(1) kommentti

Långvikin hallihanke etenee – kaavoituspäätös sai lainvoiman

Långvikin hotellin viereen kaavaillun jäähallin mallin ovat luonnostelleet Sirpa ja Teemu Selänne. Halli on kahdeksikon muotoinen ja viittaa Selänteen pelinumeroon.

Långvikin omistajan Roman Rotenbergin ja Teemu Selänteen hallihankkeessa voidaan ottaa ensi askeleet. Kirkkonummen kunta pääsee valmistelemaan Långvikin kaavoitusta.

Kovalla kohulla syksyllä esitellyn Långvikin jäähallihankeen eteen ei ole tähän mennessä vielä noussut esteitä.

Kirkkonummen kunta voi heti vuoden alusta lähtien valmistella alueen asemakaavoitusta ja neuvotella virallisesti Långvikin omistajayhtiön kanssa kaavoituksen ehdoista.

Kirkkonummen valtuusto päätti syyskuussa, että Långvikin kaavoitusta kiirehditään ja hallisuunnitelmien vaatimaa asemakaava ryhdytään valmistelemaan ensi vuonna.

Långvikin kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Henrik Gahmberg valitti päätöksestä hallinto-oikeuteen. Gahmbergin mielestä valtuuston päätös oli lainvastainen, koska ennakkoon oli asiassa kuultu vain yhtä osapuolta.

Hallinto-oikeuden mukaan valtuuston kaavoituspäätös oli vasta asioiden valmistelua, eikä siitä voi valittaa. Gahmberg on tyytynyt päätökseen eikä ole valittanut eteenpäin, joten valtuuston päätös on nyt lainvoimainen.

Långvikin kaavoitus vie aikaa nopeimmillaankin kaksi - kolme vuotta. Långvikin hankeen puuhamiehet ovat julkisesti toivoneet nopeampaa käsittelyä.

Långvikin tapaisissa hankkeissa kunta tekee yksityisen tahon kanssa aina maankäyttösopimuksen. Siinä sovitaan kuinka paljon kaava-alueen maanomistaja maksaa kunnalle saamastaan hyödystä.

Långvikin tapauksessa monet kunnallispoliitikot ovat olleet sitä mieltä, että Långvik Capitalia pitää vaatia maksamaan muun muassa Hirsalan tien varteen uusi kevyenliikenteen väylä vastineena alueen uudesta kaavasta.

> 51-Arkisto (1.9.) Valtuusto oli seota kaavojen kanssa

> 51-Arkisto (11.8.) Selänne: Jos Kirkkonummella hankalaa, Akatemia voi mennä muualle


(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Voi tätä Tyhmyyden määrää 'a la Kirkkonummi! Ei voi muuta sanoa.
JB

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä