla, poikittaisliikenne lähes olematon, julkiset liikenne yhteydet heikkenee ja kallistuu vuosi vuodelta, ja kaiken tämän keskella hyvä veli verkosto pyörittää kunnan asioita juuri niinkuin he katsovat sen olevan hyväksi, ITSELLEEN!!!

Joten... KUKA KUNTAAN HALUAISI EDES MUUTTAA ASUMAAN?????
Onneksi muutin pois!
Oikeaa tekemistä kunnassa (kunnan toimesta) on yllättävän vähäistä, mentaliteetti tuntuu olevan että näillä mennään ja vain virkaa hoidetaan.
Keskeiset hankkeet esim liikenne ja kirkonkylän (nykytermi keskusta) polkee paikallaan tai kestää vuosikymmeniä. Iloitaan joistakin rappusista metsässä, surkeasta kallion valaistuksesta jne
Johtoon aktiivisuutta
@Ihmetyttää... Kirkkonummelle ei haluta enempää asukkaita koska uudet asukkaat puhuisivat väärää äidinkieltä ja vähentäisivät todellista valtaa pitävien nykyistä asemaa. Sama ongelma lähes kaikissa rannikkokunnissa.
Turha ihmetellä
Kunnassa on erityinen politiikka sairaanhoitokin piti siirtää jorviin joka on aivan hanurista ei ole edes kulkuyhteyksiä eikö pitäis olla itsellä sairaanhoito.
anonyymi
Mun mielestä hyvä esimerkki stagnaatiosta on knummen asemanseutu, asemaa vastapäätä liityntäparkin vieressä on rakennuskonevuokraamo, pizza taxi yms. Kaikki hyviä yrityksiä, mutta tuo on yksi alueen paraatipaikoista liikenteen solmukohdassa.. siihen pitäisi pystyttää korkeita toimistorakennuksia.. asuntoja.. kauppakeskusta vrt. Leppävaaran Sello, Pasilan Tripla, Matinkylän iso omena... kaikki julkisen liikenteen solmukohdissa.
Raejuusto
Tänne vaan uusia vuokralaisia kyllä mahtuu. Kunta rakentaa vaan muutama vuokrataloa keskustaan. Cittarissa on vielä tilaa joten ostokset on helppo tehdä.
Vuokralaisia tänne lisää.
Ei tänne haluta enempää asukkaita! Prismassa on jo tarpeeksi asiakkaita ja Rossoonkin eksyy sopivasti ihmisiä. Muutettiin kuusi vuotta sitten ja oikein tyytyväisinä edelleen, mutta on tosiaan huomattu että kunta tekee kaikkensa ettei mitään kasvua tapahtuisi, luvat ja liikenne tehdään niin hankalaksi ettei mitään kasvua tapahdu. Ihmetyttää että millainen hyvä veli-kerho siellä oikeasti on päättämässä asioista...
Ihmetyttää...
Kirkkonummella on kovat vuokrat, samalla rahalla asuu jo muuallakin. Eiköhän se osasyy ole miksi kirkkonummella työskentelevät asuvat muualla. Palvelut ei kuitenkaan kummoista tasoa ole, monesti pitää espooseen lähteä jos jotain muuta kuin peruselintarvikkeita tarttee.
alapo
Kunnan maine täytyy jotenkin saada paremmaksi. Vetovoimaisuutta.
Kunta työnantajana on saatava paremmaksi.
Valtakunnassa on paljon työttömiä ja kunnan työpaikkoihin ei ole hakjoita. Tämä on outoa.
Työntekijöille asuntoja, paremmat työolosuhteet ( sisäilma) , työilmapiiriin paljon parannusta, esimiestyöhön suuria parannuksia.
Satasuksia paljon
Kirkkonummen yritys ja lupapolitiikka on aivan hakoteillä
mikä maksaa
Tilanne on aika omituinen kun kaikki teollisuus ja pikku yrittäjät häädetään pois ei ole mitään mahdollisuutta edes yrittää tahi työllistää ketään
Ihmettelijä
Kunnollisia kouluja (myös pieniä lähikouluja), lisää kaavoitusta (tasapuolisesti kerrostaloja radan varteen ja pientaloja muualle), ryteikköisten rantojen avaamista yleiseen virkistyskäyttöön Espoon tyyliin, verotus Kauniaisten tasolle, joustavampi menettely rakennuslupien suhteen, innovatiivisempia julkisia palveluja, yritysten houkuttelua puoli-ilmaisilla tonteilla jne. Espoo kasvaa kohisten ja Kirkkonummelle jää muruset ja kohta ei sitäkään. Nyt rohkeaa toimintaa ja pian!
Veronmaksaja
Tässä uutisessa sanotaan, että yli 10 000 matkaa Helsingin ja Espoon suuntaan töihin, toisessa että Kivenlahteen liityntäparkkiin tilaa 1 000 autolle. Kauklahden juna-aseman liityntäpysäköinti on aamuisin jo klo 7 täynnä.
Syöttöliikenne omalla autolla
Kirkkonummella ei vain tahdo työpaikat riittää, eikä yritysrakenne vastaa koulutettujen potentiaalisten maksukykyisten muuttajien työntarvetta. Kuten luvutkin osoittavat yli 5-kertainen määrä kunnan asukkaistakin pendelöi töihin muualle päivittäin verraten muualla asuviin. Kunnanvaltuustokin voisi katsoa peiliin pari kertaa ja miettiä miten kunnan voi pitää elinvoimaisena. Ja siinä ei puoluepolitikointi auta yhtään, päinvastoin.
Ex-kuntalainen.
Korkein sukkulointiprosentti ja alati heikentyvät julkiset liikenneyhteydet!!!
Törkeää
Lisäisikö muuttohalukkuutta jos koulut olisivat kunnossa, jos julkinen liikenne palvelisi asukkaiden todellisia tarpeita, jos perus terveydenhoito oikeasti toimisi etc etc?
Leena
Pitäisikö kunnasta tehdä verotuksellisesti houkuttelevampi? Nykyinen kunnallisvero on perusteettoman suuri, eikä houkuttele suurituloisempia veronmaksajia.
V. Karhu
Pitäisikö kunnan antaa rakennuslupia. Kaverilla on hehtaarin tontti, johon ei saa lupaa. 5,5km keskustasta.
Make

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx