(21) kommenttia

Löytyisikö tästä joukosta uusia asukkaita? − Kirkkonummelle tulee päivittäin töihin pienen kunnan verran ihmisiä

Kartta kertoo kuinka moni käy kustakin kunnasta pääkaupunkiseudulla töissä. Myös toiseen suuntaan on työmatkaliikennettä. (kartta: HSY)

Reippaanlaista väkiluvun kasvua tavoitteleva Kirkkonummi on suosittu työssäkäyntialue pääkaupunkiseudun asukkaille ja erityisesti espoolaisille.

Tuoreen työssäkäyntitutkimuksen mukaan Kirkkonummelle tulee päivittäin töihin noin 2 700 ihmistä. Määrä on pienen suomalaisen kunnan väkiluvun verran.

Espoolaisia Kirkkonummelle sukkuloijista on lähes 1 600, helsinkiläisiä noin 850 ja vantaalaisia 250.

Luvut perustuvat Tilastokeskuksen ja HSY:n keräämiin ja vuosittain päivitettäviin tietoihin.

Kirkkonummen kunnan strategiassa tavoitellaan 600-800 asukkaan kasvua vuosittain.

Väkiluvun kasvu on ollut hiipumaan päin ja oli viime vuonna ennätysalhaalla (+ 150). Lue::Viisykkönen 6.3.)

Kirkkonummella työssäkäyvät voisivat kenties olla potentiaalinen joukko, kun kuntaan houkutellaan uusia asukkaita.

Sukkulointi töihin ja kotiin on Kirkkonummen ja Espoon rajalla todella vilkasta molempiin suuntiin.

Kirkkonummelta matkaa joka päivä töihin pääkaupunkiseudulle noin 10 700 ihmistä, mikä on 60,5 prosenttia kaikista työssäkäyvistä kirkkonummelaisista.

Osuus on kehyskunnista suurin. Nurmijärvellä, Keravalla, Tuusulassa ja Sipoossa ”sukkulointiprosentti” on vähän yli 50:n ja muissa kehyskunnissa se jää selvästi alle 50:n.

Kehyskuntien sukkulointimäärissä ei ole viime vuosina tapahtunut mainittavia muutoksia.

(21) kommenttia

Kommentit (21)

Sivut

Kirkkonummihan on tunnetusti Espoon peräkylä. Kaikki palveluthan pitää hakea kohta sieltä. Päättäjien mielestä vain suuri on kaunista ja hinnasta viis.
Kuka tänne nyt haluis muuttaa?
Kaikki päätöksethän tehdään tunnetusti vastoin kuntalaisten toiveita saman pienen piirin toimesta.
Raaseporissa säilytettiin kyläkoulut, Kirkkonummella kaikki lapset ängetään valtaviin oppimiskeskuksiin, kunhan se edes joskus valmistuu.
Onneksi voi asuinpaikkansa vielä valita.
Moneen kertaan pettynyt
kirkkonummelle töitä heti tulee asukkaita nythän meillä kuntalaisilla on elätettäviä ilman töitä kirkkonummen maine ei ole työn saannissa hyvä työn perässä ihmiset tulevat ja asuntojen.
fakta
Kirkkonummen pitäisi olla myös asuinpaikkana vetovoimainen. Nyt se ei sitä ole. Keskustaa pitäisi kehittää voimakkaasti niin asukasluvun kuin palveluidenkin suhteen. Niin kauan kuin suuri osa asukkaista käy ostoksilla ja viettämässä vapaa-aikaansa Espoossa ja Helsingissä, kehitystä ei tapahdu. Kirkkonummen keskusta oli 80-luvulla paljon kiinnostavampi ja elävämpi kuin nykyisin
Mika
Mitä hyvää kirkonummi tarjoaa asukkailleen???? Ei niin yhtään mitään!

Kaikki mitä tehdään, sitä ei huolleta. Jo muutamassa viikossa kaikki paikat repsahtaa slummin alueen näköiseksi sen takia kun mitään huoltoa ei ole eikä tehdä. Koulut homeessa. Yrittämistä ei tueta millään tavoin (Dennis viimeisimpiä yrityksiä joka sulki ovensa!), asuminen on on samanhintaista kuin pääkaupungissa, palvelut todella surkeat, liikkeet avaavat ovensa vasta kl 10 aikaan, rakennuslupia ei anneta, kunnan pitäisi olla merellinen kunta mutta mitään kuljetusta kunnan keskustasta merenrannalle ei ole edes olemassa vaikka ulkoilualueita on, odotetaaan että niihin mennään omalla autolla, poikittaisliikenne lähes olematon, julkiset liikenne yhteydet heikkenee ja kallistuu vuosi vuodelta, ja kaiken tämän keskella hyvä veli verkosto pyörittää kunnan asioita juuri niinkuin he katsovat sen olevan hyväksi, ITSELLEEN!!!

Joten... KUKA KUNTAAN HALUAISI EDES MUUTTAA ASUMAAN?????
Onneksi muutin pois!
Oikeaa tekemistä kunnassa (kunnan toimesta) on yllättävän vähäistä, mentaliteetti tuntuu olevan että näillä mennään ja vain virkaa hoidetaan.
Keskeiset hankkeet esim liikenne ja kirkonkylän (nykytermi keskusta) polkee paikallaan tai kestää vuosikymmeniä. Iloitaan joistakin rappusista metsässä, surkeasta kallion valaistuksesta jne
Johtoon aktiivisuutta

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx