(4) kommenttia

Kyläkoulun vanha puhdistamo suljettiin − yksi kiinteistö "unohtui", ja jätevedet ovat valuneet suoraan ojaan

Sjökullan oppimiskeskuksen uusi osa, jossa alakerrassa toimii päiväkoti ja yläkerrassa on koululuokkia.

Sjökullan uuden oppimiskeskuksen jätevesien puhdistamisessa on jouduttu kaivelemaan yli 30 vuotta vanhaa sopimusta, josta kunnalle on jäänyt velvoitteita.

Kun Sjökullan vanhaa kyläkoulua ryhdyttiin remontoimaan ja laajentamaan, suljettiin koulun jätevedenpuhdistamo.

Tuolloin ei huomioitu, että samaan puhdistamoon oli johdettu sopimuksen mukaan myös läheisen entisen pienen kauppakiinteistön jätevedet. Rakennus on asuinkäytössä.

Asuinkiinteistön jätevedet ovat sen jälkeen valuneet puhdistamatta avo-ojaan, joka on naapurikiinteistön yksityisellä maalla.

Kiinteistön omistaja on ilmoittanut, että alun perin lupa oli annettu vain koulun puhdistettujen jätevesien johtamiseen avo-ojaan.

Asiasta on neuvoteltu ja alustavasti sovittu, että kunta purkaa vanhan puhdistamon ja siivoaa jäljet sekä perkaa noin 300 metriä pitkän, rehevöityneen avo-ojan, johon puhdistamon purkuvedet on johdettu vuodesta 1984 lähtien.

Urakka maksaa kunnalle arviolta 70 000 euroa. Vanhan kauppakiinteistön on itse järjestettävä jätevesien käsittely.

Sjökullan uuden oppimiskeskuksen yhteyteen oli tarkoitus rakentaa uusi puhdistamo.

Muun muassa lupa-asioiden takia kunta katsoi kuitenkin parhaimmaksi asentaa oppimiskeskukselle umpisäiliöt.

Noin 120 lapsen oppimiskeskuksen kaikki jätevedet tyhjennetään loka-autolla ja viedään HSY:n jätevesiverkostoon. Lähin purkupaikka on nykyisin Veikkolan vieressä.

Sjökullan oppimiskeskus valmistui kokonaan tämän vuoden alussa. Kolmessa eri rakennuksessa toimii ruotsinkielinen ala-aste ja päiväkoti.

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Käsittämätöntä touhua kunnalta. Tampajan rannalle on parin vuoden sisällä tehty kaksi asemakaavaa eikä puhettakaan kunnallistekniikasta.
Haloo, nyt järki käteen
"Muun muassa lupa-asioiden takia kunta katsoi kuitenkin parhaimmaksi asentaa oppimiskeskukselle umpisäiliöt.

Noin 120 lapsen oppimiskeskuksen kaikki jätevedet tyhjennetään loka-autolla ja viedään HSY:n jätevesiverkostoon. Lähin purkupaikka on nykyisin Veikkolan vieressä."

Nyt järki käteen ja veronmaksajien rahoja järkevämpään käyttöön, nimittäin alkaa tuo pöntön/pönttöjen tyhjennys maksaa tuollaisellekkin käyttömäärälle
Ajattelisin pitkästi
Miten voi olla mahdollista että kerta toisensa jälkeen kunta mokaa näin pahasti joka ikisen asian kanssa???? Kenen vastuulla tällaiset asiat kunnassa oikein on tai kuuluu olla???
Käsittämätöntä
Tämä on pieni ongelma. Tärkeämpi on että vanha mummo joka asuu metsässä yksin ostaa 20,000 eurolla uusi digitaalinen jätevesipuhistamo jotta kahviporot ei joudu väärään paikkaan.
Taas kunnan valvojat ovat töpänyt.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx