(4) kommenttia

Lähijuniin tehdään tarkastusisku− mobiililipun käytössä epätietoisuutta, näin pitää toimia

Lähijunissa kiertää lipuntarkastajia tavallista enemmän keskiviikkona 18.4. (kuva: Lauri Eriksson/HSL)

Lähijunissa on yhden päivän tavallista tarkempi seula lipuntarkastuksissa. HSL varoittaa jo ennakkoon, että junissa on tehotarkkailu.

Matkustajien matkaliput tarkastetaan tehostetusti HSL-alueen lähijunissa keskiviikkona 18.4. 

− Toivomme, että matkustajat voisivat varautua tarkastukseen ottamalla lippunsa esille valmiiksi, jotta tarkastus sujuu jouhevasti, HSL tiedottaa.

Viime aikoina on huomattu, että mobiililipun käytössä on ollut epäselvää, milloin mobiililipun tulee olla ostettuna. 

− Lipun pitää näkyä matkapuhelimessa valmiiksi latautuneena ennen kuin astutaan junaan, bussiin tai raitiovaunuun. Metrossa matkustajalla pitää olla valmiiksi ladattu lippu jo maksualueella, joka alkaa metroaseman portaiden yläpäässä kortinlukijoiden luona, matkalippujen tarkastusyksikön päällikkö Janne Solala muistuttaa.

Pummilla matkustamisesta saa kiinni jäädessä 80 euron tarkastusmaksun ja lisäksi pitää ostaa vielä kelvollinen lippu.

(4) kommenttia

Kommentit (4)

Totta on, että tuo jatkuva tarkastus ei miellytä, mutta minusta eivät ole olleet epäkohteliaita. Päihteiden käytön suhteen pitäisi olla nollatoleranssi. Nyt näin ei ole.
Bettina
Voiko Suomen lakien puitteissa vielä juna- tai metromatkan maksaa rahana, jos vaikka nopeasti ja ennalta valmistautumatta joutuu junaa käyttämään?
Rahaahan nuo tarkastajat kuten kaikki muutkin palkkana saavat.
Nykyään on vaikeampi matkustaa esim Tolsasta Masalaan kun Suomesta Australiaan.
vaihtoehtoja oltava
Nykyään VR junassa on todella vastenmielistä matkustaa. Vähän väliä on joko VR'n tai HSL'n epäkohteliaat lippujen tarkastajat vaatimassa lipun näyttöä ja junassa ei saa hetken rauhaa niiltä!!! Luulisi että on joku kohtuu lippujen tarkastuksessakin mutta ei. Nykyinen tarkoitus on häiritä matkustajia joka ikinen päivä. Mutta kun junassa on juoppoja tai muita häiriköitä ei matkustajien turvallisuudesta välitä kukaan! Kun junat, metrot ja bussit on jatkuvasti myöhässä siitä ei saa mitään hyvitystä!! Mutta lippuja on kyllä aikaa pyytää näytille koko ajan. Itse koen tämän jo jatkuvana matkustajien kiusaamisena ja häiritsemisenä.
Vastaisuudessa käytän vain omaa autoa
Miksi tästä ilmoitetaan, kun ei ne oikeat liputtomat silloin kulje.
Autoton

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx