(20) kommenttia

Kuusi 8-kerroksista taloa ja 300 uutta asuntoa − seurakunnat ehdottavat Kauppakeskus Kirsikkaan isoa laajennusta

Uusia kerrostaloja ja Kauppakeskuksen laajennusta ehdotetaan Limnellin aukiolle ja parkkipaikoille.

Kauppakeskus Kirsikan omistavat seurakunnat ehdottavat Kirkkonummen keskustassa sijaitsevan kauppakeskuksen laajennusta ja sen yhteyteen uusia korkeita kerrostaloja.

Kirsikan omistajat Kirkkonummen ja Helsingin seurakuntayhtymät ovat jo pidemmän aikaa selvittäneet kauppakeskuksen kehittämistä.

Kauppakeskus ei ole ollut omistajilleen toivotunlainen sijoitus. Selvitysten mukaan Kirsikka tarvitsee päivittämistä tai muuten riskinä on, että kiinnostusta kauppakeskusta kohtaan laskee.

Kirkkonummen seurakunnat ehdottavat kunnalle kauppakeskuksen alueen uudelleenkaavoitusta, jossa rakennusoikeutta lisätään merkittävästi. Asuinrakennusoikeuden määrä nousi sikolminkertaiseksi nykyisestä.

Seurakuntien toiveena olisi, että itse kauppakeskusta voitaisiin laajentaa Limnellin aukiolle, joka on kunnan omistuksessa sekä mahdollisesti Kirkkonummentien sillan alle, jossa on jo nyt galleriakäytävä.

Kauppakeskus laajenisi ehdotuksen mukaan myös maantasossa olevalle väliaikaiselle parkkipaikalle, jonka paikalla on jo nyt asemakaavassa liike- ja asuinrakennustontti.

Seurakuntien ehdotukseen sisältyy kuuden uuden asuinkerrostalon rakentaminen tiiviisti parkkipaikan päälle ja läheisyyteen.

Talot olisivat 8-kerroksisia eli Kirkkonummen keskustan korkeimpia. Nykyiset asuintalot kauppakeskuksen ympärillä ovat 6-kerroksisia.

Kaksi taloista tulisi kauppakeskuksen laajennuksen päälle. Uusiin taloihin voisi tulla noin 300 uutta asuntoa.

Seurakuntien mielestä kauppakeskuksen laajennusta olisi nyt hyvä hetki miettiä erityisesti Kirkkonummentien suuntaan.

Kunta joutuu joka tapauksessa rakentamaan uuden sillan rautatien yli. Silta on huonokuntoinen ja painorajoitettu. (Viisykkönen 18.10.2017)

Kauppakeskus Kirsikka on valmistunut vajaat 10 vuotta sitten. Kauppakeskuksen ympärillä on 10 asuinrakennustonttia, joista seitsemän on rakennettu.

Kirkkonummen seurakuntayhtymän talousjohtaja Sirkkaliisa Cavonius sanoo, että hanke on seurakunnille erittäin suuri ja sitä pitää harkita tarkkaan.

Tähän saakka seurakunnat ovat suunnitelleet Cavoniuksen mukaan  hanketta itse, mutta jatkossa mukaan toivottaisiin sijoittajakumppania.

Seurakunnat haluaisivat, että kaavoitustyö aloitettaisiin pikimmiten ja se olisi valmis viimeistään 2021.

Seurakunnat ovat varautuneet maksamaan kaavoittamisen konsulttityönä. Uudesta rakennusoikeudesta seurakunnat ovat arvioineet joutuvansa maksamaan Kirkkonummen kunnalle 3-4 miljoonaa euroa.

> Kirkkonummen Kirsikka suunnittelee laajennusta – tavoitteena enemmän palveluita ja kauppoja (Viisykkönen 12.6.2017) 

(20) kommenttia

Kommentit (20)

Sivut

Kirkkonummihan on tunnettu pientaloista, joissa on kiva asua esim.lapsiperheiden. Miksi ihmeessä pitää rakentaa rumia betonimöykkyjä,.ja mitäköhän porukkaa niihin muuttaa!! Uutta "espoonlahtea" ko sinne halutaan. Itse muutin kylille espoosta juuri rauhallisuuden takia. En ymmärrä.
Kai tässäkin raha on taustalla.
Outoa
Entä tämä vuosia tyhjillään seisonut seurakunnan tontti Kiertoliittymän vieressä
Eikö kunnan pitäisi vaatia sen rakentamisen aloitusta ennenkuin lähtee neuvottelemaan
Lisärakentamisesta seurakunnan kanssa
Valmista ensin sitten vasta lisää
Kirkkonummen vähenevä vetovoima ei ihmetytä. Keskusta näyttää laman kourissa taantuvan maaaseudun rapistuvalta kyläpahaselta. Kunnan kehittäminen ja kaavoitus on mennyt täydellisesti pieleen.. Keskusta tarvitsee paljon lisää asukkaita, ja asukkaiden pitäisi oppia käyttämään oman kunnan palveluita sen sijaan, että käyvät ostoksillakin Espoossa ja Vantaalla. Vuonna 1980 Kirkkonummen keskusta oli paljon elävämpi ja viihtyisämpi paikka kuin 2018.
Mika
Hallittua asuntorakentamista City Marketin ympärille Kirkkolaakson nykyviihtyvyyttä vähentämättä.
Lähiasukas 20 vuotta
Hyvä! Keskustaan pitää rakentaa ja tiivistää jotta palveluja kannattaa sinne synnyttää ja jottei tarvitse pilata neitseellisiä alueita slummeiksi, kuten ollaan kaavailtu Vesitorninmäestä.
Jos vain edelleen hajautetaan gesterbymäisesti, palveluja ei saada keskustaan ikinä.
Keskustan tiloihin saadaan muutoin vain kuntosaleja ja kirppiksiä, niitä ei tarvita loputtomasti.
Kirkkonummi first

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx