(5) kommenttia

Länsiväylän remontti alkaa - ruuhkia pienemmiksi

Länsiväylällä Kirkkonummen rajan tuntumasta Helsinkiin päin alkavat lähiviikkoina mittavat rakennustyöt. Tavoitteena on saada yhtenäiset joukkoliikennekaistat Helsinkiin saakka.

Tänä ja ensi vuonna Länsiväylää parannetaan Espoonlahden ja Matinkylän välillä monin tavoin. Työt aloitetaan Helsingin suuntaan menevän kaistan rakentamisella heinä-elokuun vaihteessa.

Uudet kaistat helpottavat Länsiväylän ruuhkia ja takaavat sujuvan bussiliikenteen Matinkylän metroasemalle, kun metroliikenne ja bussien liityntäliikenne alkaa näillä näkymin vuonna 2016.

Kun koko projekti on valmis, ulottuvat yhtenäiset bussikaistat Espoonlahdesta Helsinkiin saakka, ja ne ovat joukkoliikenteen käytössä koko matkalla heti valmistuttuaan.

Länsiväylää pitkin ajaa arkisin keskimäärin 30 000–70 000 ajoneuvoa, ja sitä vaivaavat pääkaupunkiseudun sisääntulo- ja ulosmenoväylille tyypilliset aamu- ja iltapäiväruuhkat. Liikennemäärien arvioidaan tulevaisuudessa vielä kasvavan, ja liikenteen sujuvuuden tämän takia heikentyvän.

Kohta alkava Länsiväylän remontti maksaa noin 20 miljoonaa euroa.

Liikenneviraston tiedote (14.7.)

 

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Näinhän se on, 51:n on valtion tie ja liittymät myös. Risteyshankkeitakin on pitkä lista, paljon ennen K-nummen liittymää on muun muassa Pikkalan liittymä Siuntiossa.
Paavo Rantalainen
Taitaa Kirkkonummen liittymä kuulua tielaitokselle. Rahasta on kysymys.
Raharaharaha
Harrille ja Nillalle: Kirkkonummi on sulkeutumassa kuoreensa. Emme halua olla enää osana pääkaupunkiseutua emmekä panostaa seutumme yhteiseen kehittämiseen. Veikkolalaisista puhumattakaan. Siksi ei panostuksia tällaisiin, valitettavasti.
Asioita läheltä seuraava
Harrin kanssa aivan samaa mieltä. Liittymään pitäisi rakentaa liikenneympyrä, niin homma toimisi.
Nilla
Milloinkohan Kirkkonummen liittymä rakennetaan toimivaksi? Muuten uusi moottoritie on hyvä, joskin hieman epätasainen, mutta Kirkkonummen liittymää ei kunnostettu edes ns. pienempien liittymien tasoiseksi. Nyt se tulppaa muuten sujuvan liikenteen K.nummelle.
Harri

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx