(15) kommenttia

Långvikin jättihankkeet: Kunta kiirehtii asemakaavoitusta

Långvikin omistajat haluaisivat laajentaa hotellin monipuoliseksi vapaa-ajankeskukseksi.

Kirkkonummen kunta valmistelee kaavoituksen aloittamista venäläisomistuksessa olevan Långvikin hotellin suurhankkeita varten. Omistajat kaavailevat Tanskarlaan muun muassa jäähallia.

Rotenbergien suvun omistavan Långvikin hotellin edustajat olivat keväällä Kirkkonummen konsernijaostossa esittelemässä mittavia laajennussuunnitelmiaan. Sen jälkeen kunnassa on toimittu nopeasti. Kunnanhallitus käsittelee kaavoitustyön aloittamista tänä iltana.

LISÄTTY (24.6.) Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti Långvikin kaavoitusasian. 

Rotenbergit omistavat Suomessa muun muassa Hartwall-areenaa ja jääkiekkoseura Jokereita. Myös Långvikin laajennussuunnitelmat liittyvät jääkiekkoon. Hoteliin omistajat haluaisivat rakentaa hotellin lähelle jääkiekko- ja monitoimihallin.

Lisäksi itse hotellia kaavaillaan tuplattavaksi nykyisesti vajaasta 100 huoneesta. Suunnitelmissa on laajentaa myös kylpylää.

Julkisuudessa ei ole kerrottu kustannusarvioita, mutta hankkeessa liikutaan helposti kymmenissä miljoonissa euroissa.

Långvikin hotellilla ei voida tehdä juuri mitään laajennustöitä ennen kuin alueelle on tehty asemakaava. Sellaista ei alueella ole vanhastaan ollenkaan.

Kirkkonummen kunnan on tarkoitus nostaa Tanskarlan asemakaava jo ensi vuoden kaavoitusohjelmaan. Lopullisesti kaavoitusohjelmasta päättää valtuusto kesän jälkeen.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio kertoo, että kunnan konsernijaostossa suhtauduttiin keväällä erittäin myönteisesti hankkeeseen. – Se jälkeen on tullut myös kriittisiä äänenpainoja. Långvikissa on asukkaita, jotka haluaisivat kehittää aluetta vähän hitaammin, Aarnio sanoo.

Jos Långvikin laajentamissuunnitelmat etenevät ja uutta asemakaavaa lähdetään laatimaan, on Aarnion mukaan pakko miettiä vesihuoltoa uusiksi ja myös Hirsalantien parantamista.

Ennen asemakaavoitukseen ryhtymistä on tarkoitus Aarnion mukaan tehdä eri osapuolten kanssa maankäyttösopimus, jolloin maanomistajat osallistuvat kustannuksiin.

Arkadi ja Boris Rotenberg ostivat Långvikin vuonna 2005. Sen jälkeen hotellissa on tehty erittäin mittavat korjaustyöt.

Långvik on valmistunut vuonna 1976 Kansallis-Osake-Pankin kurssikeskukseksi.

Arkisto (3.6.) Rotenbergien Långvik tekee reippaasti tappiota   


(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Jätte kiva kun jokaisesta asiasta saa aina väännettyä kielipoliittinen asia. Tässä ei ole kyse ihmettelijöiden äidinkielestä, vaan sopiiko jättiareena Tanskarlan maille vai ei. Miksi hanketta ei voi kehittää keskusta-alueelle, jossa se palvelisi myös muita kun hotellin omistajaa ja sen kavereita? Ai niin, silloin niillä on pitkä matka baariin ottelun jälkeen...
Pöllö
Ainuttakaan vastustavaa kommenttia ruotsiksi ei näissä kommenteissa löydy, mutta sitäkin enemmän suomenkielisiä. Kannattaisi miettiä ennen kuin alkaa kansanryhmiä syyttelee arvon "Hyvä uutinen"...
Huono kirjoitus
Totta - Kirkkonummen tahtotilahan on jarruttaa ja hidastaa kaikkia elinkeinoelämän hankkeita. Ja samat naamat puhuvat sitten ketteryyden tarpeesta!
Yrittäjä
Kun lukee näitä kommentteja, en ihmettele, että Kirkkonummi on varsinainen takapajula, missä kehitystä ei tapahdu. Mitä tahansa esitetäänkin, mikä veisi kunnan taloutta ja kehitystä eteenpäin, niin aina näitä valittajia löytyy jostain nurkasta. Taitaa olla rkp ja ruotsinkieliset ruikutusten takana, venäläiset pelottavat näitä globaaleja "maailmankansalaisia", jotka sulkevat itsensä kaiken ulkopuolelle. HUH HUH!
Hyvä uutinen
Kauppakeskus/kulttuuritalohanke on seurakuntayhtymän hanke Citymarketiin pellolle. Jäähallihanke Långvikin metsään ja rannalle on venäläisten miljonäärien. Yhteistä hankkeille on, että ne menisivät ohituskaistaa kunnan aiempien linjausten ja tahtotilan ohi.
Pulmunen
Onko tämä kauppakeskushanke sama, josta oli kirjoitus viikko pari sitten paikallisessa lehdessä? Jos kyllä, niin sehän kuulosti poikkeuksellisen järkevältä suunnitelmalta. Miksi kunta tai ylipäätään kukaan sitä voisi vastustaa? Sehän parantaisi Kirkkonummen kilpailuasemaa suhteessa Espoon kauppakeskuksiin ja lisäisi sekä asukkaiden että kauppaliikkeiden halukkuutta asettua kuntaamme. Epäluulon Långvikin hanketta kohtaan ymmärrän paremmin mutta tässä on vaikea nähdä mitään uhkia. Täytyy jäädä seuraamaan molempien hankkeiden etenemistä kunnan rattaissa.
Käki 5
Ei muuten ole kauan aikaa, kun oli mediassa, että kyseisellä porukalla olisi rahavaikeuksia tuon bisneksensä kanssa? - pitäneekö paikkaansa ?
Kunnassa on krooninen rahapula, joten nyt täytyy päättäjien ja virkamiesten ottaa lusikka kauniiseen käteen ja tarkaan miettiä, mihin lusikoidaan ja miten lusikoidaan.
Raha tieuassa
En voi olla ihmettelemättä mikä intressi kunnalla on moisen hankkeen edistäminen. Helsingissä ja Espoossa on jo jättiareenat, ei sellainen mitenkään sovi Kirkkonummen maaseudulle. Kunta kumartaa venäläiselle miljonäärille jolla on jo kaikkea muuta, paitsi oma jäähalli. Toivottavasti valtuustolla on järki päässä!
Käki nro 4
Kuuluvat lähipiiriin, se on kerrottu monesti tiedotusvälineissä. Lisäksi minua närästää näissä Långvikin suunnitelmissa se että ei taida Kirkkonummelle jäädä penniäkään verotuloja hotellin toiminnasta, mutta mittavat - jos ei nyt vahingot, ainakin haitat aiheutetaan kuntalaisille.
On ikävää, että kunta ajaa tällaista yksityistä jäähallia keskelle ei- mitään. Se ei tasan auta yhtä ainoatakaan kirkkonummelaista lätkän pelaajaa. Varmaan omistajat varaavat hallivuoroja kenelle tahansa, mutta määrittelevät itse hinnan.

Kuntalaisena en tajua miksi venäläisten business miesten hankkeet menevät oman kunnan ja kuntalaisten hyvinvoinnin ja kehittämiskohteiden edelle? Olen myös seurannut konsernijaoston jäsenten toimintaa, pöytäkirjoja sekä kunnanhallituksen. Näyttää siltä, että punainen lanka on joskus kadoksissa tai onko sitä ollutkaan?
Kolmas käki
Långvikin omistajien sanotaan kuuluvan Putinin lähipiiriin. Haluammeko tukea heidän bisneksiään?
KK
En tiedä muuta kuin sen, että ainakin tämän useissa tahoissa huvittuneisuutta herättävän jaoston puheenjohtajana toimii demaritähti Ari Harinen. Sama henkilö, joka vastustaa turuilla ja toreilla pää punaisena aivan kuntakeskuksen ytimeen suunniteltua sisäurheiluhalli/lisäjäähallia sekä Kirsikan kauppakeskuksen laajentamista ja kehittämistä. Mutta venäläisellä rahalla rakennettavaa jäähallia syrjäkylälle samainen herra ajaa voimakkaasti. Voi vain arvailla, että miksiköhän...?
Asioita seuraava
Kiirettä tulee olemaan lomien jälkeen, kun yhdyskuntatekniikasta väki vähenee .
Siis käsittelyajat tulevat pitenemään entisestään. Ne vähäiset, jotka tuolla ovat asioita käsittelemässä tulevat olemaan hyvin tiukoilla.
Tämä projekti , jota nyt kaavaillaan vaatii paljon voimavaroja ja tietenkin euroja.
Myös yskityiset palvelun tarvitsijat on palveltava heille kuuluvassa aikataulussa ; siis ajallaan ( mahdollismman hyvässä aikataulussa)
Tasavertainen kohtelu
Mikä tämä tälläinen konsernijaosto on? Kyllä kai sen ja muidenkin täytyy kuulla alueen asukkaita!
Toinen Äimän käki
Ihmetyksen sormi on hämmästyksen suussa. Kunta on aina päivitellyt hajanaista rakennettaan ja siitä koituvia ongelmia ja kustannuksia kuljetusten ja liikenneyhteyksien suhteen. Kirkkonummelaispäättäjät haluavat itsepäisesti rakentaa uutta koulukeskusta metsään . Kun näin on jossakin "sovittu". Ja nyt innostutaan jäähallin rakentamisesta kauas haja-asutusalueelle rantatontille. Ketä jäähalli palvelisi? Ei ainakaan tavallisia kirkkonummelaisia junnuluistelijoita tai kiekkoilijoita.

Ajatelkaa liikennemääriä pienillä mutkaisilla, valaisemattomilla kyläteillä! Vai onko kunnan priorisointia rakentaa kevyen liikenteen väylät ja valaistus näihin kohteisiin? Silloin unohduksiin jäävät kohteet, jotka on selvittelyissä nimetty tärkeimmiksi. Niissä ajatellaan pysyvää asutusta ja asukkaiden päivittäistä työ/koulu/vapaa-aikaliikennettä
Äimän käki
Kunnassa kesäloma! Neuvonta suljettu! Kunnasta saamani tiedon mukaan poikkeuslupani käsittely kestää 8 kk!yksi ihminen käsittelee kuulemma lupia! Käsittämätöntä! Onneksi sentään artikkelin hanke etenee!
M Nurminen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx